Αρχική Special Topics Κ.Μητσοτάκης: Παρών στην τελετή παράδοσης του οδικού άξονα Άκτιο-Αμβρακία- Μειώνει κατά 45...

Κ.Μητσοτάκης: Παρών στην τελετή παράδοσης του οδικού άξονα Άκτιο-Αμβρακία- Μειώνει κατά 45 λεπτά τη διαδρομή Αθήνα-Λευκάδα

Αυτό το Σαββατοκύριακο αναμένεται να δοθεί στην κυκλοφορία ο νέος οδικός άξονας Άκτιο-Αμβρακία, που αναμένεται διευκολύνει τους οδηγούς, μειώνοντας κατά 45 λεπτά τη διαδρομή Αθήνα-Λευκάδα.

0
mitsotakis aktio 910x521
Διαφήμιση
Σύνταξη: ecozen.gr

Ο κ. Μητσοτάκης εξήγησε ότι «έβλεπα με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον τις επενδύσεις οι οποίες δρομολογούνται στην ευρύτερη περιοχή. Και πιστεύω ότι η ύπαρξη αυτού του δρόμου θα συνεισφέρει καθοριστικά, έτσι ώστε μία τόσο όμορφη πλην όμως ανεξερεύνητη γωνιά της πατρίδας μας να κεντρίσει περισσότερο επενδυτικό ενδιαφέρον και κατά συνέπεια να δημιουργηθούν περισσότερες θέσεις απασχόλησης και καλύτερα εισοδήματα για όλους τους πολίτες.
Και βέβαια θέλω να σταθώ πάντα στην ειδική διάσταση που όλα αυτά τα οδικά έργα έχουν στο ζήτημα της οδικής ασφάλειας, για τις ζωές που χάθηκαν σε επικίνδυνους δρόμους και για την τεράστια πρόοδο που επιδεικνύουν όλοι οι δείκτες οδικής ασφάλειας κάθε φορά που εγκαινιάζουμε έναν σύγχρονο, κλειστό, ασφαλή αυτοκινητόδρομο. Για όλους αυτούς τους λόγους το έργο αυτό έχει τη δική του ξεχωριστή σημασία. Και με πολύ μεγάλη χαρά θα το παραδώσουμε και επίσημα στην κυκλοφορία το Σαββατοκύριακο, το ερχόμενο».

Τέλος εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ο δρόμος θα αλλάξει πράγματι την όψη όλης της Δυτικής Ελλάδας. «Θα ξεκλειδώσει νέες σημαντικές αναπτυξιακές ευκαιρίες, θα εξυπηρετεί όμως, πρώτα και πάνω απ’ όλα, τους κατοίκους της περιοχής, που χωρίς διόδια -να το τονίσουμε και αυτό-, σε έναν απολύτως ασφαλή δρόμο θα μπορούν επιτέλους να κινούνται χωρίς κάθε φορά που μπαίνουν στο αυτοκίνητο, όπως το λέμε λαϊκά, “να τρέμει το φυλλοκάρδι τους”».

σταικουρας ακτιο

Αμβρακία, ένας σύγχρονος και ασφαλής αυτοκινητόδρομος για τους πολίτες»

Από την πλευρά του ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Χρήστος Σταϊκούρας, εγκαινιάζοντας τον νέο οδικό άξονα έκανε λόγο για ένα σημαντικό έργο, που αναβαθμίζει, πολύ-επίπεδα, το οδικό δίκτυο της χώρας. “Γιατί, συντομεύει τις αποστάσεις, αυξάνει την οδική ασφάλεια των χρηστών, μειώνει την περιβαλλοντική επιβάρυνση και δίνει αναπτυξιακή ώθηση στην περιοχή προς όφελος των τοπικών” είπε ο ίδιος.

«Ο οδικός άξονας Άκτιο – Αμβρακία συνδέει, απευθείας, την Ιόνια Οδό με το Αεροδρόμιο του Ακτίου, την υποθαλάσσια σήραγγα του Ακτίου, το λιμάνι της Ηγουμενίτσας, μέσω της οδού Πρέβεζας – Ηγουμενίτσας, και τον κόμβο προς Λευκάδα, παρακάμπτοντας την πόλη της Αμφιλοχίας. Ο πολίτης θα οδηγεί σε έναν σύγχρονο και ασφαλή αυτοκινητόδρομο. Θα χρειάζεται, πλέον, περίπου 3 ώρες και 20 λεπτά για να ταξιδέψει οδικώς από την Αθήνα έως τη Λευκάδα, κερδίζοντας 45 λεπτά κατά τη διαδρομή», τόνισε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών.

Όπως δήλωσε από την πλευρά του ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Νίκος Ταχιάος: «Κλείνουμε κεφάλαια. Αυτό το έργο είναι μία πολύ μεγάλη και σημαντική παρέμβαση. Βλέπουμε και την επόμενη μέρα μέσα από αυτή την παράδοση. Τα έργα πλέον δεν αποτελούν ένα άθροισμα “χύδην” παρεμβάσεων, αλλά αποτελούν ένα συγκροτημένο πλαίσιο, που πραγματικά αλλάζουν όλη την Ελλάδα». Πρόσθεσε δε, ότι: «Μπορούμε να ατενίζουμε το μέλλον με αισιοδοξία. Είμαστε σε μία περίοδο όπου πραγματικά μπορούμε να αλλάξουμε τον τόπο με σχέδιο. Μπορούμε να αλλάξουμε τον τόπο επειδή υπάρχει αυτή η καθημερινή επαφή της Κυβέρνησης και προσωπικά του Πρωθυπουργού με τις τοπικές κοινωνίες».

ακτιο αυτοκινητοδρομος1

Μειώνεται κατά 45 λεπτά ο χρόνος διαδρομής από την Αθήνα έως τη Λευκάδα

Σημειώνεται ότι ο αυτοκινητόδρομος Άκτιο – Αμβρακία, συνολικού μήκους 49,5 χλμ., αποτελείται από δύο λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση, πλάτους 3,5 μ. εκάστη, μία λωρίδα καθοδήγησης ανά κατεύθυνση, πλάτους 0,5μ. και κεντρική διαχωριστική νησίδα με αμφίπλευρο στηθαίο με τις αντίστοιχες λωρίδες καθοδήγησης πλάτους 2 μ., δηλαδή είναι συνολικού πλάτους 17 μ.

Το έργο περιλαμβάνει, επίσης, την κατασκευή:

  • Παράπλευρων και κάθετων δρόμων.
  • Δύο μεγάλων κοιλαδογεφυρών περίπου 200 μέτρων εκάστη και τριών μικρότερων γεφυρών για ρέματα.
  • 9 κόμβους (8 ανισόπεδους και 1 ισόπεδο), καθώς και άνω & κάτω διαβάσεων.

O αυτοκινητόδρομος, ο οποίος ανήκει στο Ελληνικό Διευρωπαϊκό Δίκτυο «Α52», συνδέει απευθείας την Ιόνια Οδό (από τον Α.Κ Αμβρακίας) με το Αεροδρόμιο του Ακτίου, την υποθαλάσσια σήραγγα του Ακτίου και το λιμάνι της Ηγουμενίτσας (μέσω της οδού Πρέβεζας -Ηγουμενίτσας) και τον κόμβο προς Λευκάδα παρακάμπτοντας την πόλη της Αμφιλοχίας.

Με την παράδοση του νέου οδικού άξονα Άκτιο-Αμβρακία μειώνεται κατά 45 λεπτά ο χρόνος διαδρομής από την Αθήνα έως τη Λευκάδα και, πλέον, οι οδηγοί θα μπορούν να φτάνουν στο νησί του Ιονίου σε 3 ώρες και 20 λεπτά.

αυτοκινητοδρομος 2

Διαφήμιση