Αρχική Ειδήσεις ΗΠΑ: Κι όμως πραγματικότητα πλέον το “αναίμακτο” κρέας! 

ΗΠΑ: Κι όμως πραγματικότητα πλέον το “αναίμακτο” κρέας! 

Επανάσταση στην αγορά τροφίμων αναμένεται να φέρει η παρασκευή κρέατος, χωρίς να χυθεί …αίμα από κανένα ζώο · Πρόκειται για μία είδηση που σίγουρα θα δώσει χαρά στους Vegan, ωστόσο παραμένουν ανοιχτά ζητήματα, όπως κατά πόσο αποτελεί μία ασφαλής τροφή για τον άνθρωπο!

0
κρέας
Διαφήμιση

Ήδη, επιστημονικά εργαστήρια στις ΗΠΑ έλαβαν έγκριση από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων για την παραγωγή του κρέατος, που δεν θα προέρχεται από το θάνατο κανενός ζώου.

Ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων της χώρας πριν από λίγες ημέρες ανακοίνωσε πως το “αναίμακτο κρέας”, το κοτόπουλο που φτιάχτηκε σε εργαστήριο είναι ασφαλές για τροφή, μια απόφαση που μπορεί να προκαλέσει επανάσταση στον τομέα των τροφίμων της χώρας για πάντα.

Η ανακοίνωση αναφέρεται στο προϊόν της startup από την Καλιφόρνια, Upside Foods, αλλά μπορεί σύντομα να επεκταθεί και σε άλλα συνθετικά κρέατα από άλλες εταιρείες.

 

Ο Costa Yiannoulis που εργάζεται στη μεγαλύτερη εταιρεία τεχνολογίας στον κόσμο Synthesis Capital, δήλωσε πως “Θα βλέπουμε αυτή την ημέρα ως την ημέρα που ξεκίνησε να αλλάζει ολόκληρο το σύστημα τροφίμων. Οι ΗΠΑ είναι η πρώτη σημαντική αγορά που το κάνουν αυτό, κάτι που θα προκαλέσει σεισμό”.

Η Σιγκαπούρη ήταν μέχρι τώρα η μοναδική χώρα στον κόσμο που έχει δημιουργηθεί αναίμακτο κρέας σε εργαστήρια και μπορεί να πωληθεί νόμιμα στους καταναλωτές.

Για να μπορέσει να κατασκευάσει το κοτόπουλο, η εταιρεία Upside Foods από την Καλιφόρνια, συλλέγει κύτταρα από ιστό κοτόπουλου και καλλιεργεί βρώσιμη σάρκα κοτόπουλου υπό ελεγχόμενες συνθήκες σε βιοαντιδραστήρες. Η εταιρεία επιμένει ότι η καλλιεργούμενη σάρκα είναι πανομοιότυπη με αυτή που προέρχεται από κοτόπουλα που εκτρέφονται συμβατικά και εν τέλει σφάζονται.

Δεκάδες μεγαλύτερες εταιρείες τροφίμων των ΗΠΑ ελπίζουν να μπορέσουν να κάνουν το ίδιο, σύμφωνα με την Washington Post, και ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων αναμένεται να κάνει προσεχώς κι άλλες ανακοινώσεις πάνω σε αυτό.

Εκτός από τα οφέλη για το περιβάλλον, όπως οι υψηλές εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου από την εκτροφή ζώων, αυτή η ανακοίνωση είναι σημαντική και για την κακομεταχείριση των ζώων. Μπορεί επίσης να κάνουν τους χορτοφάγους να ξαναρχίσουν το κρέας, αφού κανέναν ζώο δεν σκοτώνεται κατά τη διαδικασία παραγωγής.

 

Ωστόσο, οι υψηλότερες τιμές αλλά και ο σκεπτικισμός των καταναλωτών μπορεί να καθυστερήσει την αλλαγή της προτίμησης σε κρέας εργαστηρίου. Πάντως, η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης, Marion Nestle, ανέφερε πως συμφωνεί ότι το συγκεκριμένο κρέας είναι ασφαλές αλλά επίσης καταλαβαίνει και τις αμφιβολίες του κόσμου. “Είναι μια τεχνολογική λύση σε ένα πολύπλοκο πρόβλημα. Δεν ξέρουμε αρκετά γι’ αυτό γύρω από αυτό, γι’ αυτό πιστεύω ότι υπάρχει μια αναμενόμενη διστακτικότητα”.

Διαφήμιση