Αρχική Special Topics Τραγωδία στα Τέμπη: Μακάβρια αποκάλυψη 6 μήνες μετά-Ανθρώπινα μέλη μέσα στα βαγόνια

Τραγωδία στα Τέμπη: Μακάβρια αποκάλυψη 6 μήνες μετά-Ανθρώπινα μέλη μέσα στα βαγόνια

Μία ακόμη τραγωδία έξι μήνες μετά την σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη έρχεται να ταράξει τις μνήμες επιβατών, συγγενών αλλά και όλης της Ελλάδας, με την αποκάλυψη ότι ανθρώπινα μέλη εξακολουθούν να βρίσκονται διασκορπισμένα στα καμένα βαγόνια. 

0
ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ DRONE APO TO ΠΟΛΥΝΕΚΡΟ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΜΕ ΕΠΙΒΑΤΙΚΗ ΑΜΑΞΟΣΤΟΙΧΙΑ (MOTIONTEAM/ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ)
Εικόνες από drone από το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη (MOTIONTEAM/ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ)
Διαφήμιση

Την μακάβρια αποκάλυψη έκανε ο ποινικολόγος, Όθωνας Παπαδόπουλος σχετικά με τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη.

Σύμφωνα με τον ίδιο, που μίλησε στο Star, σχεδόν έξι μήνες μετά την τραγωδία (τον περασμένο Φεβρουάριο), εντοπίστηκαν ανθρώπινα μέλη στα βαγόνια που φυλάσσονται σε έναν χώρο κοντά στη Λάρισα.

«Μία Επιτροπή Τεχνικών Συμβούλων επισκέφθηκε τα βαγόνια της μοιραίας επιβατικής αμαξοστοιχίας, τον χώρο που είναι αποθηκευμένα, σε μια περιοχή κοντά στη Λάρισα, για να μπορέσει να κάνει μια αυτοψία και να αντλήσει πληροφόρηση σχετικά με τις ουσίες που προκάλεσαν την έκρηξη αρχικά και στη συνέχεια, τη φωτιά που εξαπλώθηκε τόσο γρήγορα», ανέφερε αρχικά Όθωνας Παπαδόπουλος.

«Κατά την επίσκεψή τους τον Αύγουστο στον χώρο που φυλάσσονται τα βαγόνια, εκεί έγιναν μάρτυρες ενός μακάβριου θεάματος, βρήκαν ανθρώπινα μέλη, τα οποία σήμερα, έξι ολόκληρους μήνες μετά, ήταν ακόμη μέσα στον χώρο του κυλικείου», πρόσθεσε.

«Ελάχιστη υποχρέωση σεβασμού»

«Είναι ελάχιστη υποχρέωση σεβασμού στην ανθρώπινη ζωή που χάνεται να γίνει μια περισυλλογή των μελών του σώματος του οποιουδήποτε θύματος. Διατυπώνεται ακόμη από τους ανθρώπους, οι οποίοι έκαναν τη σχετική ανακάλυψη, η ανησυχία και η υποψία ότι ενδεχομένως να υπάρχουν κι άλλα μέλη που βρίσκονται σε διάφορα σημεία των απομειναριών από τα βαγόνια», συμπλήρωσε ο ποινικολόγος.

Ο Όθωνας Παπαδόπουλος πρόσθεσε ότι το εύρημα έχει ανασυρθεί, έχει ταυτοποιηθεί και ανήκει σε καταγεγραμμένο αλλοδαπό επιβάτη.

τεμπη πλημμυρα

Τέμπη: Ο υπερχειλισμένος Πηνειός απειλεί το μνημείο για τα θύματα της σιδηροδρομικής τραγωδίας

Και σαν να μην έφτανε η μακάβρια αποκάλυψη για την τραγωδία στα Τέμπη, η κακοκαιρία Daniel και οι καταστροφικές πλημμύρες απειλούν το σημείο μνήμης από την τραγωδία των Τεμπών, που βουλιάζει μέσα στα νερά.

Χρήστης του X (πρώην Twitter), έχει αναρτήσει μια συγκλονιστική φωτογραφία με τα νερά από τον υπερχειλισμένο Πηνειό να έχουν φτάσει στο σημείο όπου έγινε η σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη.

«Σοκ και δέος. Τα νερά του Πηνειού στο σημείο του δυστυχήματος στα Τέμπη.

Η μία τραγωδία συναντά την άλλη», γράφει χαρακτηριστικά ο χρήστης, περιγράφοντας με λίγα λόγια τη δραματική κατάσταση που υπάρχει στην περιοχή.

Δείτε τη χαρακτηριστική ανάρτηση

 

Οι νεκροί από το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη ήταν 57, ενώ μέχρι στιγμής υπάρχουν 10 νεκροί και (επισήμως) τέσσερις αγνοούμενοι μετά το φονικό πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel.

Μεγάλα προβλήματα από την υπερχείλιση

Η υπερχείλιση του Πηνειού έχει προκαλέσει μεγάλα προβλήματα στη Λάρισα, ενώ έχουν πλημμυρίσει συνοικίες ακόμα και μέσα στην πόλη.

Η στάθμη του νερού του ποταμού έφτασε την Παρασκευή ακόμα και στα 9,5 μέτρα, ενώ όπως δήλωσε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός η στάθμη του νερού μετά από μια νερόποντη συνήθως φτάνει τα τέσσερα μέτρα.

Μέσω του 112 και μέσω ανακοινώσεων του Δήμου Λαρισαίων δόθηκαν οδηγίες για την απομάκρυνση των κατοίκων από μια σειρά περιοχές και χωριά έτσι ώστε κανείς να μην κινδυνεύσει.

Διαφήμιση