Αρχική Special Topics - 2 Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ: Μειώνει το ενεργειακό του αποτύπωμα με την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών πάρκων...

Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ: Μειώνει το ενεργειακό του αποτύπωμα με την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών πάρκων στα εργοστάσιά του

Στην εγκατάσταση φωτοβολταϊκών πάρκων για ιδιοπαραγωγή και ιδιοκατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας στα δύο εργοστάσια του, στο Βόλο και το Μηλάκι Ευβοίας προχωράει ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ.

0
Φωτοβολταϊκά
Διαφήμιση

 

Με την κίνηση αυτή ο Όμιλος φιλοδοξεί να περιορίσει σημαντικά το ενεργειακό του αποτύπωμα, συμβάλλοντας παράλληλα στην εθνική προσπάθεια για εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας μέσω της υψηλότερης διείσδυσης των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) στο ενεργειακό μίγμα της χώρας.

Η επένδυση αφορά στην εγκατάσταση και λειτουργία φωτοβολταϊκών συστημάτων, συνολικής επιφάνειας 118 στρεμμάτων και  συνολικής ισχύος 10.2 MW με στόχο την παραγωγή περίπου 14.000 MWh, που αντιστοιχούν  στην κάλυψη αναγκών περίπου 3500 νοικοκυριών. Τη μελέτη, το σχεδιασμό, την προμήθεια και εγκατάσταση των υλικών, καθώς και την κατασκευή των φωτοβολταϊκών πάρκων ανέλαβε η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή ΑΒΕΤΕ.

Πρόκειται για μία από τις πρώτες εγκαταστάσεις ΑΠΕ στη χώρα για την υψηλή τάση χωρίς ενεργειακό συμψηφισμό, που θα καλύπτει το 5% των ετήσιων αναγκών του Ομίλου σε ηλεκτρική ενέργεια από τον Ιανουάριο του 2025, βελτιώνοντας παράλληλα την ποιότητα ηλεκτρικής ισχύος και μείωση στο ενεργειακό του αποτύπωμα.

ΗΡΑΚΛΗς

Ο κ. Δημήτριος ΧανήςΔιευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΗΡΑΚΛΗΣ, δήλωσε σχετικά: «Διατηρώντας πάντα τα υψηλότερα πρότυπα για την προστασία του περιβάλλοντος, συμβάλλουμε με την πρωτοβουλία αυτή στην εθνική προσπάθεια που γίνεται για την ανάπτυξη των ΑΠΕ. Συνεχίζουμε να υλοποιούμε το επενδυτικό μας πρόγραμμα προσηλωμένοι στη στρατηγική μας να ηγηθούμε της μετάβασης σε καινοτόμες και αειφόρες κατασκευές».

Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ

Ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ, μέλος της Holcim, είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός τσιμέντου, αδρανών και σκυροδέματος στην Ελλάδα, έχοντας περισσότερα από 110 χρόνια παρουσίας στην αγορά. Με ένα δίκτυο περισσότερων από 50 παραγωγικών και εμπορικών εγκαταστάσεων ανά την Ελλάδα, ο Όμιλος ηγείται της μεταστροφής του κλάδου των δομικών υλικών σε έναν κλάδο μικρότερης έντασης άνθρακα, που εφαρμόζει τις αρχές της κυκλικής οικονομίας αναφορικά με τη χρήση των πόρων. Ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ προσφέρει στην ελληνική και διεθνή αγορά καινοτόμα προϊόντα και βιώσιμες λύσεις που ικανοποιούν τις διαφοροποιημένες ανάγκες των πελατών και τις απαιτήσεις των σύγχρονων αειφόρων κατασκευών.

 

Διαφήμιση