Αρχική Ειδήσεις Στυλιανίδης: Κοινός βηματισμός Δασικής Υπηρεσίας – Πυροσβεστικής

Στυλιανίδης: Κοινός βηματισμός Δασικής Υπηρεσίας – Πυροσβεστικής

Από Θεσσαλονίκη και Λάρισα ξεκινά η συνεργασία Πυροσβεστικού Σώματος και Δασικής Υπηρεσίας με στόχο την καλύτερη προετοιμασία του μηχανισμού ενόψει αντιπυρικής περιόδου, παρουσία Χ. Στυλιανίδη, Γ. Αμυρά

0
th
Διαφήμιση

Νέα αρχή στη συνεργασία Πυροσβεστικού Σώματος και Δασικής Υπηρεσίας υλοποιείται για την καλύτερη προετοιμασία του μηχανισμού ενόψει αντιπυρικής περιόδου. 

Μια νέα συνέργεια, η οποία επισφραγίστηκε με την παρουσία στις δύο πρώτες ευρείες συσκέψεις που πραγματοποιήθηκαν σε Θεσσαλονίκη και Λάρισα, ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης και ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Αμυράς.

Τα δύο υπουργεία ενώνουν δυνάμεις για πρόληψη, καταστολή, αποκατάσταση

Για πρώτη φορά, τα δύο Υπουργεία ενώνουν τις δυνάμεις τους και από κοινού οργανώνουν συναντήσεις ανά την Ελλάδα των κατά τόπους Πυροσβεστικών Υπηρεσιών με τα στελέχη της Δασικής Υπηρεσίας για τον συντονισμό και την ενίσχυση της συνεργασίας τους σε θέματα δασοπροστασίας – δασοπυρόσβεσης, καθώς και για την αποσαφήνιση αρμοδιοτήτων και ρόλων σε όλα τα στάδια αντιμετώπισης των πυρκαγιών και συγκεκριμένα, στην πρόληψη, την καταστολή και την αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος.

th3

Στυλιανίδης: Ενίσχυση κοινών δράσεων

«Η συνεργασία αυτή θα πρέπει να επιταχυνθεί, να γίνει πιο αποτελεσματική, όχι μόνο την ώρα της κατάσβεσης, αλλά και πριν και μετά. Δεν είναι μόνο η καταστολή – το σημαντικότερο είναι να προχωρήσουμε σε συγκεκριμένες προληπτικές ενέργειες, να ενισχύσουμε τις δράσεις προετοιμασίας και ετοιμότητας. Γιατί μόνο έτσι θα είμαστε αποτελεσματικοί την ώρα της κρίσης», τόνισε σε δηλώσεις του ο κ. Στυλιανίδης, συμπληρώνοντας «σήμερα έγινε πράξη μια σύμπραξη που είχε καθυστερήσει πολλά χρόνια – αυτό σηματοδοτεί η κοινή μας παρουσία. Αυτό περιμένει κι ο πολίτης από εμάς, να είμαστε όλοι μαζί, ώστε να πολλαπλασιάσουμε τις δυνατότητες προληπτικής δράσης, τις δυνατότητες απόκρισής μας».

th1

Αμυράς: Η πρόληψη είναι το κλειδί

«Σήμερα είναι μια πολύ σημαντική ημέρα, η οποία άργησε 24 ολόκληρα χρόνια. Γιατί τόσα χρόνια πέρασαν από τότε που η Δασική Υπηρεσία είχε ενεργό ρόλο στην πρόληψη, αλλά και την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών», υπογράμμισε ο κ. Αμυράς, τονίζοντας ότι η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί ένα ιδιαίτερα αποδοτικό βήμα για τον συντονισμό και την οριζόντια επικοινωνία μεταξύ των δύο υπηρεσιών στη βάση ενιαίων πρωτοκόλλων συνεργασίας. Ο ίδιος σημείωσε: «Στην εποχή της κλιματικής κρίσης, η πρόληψη είναι το κλειδί και οι συνέργειες αποτελούν την απαραίτητη συνθήκη για την αντιμετώπιση των επιπτώσεών της».

th2

Το πρώτο βήμα σε Θεσσαλονίκη, Λάρισα

Στις συσκέψεις που πραγματοποιήθηκαν σε Θεσσαλονίκη και Λάρισα μετείχαν η επικεφαλής του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, Μαρία Αντωνίου, οι Περιφερειάρχες Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας και Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειος Παπαγεωργίου, ο Γενικός Γραμματέας Δασών, Κωνσταντίνος Αραβώσης, ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγος Αλέξιος Ράπανος, καθώς και ο Γενικός Διευθυντής Δασών και Δασικού Περιβάλλοντος του ΥΠΕΝ, Ευάγγελος Γκουντούφας. Το «παρών» έδωσαν, επίσης, όλοι οι Διοικητές των Περιφερειακών Υπηρεσιών ΠΣ Κεντρικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, καθώς και οι Προϊστάμενοι των Διευθύνσεων Δασών και οι Δασάρχες των Περιφερειών αυτών.

Η κοινή αυτή δράση των δύο Υπουργείων, Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας – Περιβάλλοντος και Ενέργειας, πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών, με σκοπό την καλύτερη δυνατή προώθηση των συνεργειών στο τοπικό επίπεδο.

Σημειώνεται ότι θα ακολουθήσουν ανάλογες επισκέψεις σε Αθήνα, Πειραιά, Ιωάννινα, Πάτρα και Κρήτη, ενώ υπηρεσιακού χαρακτήρα συσκέψεις θα συνεχίσουν να πραγματοποιούνται σε περιοδική βάση.

Διαφήμιση