Αρχική COVID-19 Μειώνεται στο ένα self test στα σχολεία – 100% πληρότητα στα γήπεδα

Μειώνεται στο ένα self test στα σχολεία – 100% πληρότητα στα γήπεδα

Στα σχολεία πλέον με ένα τεστ τη βδομάδα στο πλαίσιο της χαλάρωσης των μέτρων – Τι προβλέπεται για τα γήπεδα και για τους ανεμβολίαστους άνω των 60

0
κορονοϊός - μάσκες - μάσκα - παιδιά - σχολείο - Covid
Εικόνα: UNSPLASH/Kelly Sikkema
Διαφήμιση

Σε περαιτέρω χαλάρωση των μέτρων προχωρά η κυβέρνηση. Στα σχολεία πλέον μαθητές και εμβολιασμένοι μαθητές θα υποβάλλονται σε ένα self test, σύμφωνα με την απόφαση του υπουργείου Υγείας, κατόπιν εισήγησης της συνεδρίασης της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων.

Παράλληλα με την ίδια απόφαση του το υπουργείο Υγείας αυξάνει την πληρότητα στα γήπεδα στο 100%.

Όπως αναφέρει το υπουργείο οι λεπτομέρειες θα διευκρινιστούν στην υπό έκδοση ΚΥΑ.

Η εισήγηση της Επιτροπής γίνεται αποδεκτή από την Κυβέρνηση και οι λεπτομέρειες θα διευκρινιστούν στην υπό έκδοση ΚΥΑ.

Αναστολή πρόστιμου 100 ευρώ

Σημειώνεται πως πριν από το Πάσχα θα ανασταλεί, τελικά, το πρόστιμο των 100 ευρώ για τους πολίτες άνω των 60 ετών, οι οποίοι δεν έχουν εμβολιαστεί έναντι του κοροναϊού.

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, προσερχόμενος στη Βουλή, η αναστολή θα ισχύσει από τις 15 Απριλίου.

«Από τις 15 Απριλίου θα ανασταλεί το πρόστιμο των 100 ευρώ για τους άνω των 60 ετών που παραμένουν ανεμβολίαστοι. Θα εισπραχθεί το ποσό έως τα 300 ευρώ που αντιστοιχεί μέχρι τις 15 Απριλίου. Το μέτρο θα επανεξεταστεί τον Σεπτέμβριο, άρα τελεί σε αναστολή για τους υπόλοιπους μήνες. Σε λίγη ώρα συνεδριάζει η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων, όπου θα παρουσιαστεί το συνολικό σχέδιο της Κυβέρνησης για την αποκλιμάκωση των μέτρων που αφορούν τα τεστ, την είσοδο στους κλειστούς χώρους και την ανάγκη να υπάρχει πιστοποιητικό, προκειμένου να εισερχόμαστε σε χώρους. Βάσει των αποφάσεων της Επιτροπής, θα ληφθούν και οι αποφάσεις της Κυβέρνησης» δήλωσε ο κ. Πλεύρης, από το Περιστύλιο της Βουλής.

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση