Το μυστήριο της εξαφάνισης του μονόλιθου της Γιούτα λύθηκε

    0
    μονόλιθος ανακάλυψη
    Εικόνα: theguardian
    Διαφήμιση

    Η ανακάλυψη του μονόλιθου στη Γιούτα στις 18 Νοεμβρίου και η επακόλουθη εξαφάνιση του λίγες μέρες αργότερα απασχόλησε ιδιαίτερα τα μέσα και ένα πλήθος ανθρώπων, αφήνοντας τους με την απορία και το μυστήριο να πλανάται. Οι θεωρίες για εξωγήινη παρέμβαση στη αφαίρεση του μονόλιθου από τη βάση του είχαν αρχίσει να παίρνουν προέκταση. Ωστόσο, η δελεαστική σκέψη αρκετών, περί εξωγήινων, καταρρίφθηκε και το κουβάρι ξεσκεπάστηκε. Ποιος κρύβεται τελικά πίσω από την εξαφάνιση; 

    Ανθρώπινο χέρι κρύβεται πίσω από τη μυστηριώδη εξαφάνιση του μονόλιθου, επιβεβαιώνοντας για ακόμα μια φορά πως ο άνθρωπος είναι πανταχού παρών. Ένας φωτογράφος επιβεβαίωσε πως είδε 4 άντρες να καταστρέφουν τον μεταλλικό μονόλιθο, λέγοντας «μην αφήνετε ίχνη». Ενώ δύο κάτοικοι της Γιούτα δήλωσαν ότι συμμετείχαν στην διαδικασία απομάκρυνσης.

    Η ιστορία της εξαφάνισης

    Συγκεκριμένα, ένας φωτογράφος εν ονόματι Ross Bernards επισκέφτηκε, μαζί με έναν φίλο του, το σημείο με τον μονόλιθο, το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, με σκοπό να τραβήξει δραματικές φωτογραφίες.

    Έξι ολόκληρες ώρες οδήγησε ο Bernanrd για να φτάσει στο σημείο, μη γνωρίζοντας ότι θα γινόταν αυτόπτης μάρτυρας στην εξαφάνιση του μυστηριώδους μονόλιθου.

    Μάλιστα, σύμφωνα με την μαρτυρία του Ross Bernards, στους New York Times, που είδε το γεγονός της εξαφάνισης να συμβαίνει μπροστά στα μάτια του, δήλωσε ότι άκουσε έναν από τους άντρες να λέει ‘‘’Μην αφήνετε ίχνη’’, κατά τη διάρκεια που απομακρύνονταν από το σημείο.

    “Ξαφνικά, περίπου γύρω στις 8:40 μ.μ., οι άντρες έφτασαν, οι φωνές τους αντηχούσαν στο φαράγγι. Δουλεύοντας σε δύο ζευγάρια, με μια αδιαμφισβήτητη αίσθηση του σκοπού, έδωσαν στον μονόλιθο σκληρά χτυπήματα, και αυτός άρχισε να κλίνει προς το έδαφος. Τότε το ώθησαν προς την αντίθετη κατεύθυνση, προσπαθώντας να το ξεριζώσουν. Το γλυπτό προσγειώθηκε τελικά στο έδαφος με ένα χτύπημα. Τότε οι άνδρες το χώρισαν και το έριξαν σε ένα καρότσι. Καθώς έφυγαν με τα κομμάτια, ένας από αυτούς είπε, “Μην αφήνετε ίχνος,”  δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ross Bernards.

    Η στάση του γραφείου του σερίφη

    Το γραφείο του σερίφη της επαρχίας San Juan αρνήθηκε αρχικά να διερευνήσει την υπόθεση με την δικαιολογία ότι δεν υπήρχαν καταγγελίες για απώλεια περιουσίας.

    Μάλιστα, για να υπογραμμίσει αυτό το σημείο, ανέβασε μια αφίσα στον ιστότοπο της με την λεζάντα “Most Wanted”, στην οποία τα πρόσωπα των υπόπτων αντικαταστάθηκαν από εννέα εξωγήινους με μεγάλα μάτια.

    Ωστόσο, στην πορεία το γραφείο του σερίφη άλλαξε γνώμη και ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει μια κοινή έρευνα με το Bureau of Land Management, μια ομοσπονδιακή υπηρεσία.

    Ο Ross Bernards μοιράστηκε την εικόνες από το σημείο στο προσωπικού του προφίλ στο Instagram.

    Ο Sylvan Christensen, ένας από τους άντρες που συμμετείχαν στην αφαίρεση του μονόλιθου έστειλε δήλωση στους The New York Times την Τρίτη το απόγευμα ότι η ομάδα ανέλαβε να καταστρέψει τον μονόλιθο για να προστατεύσει την περιοχή τόσο από την επιδρομή ενός αργυροειδούς γλυπτού όσο και από αυτούς που είχαν γοητευτεί και είχαν αρχίσει να επισκέπτονται το σημείο.

    Ωστόσο, παρόλο που το μυστήριο της εξαφάνισης του μονόλιθου λύθηκε, η προέλευση του εξακολουθεί να πλανάται ως ένα μυστήριο.

    Διαβάστε περισσότερα:

    Διαφήμιση