Αρχική Special Topics Κινήσου ενάντια στη θρόμβωση: Θησαυρός για την καρδιά τα 3.500 βήματα ημερησίως

Κινήσου ενάντια στη θρόμβωση: Θησαυρός για την καρδιά τα 3.500 βήματα ημερησίως

Χρυσάφι για την καρδιά και ισχυρό όπλο για τη θωράκιση του οργανισμού από τη θρόμβωση αποτελεί το περπάτημα! Εσείς πόσα βήματα…μετράτε την ημέρα

0
περπατημα
Διαφήμιση

Μην ψάχνετε να βρείτε ευκαιρία να μην περπατήσετε γιατί η καρδιά λατρεύει το περπάτημα και ο κίνδυνος για θρόμβωση πάει…περίπατο με κάθε παραπάνω βήμα που προσθέτετε στο ημερήσιο πρόγραμμά σας!

Σύνταξη: ecozen.gr

Για την ακρίβεια αν κάνουμε καθημερινά 3.500 βήματα και πάνω, για κάθε 1.000 έξτρα βήματα που κάνουμε σε περπάτημα, μειώνουμε 15% την πιθανότητα να πεθάνουμε από οποιαδήποτε αιτία!  Και για κάθε 500 βήματα μειώνουμε 7% την καρδιαγγειακή θνησιμότητα!

Βήματα περπάτημα

Ο λόγος που αυξάνεται πιο πολύ η μείωση της ολικής θνησιμότητας, είναι ότι η άσκηση προστατεύει και από τον καρκίνο, καθώς οι περισσότεροι καρκινοπαθείς δεν καταλήγουν από τον καρκίνο, αλλά από τη θρόμβωση που προκαλεί. Η παχυσαρκία άλλωστε σχετίζεται με 28 διαφορετικά είδη καρκίνου. Άρα το περπάτημα και η απώλεια βάρους μειώνουν την εμφάνιση καρκίνου και τις επιπλοκές του».

Οι επισημάνσεις ανήκουν στον αντιπρόεδρο του Ινστιτούτου Μελέτης και Εκπαίδευσης στη Θρόμβωση και την Αντιθρομβωτική Αγωγή ( ΙΜΕΘΑ) καρδιολόγο Δημήτρη Ρίχτερ, ο οποίος μίλησε  στο Πρακτορείο Fm με αφορμή την καμπάνια «Κινήσου ενάντια στη θρόμβωση», που θα διαρκέσει ως το 2025.

Η καμπάνια γίνεται με στόχο να κινητοποιήσει τον κόσμο να ασκηθεί, προκειμένου να μειώσει τον κίνδυνο δημιουργίας θρόμβων στο αίμα, καθώς η θρόμβωση ευθύνεται για τις τρεις βασικές αιτίες καρδιαγγειακών θανάτων παγκοσμίως, που είναι το εγκεφαλικό, το έμφραγμα, και η φλεβική θρομβοεμβολική νόσος.

Να γιατί τα 3.500 βήματα την ημέρα θωρακίζουν από τη θρόμβωση

Σύμφωνα με πρόσφατη μετανάλυση, η οποία παρακολούθησε 227.000 άτομα για περισσότερο από 7 χρόνια και δημοσιεύθηκε τον Αύγουστο στο επιστημονικό περιοδικό «Εuropean Journal of Cardiovascular Prevention» της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας.

ΠΕΡΠΑΤΗΜΑ

Στη μετανάλυση αναφέρεται ότι το όφελος για την καρδιά και τη θωράκιση του οργανισμού από τη θρόμβωση, δεν ξεκινάει από τα 10.000 βήματα την ημέρα, πού είναι η ισχύουσα σύσταση. Κι αυτό γιατί και από τα 3.500 βήματα και πάνω βλέπουμε σημαντικό όφελος, όπως εξηγεί ο καθηγητής Δημήτρης Ρίχτερ. Αξίζει να αναφερθεί  σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του ότι το ένα τέταρτο του πληθυσμού διεθνώς δεν περπατάει αρκετά, με τις γυναίκες να προηγούνται σε ένα ποσοστό 31%, έναντι ποσοστού 23% των ανδρών.

Διαφήμιση