Αρχική Special Topics Νέα ευρήματα στην Νεκρόπολη της Σακκάρα-Μούμιες, μάσκες και ελληνική επιγραφή

Νέα ευρήματα στην Νεκρόπολη της Σακκάρα-Μούμιες, μάσκες και ελληνική επιγραφή

0
μουμια αιγυπτος 1
Διαφήμιση

Μούμιες, μάσκες και άγαλμα του «θεού της σιωπής», αλλά και μία ελληνική επιγραφή μέσα σε τάφο 4.000 ετών λαξευμένο σε βράχο, που περιλάμβανε πολλά επιμέρους «δωμάτια» είναι κάποια από τα σπουδαία ευρήματα που εντοπίστηκαν στην Νεκρόπολη της Σακκάρα στην Αίγυπτο.

Αιγύπτιοι και Ιάπωνες αρχαιολόγοι προχώρησαν σε μια σπουδαία ανακάλυψη σε ανασκαφές στη νεκρόπολη της Σακκάρα, που βρίσκεται περίπου 20 μίλια νότια του Καΐρου, καθώς βρήκαν σαρκοφάγους, μούμιες, σκελετούς, νεκρικές μάσκες, επιτύμβια στήλη με αρχαιοελληνική επιγραφή, αλαβάστρινα αγγεία και άλλους αρχαιολογικούς θησαυρούς.

Τα εντυπωσιακά αρχαιολογικά ευρήματα βρέθηκαν μέσα τάφο 4.000 ετών λαξευμένο σε βράχο, που περιλάμβανε πολλά επιμέρους «δωμάτια».

μουμια αιγυπτος

Σύμφωνα με τον Muhammad Youssef, Γενικό Διευθυντή Αρχαιοτήτων της Σακκάρα και Επικεφαλής της αποστολής από την αιγυπτιακή πλευρά, οι ανασκαφές έφεραν στο «φως» μία φαραωνική σαρκοφάγο με την μούμια μέσα, που χρονολογήθηκε στη 18η Δυναστεία.

Επίσης βρέθηκαν τα λείψανα ενός άνδρα με νεκρική μάσκα και ενός μικρού παιδιού.

Ο Ιάπωνας επικεφαλής αρχαιολόγος Nozomu Kawai αποκάλυψε ότι μέσα στον τάφο βρέθηκαν ακόμα δύο αγάλματα από τερακότα της θεάς Ίσιδας με λείψανα λευκού χρώματος, ένα αγαλματίδιο του Αρποκράτη – του «Θεού της σιωπής» – καβάλα σε ένα πουλί και ένα αγαλματίδιο του θεού Bes.

Επίσης βρέθηκε μια επιτύμβια στήλη που δημιουργήθηκε για έναν άνδρα που τον έλεγαν Ηρωίδη καθώς και πλήθος υστερότερων ταφικών αντικειμένων.

ηρωιδης
Διαφήμιση