Αρχική Special Topics - 2 Σεφ Μιχαήλ Βασιλειάδης: Η “απόλυτη” συνταγή για γεμιστές δίπλες!

Σεφ Μιχαήλ Βασιλειάδης: Η “απόλυτη” συνταγή για γεμιστές δίπλες!

Όσοι δεν προλάβατε να φτιάξετε δίπλες για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι, μην στεναχωριέστε! Έχουμε ακόμη το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς αλλά και τα Θεοφάνια.

0
diplew
Διαφήμιση

 

Ο σεφ Μιχαήλ Βασιλειάδης έχει την καλύτερη αλλά και αλλιώτικη πρόταση για τις γεμιστές δίπλες, που θα κάνουν τη διαφορά στο πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν!

Εσείς θα χρειαστείτε απλώς να ακολουθήσετε κατά γράμμα τη συνταγή αυτή, για να ξεχωρίσετε και να κερδίσετε τις εντυπώσεις με την παρουσίαση αυτού του παραδοσιακού γλυκού που κάνει τη διαφορά!

Εορταστικές γεμιστές δίπλες με κρέμα ανθότυρο και χειροποίητη μαρμελάδα φράουλας! 

ΠΕΡΙΠΟΥ 15-18 ΤΕΜΑΧΙΑ

 ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ:

ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΚΛΑΣΙΚΟΥ CHEESECAKE. ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΟΛΥΠΛΟΚΗ ΑΛΛΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΛΟΠΟΙΗΘΕΙ, ΑΝ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΟΛΥΠΛΟΚΟΤΗΤΑ, ΘΑ ΔΩΣΕΤΕ ΣΤΟ ΓΛΥΚΟ, ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ!

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ:  ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ:

15γρ Ζάχαρη κρυσταλλική 500γρ Ανθότυρο

400γρ Φαρίνα 5 φύλλα Ζελατίνης

2 Αυγά 1δοση Βανιλινη

100γρ Νερό 80γρ Ζάχαρη Άχνη

Χυμό από μισό πορτοκάλι 1κ.γ κοφτό Κανέλλα τριμμένη

Ξύσμα από ένα πορτοκάλι. 50γρ γάλα/νερό

½ κουταλάκι του γλυκού Αλάτι

1λτρ Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ:  ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΡΟΠΙ:

300γρ Κατεψυγμένες Φράουλες 500γρ Νερό

300γρ Ζάχαρη κρυσταλλική 2Ξυλα κανέλλα

1δοση Βανιλινη 500γρ Ζάχαρη Κρυσταλλική

Στη Μύτη του κουταλιού Ξινό ή ½ Πορτοκάλι χυμό

Μερικές σταγόνες λεμόνι.

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Θα ξεκινήσουμε φτιάχνοντας την Μαρμελάδα και το Σιρόπι που θα σιροπιάσουμε τις δίπλες μας.

Σε ένα κατσαρόλα βάζουμε τα υλικά της μαρμέλαδας μας σε σιγανή φωτιά και προσθέτουμε μισό ποτηράκι του κρασιού νερό, για να βοηθήσουμε της φράουλες που είναι από κατάψυξη να ξεπαγώσουν χωρίς να μας καραμελώσει η ζάχαρη.

Η μαρμελάδα μας είναι έτοιμη σε 20-25 λεπτά περίπου, βρασμού.

Θα καταλάβουμε ότι είναι έτοιμη όταν οι φράουλες έχουν μαλακώσει αρκετά και το σιρόπι τους  θα είναι παχύρευστο σαν μέλι. Αφήνουμε την μαρμελάδα μας να κρυώσει λίγο και στη συνέχεια την ανακατεύουμε με έναν αυγοδαρτη. Το υψηλό ιξώδες της μαρμέλαδας θα βοηθήσει στο να διαλυθούν οι φράουλες αφήνοντας κομμάτια που θα δώσουν μια πολύ ωραία ζωντανή υφή.

Σειρά έχει το σιρόπι, βάζουμε τα υλικά σε ένα άλλο κατσαρόλα και τα αφήνουμε να πάρουν μια καλή βράση για περίπου πέντε λεπτά. Έπειτα κατεβάζουμε από το μάτι και το αφήνουμε σε μια άκρη. Συνήθως προσέχουμε όταν σιροπιάζουμε, κρύο σιρόπι- ζεστό προϊόν ή το ανάποδο για να κρατήσουμε τραγανό το προϊόν και παράλληλα να τραβήξει ομοιόμορφα το σιρόπι. Σε αυτή την συνταγή θα ήθελα να είναι το τελευταίο που θα προσέξετε. Ο λόγος είναι γιατί δεν τις θέλετε πολύ τραγανές τις δίπλες σας.. θα βοηθηθείτε στο γέμισμα με το ανθότυρο χωρίς να σας σπάνε.

Συνεχίζουμε με την Ζύμη για τις Δίπλες, βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύουμε μέχρι να ξεκολλήσουν όλα τα υλικά από τα τοιχώματα του μπολ, σε όλες τις περιπτώσεις σας έχουν μείνει άλλα 100γρ Αλευριού οπότε προσθέτετε αν δείτε ότι έχει περισσότερη υγρασία η μπορείτε να προσθέσετε σταγόνες νερού αν το ζυμάρι σας είναι πολύ σφιχτό.

Είναι ένα αρωματικό ζυμαράκι το οποίο θα ζυμώσουμε 5 λεπτά, δυνατά και θα το αφήσουμε σε δροσερό μέρος για 15 λεπτά. Χωρίστε το σε 5 μπαλάκια για να σας είναι ευκολότερο να το διαχειριστείτε

Μουλιάστε τις ζελατίνες σας σε κρύο νερό, μόλις μαλακώσουν μετά από 5 λεπτά, στράγγιξε τις και τοποθετείστε τις σε ένα μπρικάκι με λίγο γάλα η νερό μέχρι να καλυφτούν. Σιγά σιγά ζεστάνετε το μπρίκι μέχρι να διαλυθούν οι ζελατίνες και να χοχλάσει το γάλα η το νερό. Ανακατεύετε τακτικά.

Η κρέμα ανθότυρο δεν θέλει τίποτα άλλο, όλα τα υλικά στο μπολ, ένα καλό ανακάτεμα και ρίχνουμε το μείγμα με τις ζελατίνες σιγά σιγά ανακατεύοντας.

Το τελευταίο στάδιο θέλει να ανοίξουμε το ζυμάρι που έχει ξεκουραστεί , σε φύλλο πάχους 3-4 χιλιοστών , να το κόψουμε σε μακρόστενα κομμάτια τα οποία τρυπάμε με το πιρούνι μας και αφού κάψει το λάδι, τα διπλώνουμε με το πιρούνι πάλι και τα τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν χρώμα στη συνέχεια τα βουτάμε στο σιρόπι που έχουμε φτιάξει μερικά δευτερόλεπτα και τα τοποθετούμε σε μια πιατέλα.

Αφού κρυώσουν πολύ καλά οι Δίπλες, με κορνέ ζαχαροπλαστικής τις γεμίζουμε και τις σερβίρουμε με την μαρμελάδα μας. Ιδού οι γεμιστές δίπλες!

 

Εύχομαι Καλή Σας Επιτυχία, Καλές Γιορτές με

Πολύ Αγάπη, Υγεία και Τύχη!

sef

Βασιλειάδης Μιχαήλ

Αρχιμάγειρας

Ξεν/χειου Σπέτσες

 

 

 

Διαφήμιση