Αρχική Ειδήσεις Η αστυνομία της Βολιβίας εντόπισε τρία μεγάλα εργοστάσια κοκαΐνης

Η αστυνομία της Βολιβίας εντόπισε τρία μεγάλα εργοστάσια κοκαΐνης

0
κοκαΐνη
Διαφήμιση

Οι αρχές της Βολιβίας ανακάλυψαν και κατέστρεψαν τρία μεγάλα εργοστάσια κοκαΐνης, τα οποία όπως δήλωσαν θα μπορούσαν να παράγουν έως και 910 κιλά την ημέρα. Πρόκειται, μάλιστα, για ένα σημαντικό χτύπημα εναντίον των παραγωγών κοκαΐνης στη χώρα.

Η αστυνομία βρήκε εργοστάσια καλυμμένα με μουσαμά, κρυμμένα σε δάση και εθνικά πάρκα στην ανατολική επαρχία Μπένι, στην κεντρική Κοχαμπάμπα και στη νότια-κεντρική Σάντα Κρουζ, σύμφωνα με τα υπουργεία επιβολής του νόμου.

Η Jaime Mamani, αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Άμυνας και Ελεγχόμενων Ουσιών, δήλωσε ότι οι βολιβιανές ομάδες κατά των ναρκωτικών κατάφεραν να ανακαλύψουν 7,41 τόνων κοκαΐνης τους τελευταίους τέσσερις μήνες.

“Πραγματοποιούμε επιχειρήσεις σε ολόκληρη την επικράτειά μας, κατά μήκος συνόρων και περιοχών όπου η καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών δεν αποτελεί παρελθόν”, είπε.

Η αστυνομία κατά των ναρκωτικών της Βολιβίας επανέλαβε επίσης την καταστροφή των καλλιεργειών κόκας στις συνήθεις καλλιεργητικές ζώνες τους στο Los Yungas και στο El Chapare, οι οποίες είχαν τεθεί σε αναστολή κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού.

Ο πρώην πρόεδρος της Βολιβίας Evo Morales, ο οποίος ήταν και ο ίδιος πρώην αγρότης κόκας, αύξησε τις ποσοστώσεις για τη νόμιμη καλλιέργεια της καλλιέργειας.

Αυτό διατηρήθηκε από τον σημερινό Πρόεδρο Luis Arce, αλλά οτιδήποτε καλλιεργήθηκε πάνω από τα συμφωνηθέντα ποσά καταστρέφεται.

Ο Thierry Rostan, εκπρόσωπος του Γραφείου των Ηνωμένων Εθνών για τα Ναρκωτικά και το Έγκλημα στη Βολιβία, δήλωσε ότι η πανδημία και οι συναφείς οικονομικές δυσκολίες και ανεργίες είχαν σημειώσει αύξηση τόσο στην καλλιέργεια κόκας όσο και στην παραγωγή ναρκωτικών.

“Η εμπορία ναρκωτικών δεν σταματά ποτέ, οι εγκληματίες θα εξάγουν πάντα, θα προσπαθούν να ελέγχουν ουσίες και σε αυτές τις περιόδους οικονομικής κρίσης, μερικοί άνθρωποι ψάχνουν τρόπους για να επιβιώσουν, έτσι συμμετέχουν σε ομάδες οργανωμένου εγκλήματος.

Είναι ένα πραγματικό πρόβλημα”, είπε.

“Υπάρχει σημαντική αύξηση των καλλιεργειών, διότι πέρυσι δεν υπήρξε σχεδόν καμία εξάλειψη των καλλιεργειών”, πρόσθεσε.

Πηγή: reuters

Διαφήμιση