Αρχική Special Topics Απονομή τιμητικής διάκρισης στον Γιώργο Ατσαλάκη από την Αμερικάνικη Λεγεώνα

Απονομή τιμητικής διάκρισης στον Γιώργο Ατσαλάκη από την Αμερικάνικη Λεγεώνα

0
ατσαλακης
Στιγμιότυπο από την εκδήλωση για την απονομή τιμητικής διάκρισης στον Αναπληρωτή Καθηγητή Γιώργο Ατσαλάκη από την Αμερικανική Λεγεώνα
Διαφήμιση

Τιμητική διάκριση για την προσφορά του στην ακαδημαϊκή κοινότητα και την κοινωνία στον Αναπληρωτή Καθηγητή Γιώργο Ατσαλάκη απένειμε η Αμερικανική Λεγεώνα. 

όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση: «Αυτό το πιστοποιητικό εκτίμησης απονέμεται με ευγνωμοσύνη στον Δρ Γεώργιο Σ. Ατσαλάκη Αναπληρωτή Καθηγητή, Πολυτεχνείου Κρήτης ως αναγνώριση για την προσφορά του στην ακαδημαϊκή κοινότητα και την κοινωνία καθώς και για την πρακτική του προσφορά προς τις επιχειρήσεις γενικότερα και για τις προσπάθειές του να μας εκπαιδεύσει σχετικά με την Παγκόσμια Οικονομία και πώς μπορεί να επηρεάσει τη ζωή μας».Τμήμα GC01 Αθήνας, Ελλάδα, Περιφέρεια Γαλλίας. Commander Νίκος Παπαδόπουλος, Δρ. Μπαλής Βασίλειος Υπασπιστής. Θεσσαλονίκη 9 Νοεμβρίου 2023

Η Αμερικανική Λεγεώνα, είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός βετεράνων πολέμου των ΗΠΑ με έδρα την Ιντιανάπολη της Ιντιάνα και απαριθμεί πάνω  από 1.800.000 μέλη παγκοσμίως. Περιλαμβάνει τμήματαστις ΗΠΑ και υπερπόντια τμήματα, που αποτελούνται από τοπικά μέλη. Η οργάνωση ιδρύθηκε στις 15 Μαρτίου 1919 στο Παρίσι της Γαλλίας από χίλιους αξιωματικούς και άνδρες των Αμερικανικών Εκστρατευτικών Δυνάμεων και εγκρίθηκε στις 16 Σεπτεμβρίου 1919 από το Κογκρέσο των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η Λεγεώνα έπαιξε τον πρωταγωνιστικό ρόλο στη σύνταξη και την ψήφιση του νόμου για την αναπροσαρμογή των στρατιωτικών του 1944, κοινώς γνωστό ως «Νομοσχέδιο G.I.». Εκτός από τη διοργάνωση εκδηλώσεων μνήμης, τα μέλη βοηθούν σε νοσοκομεία και κλινικές του Τμήματος Υποθέσεων Βετεράνων. Δραστηριοποιείται στην πολιτική των Η.Π.Α. Η κύρια πολιτική του δραστηριότητα είναι η άσκηση πίεσης για λογαριασμό των συμφερόντων βετεράνων και μελών της υπηρεσίας, συμπεριλαμβανομένης της υποστήριξης για παροχές όπως οι συντάξεις και η Διοίκηση Υγείας Βετεράνων. Έχει επίσης προωθήσει ιστορικά τον αμερικανισμό, την ατομική υποχρέωση προς την κοινότητα, το κράτος και το έθνος την  ειρήνη και την καλή θέληση.

Σημαντικές προσωπικότητες υπήρξαν μέλη τηςοι στρατηγοί George Paton, Douglas MacArthur  οι Πρόεδροι των ΗΠΑ Harry Truman, Dwight Eisenhower, Lyndon Johnson,  John Kennedy, Richard Nixon, Gerald Ford, Jimmy Carter, Ronald Reagan, George Bush, κλπ., και ο Humphray Bogart.

 

Διαφήμιση