Αρχική Ειδήσεις Eurostat: “Άπιαστο” όνειρο η ευτυχία για τους Έλληνες-Πρώτοι οι Αυστριακοί

Eurostat: “Άπιαστο” όνειρο η ευτυχία για τους Έλληνες-Πρώτοι οι Αυστριακοί

Στα “τάρταρα” εμφανίζεται να βρίσκεται ο δείκτης ευτυχίας για τους Έλληνες, διαψεύδοντας τη φήμη που διατηρούσε για δεκαετίες ο λαός που χαρακτηριζόταν από χαρά και καλή διάθεση σε μία ηλιόλουστη και όμορφη χώρα. 

0
Ζευγάρι μεσήλικες 65ρηδες
Διαφήμιση

 

Τα παραπάνω “συστατικά” φαίνεται πως δεν επαρκούν πλέον για τους Έλληνες, οι οποίοι βρίσκονται στις τελευταίες θέσεις κατάταξης της Eurostat για την ευτυχία, μεταξύ των χωρών μελών της Ε.Ε.. Αντίθετα οι Αυστριακοί εμφανίζονται πρώτοι στη λίστα με τους ευτυχισμένους λαούς.

Σύμφωνα με τα νέα δεδομένα που δημοσίευσε η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία (Eurostat)  την μεγαλύτερη ευτυχία νιώθουν οι Αυστριακοί, ενώ οι Βούλγαροι είναι εκείνοι με τη μικρότερη. Μέσα από τον εν λόγω δείκτης ευτυχίας αποτυπώνεται η ποιότητα της ζωής στην Ευρωπαϊκή Ένωση, που για κάποιους είναι αρκετά ικανοποιητική και για κάποιους όχι.

Κατά μέσον όρο, τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) βαθμολογούν την ευτυχία που νιώθουν με 7,1 βαθμούς με άριστα το 10. Οι 18 από τους 27 λαούς που απαρτίζουν την ΕΕ έχουν βαθμολογία ίση ή μεγαλύτερη με αυτήν.

Μεταξύ αυτών συμπεριλαμβάνονται οι Κύπριοι, αλλά όχι οι Έλληνες, οι οποίοι συγκέντρωσαν μία από τις τρεις χαμηλότερες βαθμολογίες στον δείκτη της ικανοποίησης από τη ζωή τους.

Όπως εξηγεί η Eurostat, η ευτυχία που νιώθει κάποιος εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Μεταξύ αυτών συμπεριλαμβάνεται η ηλικία του, το μορφωτικό επίπεδο, οι οικογενειακές συνθήκες και τα οικονομικά του. Ρόλο παίζουν, όμως, και πολλοί άλλοι κοινωνικοί παράγοντες, όπως:

  • Τα βιώματά του
  • Οι επιλογές του
  • Οι προτεραιότητές του
  • Οι αρχές του

Δείκτης ευτυχίας

Η κατάταξη των χωρών

Σύμφωνα, λοιπόν, με δεδομένα του 2022, οι Αυστριακοί είναι ο πιο ευτυχισμένος λαός στην ΕΕ. Η βαθμολογία που έδωσαν στην ικανοποίηση από την ζωή τους ήταν 7,9 βαθμοί, κατά μέσον όρο.

Ακολουθούν τρεις χώρες με βαθμολογία 7,7 βαθμούς. Είναι οι:

  • Φινλανδία
  • Πολωνία
  • Ρουμανία

Πολύ κοντά σε αυτές, με βαθμολογία 7,6 βαθμούς, ήταν το Βέλγιο και η Ολλανδία. Αντιθέτως, η ευτυχία βρίσκεται στα χαμηλότερα επίπεδά της στη Βουλγαρία. Η βαθμολογία της ικανοποίησης από τη ζωή ήταν μόλις 5,6 βαθμοί.

Στην δεύτερη χαμηλότερη θέση της ΕΕ βρέθηκαν οι Γερμανοί με 6,5 βαθμούς. Και τρίτη είναι η Ελλάδα με 6,7 βαθμούς.

Πάντως η Eurostat διευκρινίζει πως συνολικά, οι περισσότεροι ευρωπαϊκοί λαοί βρίσκονται σε καλό δρόμο προς την ευτυχία. Αυτό υποδηλώνει το ότι έδωσαν από 6 βαθμούς και πάνω, με μοναδική εξαίρεση την Βουλγαρία που ήταν χαμηλότερα.

Διαφήμιση