Αρχική Ειδήσεις Ποιες καταναλωτικές τάσεις διαμορφώνουν το μέλλον στα ταξίδια: “Ναι” στη βιωματική εμπειρία

Ποιες καταναλωτικές τάσεις διαμορφώνουν το μέλλον στα ταξίδια: “Ναι” στη βιωματική εμπειρία

Ολοένα και περισσότερο ταξιδιωτικές εμπειρίες που ξεπερνούν τη χαλάρωση και την αναψυχή και προσφέρουν προσωπική μεταμόρφωση και σύνδεση με ντόπιους ανθρώπους και πολιτισμούς αναζητούν οι καταναλωτές. 

0
Διακοπές - Ταξίδια
Διαφήμιση

 

Το μέλλον στα ταξίδια συνεχίζει να διαμορφώνεται από τις μεταβαλλόμενες ανάγκες και προσδοκίες των καταναλωτών. Όπως επισημάνθηκε στην World Travel Market Africa, η σημερινή ταξιδιωτική βιομηχανία πρέπει να προσαρμοστεί για να παραμείνει συναφής στις τάσεις που οι ίδιοι οι καταναλωτές διαμορφώνουν. Η βιομηχανία πρέπει να ανταποκριθεί σε αυτή τη ζήτηση παρέχοντας μοναδικές και αυθεντικές εμπειρίες που έχουν απήχηση στους καταναλωτές.

Ποιες καταναλωτικές τάσεις διαμορφώνουν το μέλλον στα ταξίδια

 • Οι ταξιδιωτικές εμπειρίες που προσφέρουν προσωπική και εξωτερική μεταμόρφωση γίνονται όλο και πιο δημοφιλείς, όπως τα καταφύγια ευεξίας και ο εθελοντισμός.
  Αυτή η τάση είναι πιθανό να συνεχιστεί στο μέλλον και οι πάροχοι θα πρέπει να προσφέρουν μοναδικές και ουσιαστικές εμπειρίες για να καλύψουν αυτή τη ζήτηση.
 • Οι καταναλωτές αναζητούν αυθεντικές ταξιδιωτικές εμπειρίες που τους επιτρέπουν να συνδεθούν με τους ντόπιους, τους πολιτισμούς και τις παραδόσεις. Οι πάροχοι και οι προορισμοί πρέπει να διευκολύνουν αυτές τις εμπειρίες με βιώσιμους τρόπους και με σεβασμό.
 • Οι Milliennials εκτιμούν την αυθεντικότητα στις ταξιδιωτικές εμπειρίες και μπορούν να εντοπίσουν την αυθεντικότητα. Οι πάροχοι πρέπει να προσφέρουν αυθεντικές και μοναδικές εμπειρίες που να έχουν απήχηση στο κοινό-στόχο τους.

 

ταξίδια

 • Οι Luxury ταξιδιώτες δίνουν πλέον προτεραιότητα στον χρόνο, το συναίσθημα, την προσαρμογή, τις εμπειρίες και την περιέργεια έναντι των υλικών αγαθών. Οι πάροχοι πρέπει να ανταποκριθούν σε αυτές τις νέες προσδοκίες πολυτέλειας.
 • Οι καταναλωτές αναζητούν εξατομικευμένες, προσαρμοσμένες εμπειρίες. Οι πάροχοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν δεδομένα και πληροφορίες για να δημιουργήσουν προσαρμοσμένες προσφορές. Ωστόσο, μπορεί να προκύψουν προκλήσεις από αυτή την τάση.
 • Η πανδημία έχει επιταχύνει τη στροφή προς τα εγχώρια και περιφερειακά ταξίδια και οι πάροχοι μπορούν να επωφεληθούν από αυτήν την τάση προσφέροντας μοναδικές και ουσιαστικές εμπειρίες.
 • Η βιωσιμότητα είναι ολοένα και πιο σημαντική για τους καταναλωτές και οι πάροχοι πρέπει να κάνουν τις προσφορές τους πιο φιλικές προς το περιβάλλον. Ο αειφόρος τουρισμός είναι πιθανό να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στο μέλλον του κλάδου.
 • Οι αναδυόμενες τεχνολογίες όπως η εικονική πραγματικότητα και η τεχνητή νοημοσύνη θα διαμορφώσουν το μέλλον της βιομηχανίας και οι πάροχοι πρέπει να παραμείνουν μπροστά από την καμπύλη.
 • Με την άνοδο των ιδιωτικών ή κλειστών διαδικτυακών κοινοτήτων για ταξιδιωτικές πληροφορίες, οι πάροχοι πρέπει να συνεργάζονται αποτελεσματικά με τους καταναλωτές σε αυτές τις πλατφόρμες.
 • Τα ψηφιακά ταξίδια αποτοξίνωσης είναι μια τάση όπου οι άνθρωποι αναζητούν ταξιδιωτικές εμπειρίες που τους επιτρέπουν να αποσυνδεθούν από την τεχνολογία και να επανασυνδεθούν με τη φύση και τον εαυτό τους. Με αυτό συνδέεται η αυξανόμενη τάση για εμπειρίες τουρισμού ύπνου.
 • Ο πολυτελής οικοτουρισμός είναι μια τάση όπου οι άνθρωποι αναζητούν luxury εμπειρίες ταξιδιών που δίνουν προτεραιότητα στη βιωσιμότητα και την περιβαλλοντική ευθύνη.
 • Η τεχνολογία παίζει σημαντικό ρόλο στην ταξιδιωτική εμπειρία και οι πάροχοι πρέπει να αξιοποιήσουν τις εφαρμογές για κινητά και τους διαδικτυακούς πόρους για να βελτιώσουν το ταξίδι του πελάτη.

 

 

Διαφήμιση