Αρχική COVID-19 Κικίλιας: Άμεση διαθεσιμότητα των εμβολιασμών στην Ελλάδα, αμέσως μετά την έγκρισή τους

Κικίλιας: Άμεση διαθεσιμότητα των εμβολιασμών στην Ελλάδα, αμέσως μετά την έγκρισή τους

0
ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΣΤΗ ΑΘΗΝΑ ((ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI)
ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΣΤΗ ΑΘΗΝΑ ((ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI)
Διαφήμιση

Τα εμβόλια κατά του κορονοϊού θα είναι άμεσα διαθέσιμα στη χώρα μας, αμέσως μετά την έγκρισή τους από τις αρμόδιες ευρωπαϊκές αρχές, προανήγγειλε την Τετάρτη ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας.

Συγκεκριμένα για τα εμβόλια, δήλωσε ότι ο εμβολιασμός στην Ελλάδα θα ξεκινήσει με την έγκρισή τους και ότι για πρώτη φορά σύσσωμη η ΕΕ ετοιμάζει τον μηχανισμό του εμβολιασμού των πολιτών έναντι του κορονοϊού. Θα υπάρχουν εδώ, συνολικά 1.018 εμβολιαστικά κέντρα, μέσω των οποίων θα μπορούν να εμβολιάζονται σε μηνιαία βάση πάνω από 2 εκατομμύρια άτομα.

Πρώτη προτεραιότητα στον εμβολιασμό θα είναι οι επαγγελματίες του χώρου της Υγείας, δηλαδή γιατροί, νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό, που βρίσκονται στην «πρώτη γραμμή» της μάχης.

Κάθε 17 δευτερόλεπτα χάνεται ένας ευρωπαίος πολίτης

“Βρισκόμαστε σε μια πολύ κρίσιμη καμπή για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας. Η Ευρωπαία Επίτροπος Υγείας Στέλλα Κυριακίδου, προειδοποίησε ότι κάθε 17 δευτερόλεπτα χάνεται ένας άνθρωπος στην Ευρώπη από τον κορονοϊό”, υπογράμμισε ο Β. Κικίλιας.

Ενώ, προειδοποίησε ότι ελλοχεύει πολύ μεγάλος κίνδυνος εξαιτίας μιας πρόωρης χαλάρωσης των μέτρων έναντι της πανδημίας. Μπροστά μας βρίσκεται ένα νέο τρίτο κύμα του Covid 19.

Τεράστια πίεση στα νοσοκομεία της βορείου Ελλάδας

Τιτάνια είναι η μάχη που δίνουν τα νοσοκομεία Θεσσαλονίκης, Δράμας, Σερρών, Κατερίνης και Πέλλας, όπως ενημέρωσε ο υπουργός Υγείας. Επανέλαβε δε, ότι είναι τεράστια η πίεση που αντιμετωπίζουν τα νοσοκομεία της βορείου Ελλάδας, όμως το Εθνικό Σύστημα Υγείας αντέχει. Και σημείωσε ότι μέσω προσλήψεων και μονιμοποιήσεων ενισχύθηκε περεταίρω η αποτελεσματικότητά του. Αλλά και η ενίσχυση αυτή οφείλεται στο γεγονός ότι τα ιδιωτικά νοσηλευτικά ιδρύματα παρέχουν εθελοντικά ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό για την ενίσχυση των ΤΕΠ και των ΜΕΘ των νοσοκομείων της Βόρειας Ελλάδας.

Χανς Κλούγκε: Τα εμβόλια σώζουν ζωές

Ο εμβολιασμός είναι δικαίωμα αλλά και ευθύνη, τόνισε ο Περιφερειακός Διευθυντής Ευρώπης του Παγκόσμιου Οργανισμού ΥγείαςΧανς Κλούγκε, στο μήνυμά του προς τον ελληνικό λαό, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης από τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, για την πορεία της πανδημίας στη χώρα, απευθύνοντας έκκληση για τήρηση των μέτρων κατά του κορονοϊού.

“Είναι ζωτικής σημασίας όλοι μας να τηρήσουμε τα μέτρα, να αποφύγουμε το πλήθος, τη στενή επαφή και τους κλειστούς χώρους, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην κοινωνική αποστασιοποίηση”, είπε ο Χ. Κλούγκε.

“Είναι ζωτικής σημασίας όλοι μας να τηρήσουμε την κοινωνική αποστασιοποίηση, να φοράμε μάσκα σύμφωνα με τις οδηγίες, να πλένουμε τα χέρια μας, να φταρνιζόμαστε ή να βήχουμε στον αγκώνα μας ή σε ένα χαρτομάντηλο, να παραμένουμε σπίτι όταν δεν αισθανόμαστε καλά. Θα πρέπει να βελτιώσουμε τον εξαερισμό. Φέτος αντιμετωπίσαμε μία πρόκληση που συγκλόνισε τον τρόπο ζωής μας, είναι μία πρόκληση που μπορούμε να ξεπεράσουμε αν κάνουμε τις καλύτερες επιλογές.

Ο κάθε ένας διαδραματίζει το ρόλο του για την εξάπλωση της πανδημίας

Ενώ, υπογράμμισε το ρόλο που παίζει ο καθένας στη κοινότητα, ο οποίος είναι ικανός να καθορίσει την πορεία της πανδημίας εφεξής. “Είτε, λοιπόν, θα δούμε ένα τρίτο κύμα, είτε θα κρατήσουμε τη γραμμή εδώ, θα κρατήσουμε ως αυτό το σημείο τον ιό”, ανέφερε.

“Ένα κομμάτι της λύσης είναι ο εμβολιασμός”, τόνισε, παροτρύνοντας τους πολίτες να αναζητήσουν αξιόπιστες πληροφορίες από αξιόπιστες πηγές. “Τα εμβόλια σώζουν ζωές”, είπε, ενώ δεν παρέλειψε να κάνει αναφορά στο ότι οι Έλληνες γνωρίζουν πολύ καλά τη σημαντικότητα των εμβολιασμών, αφού έχοντας εμβολιαστεί και για το ΜMR, μέσα από το οργανωμένο πρόγραμμα εμβολιασμών που υπάρχει στη χώρα μας, αποκομίζουμε τα οφέλη προστασίας προς πληθώρα ασθενειών.

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση