Αρχική Ειδήσεις Ηλεκτροκίνηση: Eπαναδιάθεση 1 εκ. ευρώ από το YME για νέες αιτήσεις στο...

Ηλεκτροκίνηση: Eπαναδιάθεση 1 εκ. ευρώ από το YME για νέες αιτήσεις στο “Κινούμαι Ηλεκτρικά 2 “

Υπεγράφη η Κοινή Υπουργική Απόφαση, με την οποία τίθενται στη διάθεση των Δήμων τα Πρότυπα Τεύχη Διαγωνισμών Παραχώρησης για την Ανάπτυξη, Διαχείριση και Λειτουργία Δημοσίως Προσβάσιμων Σημείων Επαναφόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων που περιλαμβάνονται σε Σχέδια Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (Σ.Φ.Η.Ο.).

0
Ηλεκτροκίνηση, σταθμός φόρτισης shell bmw i3
Διαφήμιση

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΜΕ, η συμμετοχή των Δήμων στην προσπάθεια ανάπτυξης για την ηλεκτροκίνηση στη χώρα και την επίτευξη των εθνικών στόχων μείωσης των αέριων εκπομπών είναι καθοριστική.

H δράση «Φορτίζω Παντού» επιδοτεί με 30 εκ. ευρώ την εγκατάσταση δημοσίως προσβάσιμων σημείων επαναφόρτισης που περιλαμβάνονται στα Σ.Φ.Η.Ο. των Δήμων. Οι Δήμοι μπορούν να υποβάλλουν αιτήματα προδέσμευσης της επένδυσης στο πληροφοριακό σύστημα της δράσης (https://fortizopantou.gov.gr), εφόσον έχουν δημοσιοποιήσει τη σχετική διακήρυξη του διαγωνισμού παραχώρησης.

Παράλληλα, παρέχεται η δυνατότητα υποβολής νέων αιτήσεων στη δράση «Κινούμαι Ηλεκτρικά-β΄ κύκλος» μέσω της επαναδιάθεσης πόρων, ύψους 1 εκ. ευρώ μετά την εφαρμογή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης με αριθμό 358265/Β’ 6700/27-11-2023, με την οποία θεσπίστηκε προθεσμία 45 ημερών για την υποβολή δελτίου παραγγελίας οχήματος με καταβολή προκαταβολής ή συμφωνητικού χρονομίσθωσης με προκαταβολή.

Η διάταξη αυτή δίνει τη δυνατότητα να αξιοποιηθούν με βέλτιστο τρόπο τα διαθέσιμα κεφάλαια, που συμβάλουν περαιτέρω στην ανάπτυξη για την ηλεκτροκίνηση που αποτελεί και εθνικό πλέον στόχο. Με τη λήξη της τελευταίας προθεσμίας των 45 ημερών διαπιστώθηκε ότι δεν ανταποκρίθηκαν 323 αιτούντες. Οι αιτήσεις τους απορρίφθηκαν, με αποτέλεσμα να αποδεσμευτεί ποσό 1 εκ ευρώ για νέες αιτήσεις.

Η ημερομηνία έναρξης υποβολής νέων αιτήσεων είναι η 4/4/2024 και αιτήσεις μπορούν να υποβάλλονται μέχρι εξάντλησης του διαθέσιμου ποσού.

 

 

Διαφήμιση