Αρχική Ειδήσεις Τρόπο για παράταση συντήρησης του χοιρινού βρήκαν Έλληνες επιστήμονες

Τρόπο για παράταση συντήρησης του χοιρινού βρήκαν Έλληνες επιστήμονες

0
χοιρινο κρεας
Διαφήμιση

Μία καινοτόμα μέθοδο για τη διατήρηση του χοιρινού κρέατος και την παράταση διάρκειας ζωής του βρήκαν Έλληνες επιστήμονες, αναπτύσσοντας την «ενεργή συσκευασία τροφίμων». 

Ερευνητές από το ΕΚΠΑ, το Πανεπιστήμιο Πάτρας και το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, ακολουθώντας αυτή την τάση δημιούργησαν ενεργή μεμβράνη συσκευασίας με νανοϋβρίδιο ενεργού άνθρακα (AC) από κατακάθια καφέ και θυμόλη (TO) από έλαιο θυμαριού. Για το πείραμα χρησιμοποιήθηκαν χοιρινά φιλέτα της εταιρείας Αϋφαντής.

Η μεμβράνη που δημιούργησαν οι Έλληνες ερευνητές εμφάνισε 230% υψηλότερο φράγμα νερού/ατμών και 1928% χαμηλότερη διαπερατότητα οξυγόνου από το καθαρό φιλμ και είχε υψηλότερη αντιοξειδωτική δράση. Όλα αυτά δίνουν ως αποτέλεσμα μία παράταση 2 ημέρων στη διάρκεια ζωής του χοιρινού φιλέτου.

 

Διαφήμιση