Αρχική COVID-19 Παραμένουν χαμηλά τα κρούσματα – Στο “κόκκινο” το νοσοκομείο Αγρινίου

Παραμένουν χαμηλά τα κρούσματα – Στο “κόκκινο” το νοσοκομείο Αγρινίου

0
κορονοϊός COVID-19
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Συνεχίζεται ο μειωμένος αριθμός κρουσμάτων με λιγότερα από 1.500 νέα κρούσματα, ενώ και ο αριθμός των διασωληνωμένων ακολουθεί σταθερά μία πτωτική πορεία. Την ίδια στιγμή το νοσοκομείο Αγρινίου βρίσκεται σε δυσχερής θέση αφού ακόμα δύο νέοι ασθενείς Covid προστέθηκαν στους ήδη υπάρχοντες με αποτέλεσμα ο αριθμός πλέον να ξεπερνά το όριο και να αγγίζει τους 47.

Συγκεκριμένα, τις τελευταίες 24 ώρες καταγράφηκαν 1.402 νέα κρούσματα της λοίμωξης Covid-19, εκ των οποίων 4 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ.

Μετά και από τη σημερινή καταγραφή, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 378.485 (ημερήσια μεταβολή +0.4%), εκ των οποίων 51.2% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 38 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.324 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

κρούσματα πορεία

Παράλληλα, ο αριθμός των διασωληνωμένων εξακολουθεί να παρουσιάζει πτωτική πορεία, καθώς ο αριθμός των συμπολιτών μας που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 647, εκ των 62.6% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 έτη. To 83.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.287 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 318 (ημερήσια μεταβολή +10.8%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 313 ασθενείς.

Ταυτόχρονα, οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 παραμένουν υψηλά, καθώς το τελευταίο 24ωρο 56 συμπολίτες μας έχασαν τη ζωή τους από Covid.

Aπό την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 11.471 θάνατοι. Το 95.2% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Στο “κόκκινο το νοσοκομείο Αγρινίου”

Την ίδια στιγμή το νοσοκομείο Αγρινίου ασφυκτιά καθώς δύο νέοι ασθενείς Covid προστέθηκαν στους ήδη υπάρχοντες με αποτέλεσμα ο αριθμός πλέον να ξεπερνά το όριο και να αγγίζει τις 47.

Μάλιστα, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι και το νοσοκομείο του Μεσολογγίου είναι γεμάτο από ασθενείς Covid, οι διακομιδές εντός Αιτωλοακαρνανίας είναι αδύνατες.

Ως αποτέλεσμα, αποφασίστηκε να γίνει χρήση ενός εκ των τριών διαδρόμων της παθολογικής κλινικής στον δεύτερο όροφο και συγκεκριμένα αυτού που βρίσκεται δίπλα από την καρδιολογική κλινική.

κρούσματα γράφιμα

Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 44 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

κρούσματα ηλικία

κρούσματα ηλιακιακή κατανομή

Που εντοπίζονται τα κρούσματα

κρούσματα τοποθεσία

κρούσματα γεωγραφική κατανομή

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση