Αρχική Special Topics - 2 Μεντβέντεφ: Προειδοποιεί για πυρηνική δυστοπία λόγω στάσης των ΗΠΑ

Μεντβέντεφ: Προειδοποιεί για πυρηνική δυστοπία λόγω στάσης των ΗΠΑ

“Ο κόσμος θα μπορούσε να οδηγηθεί σε μια πυρηνική δυστοπία εάν η Ουάσιγκτον συνεχίσει με αυτό που το Κρεμλίνο θεωρεί μακροπρόθεσμη συνωμοσία για την καταστροφή της Ρωσίας”.

0
medvetevPUTIN
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Όσο ο πόλεμος μπαίνει στην πιο κρίσιμη φάση, με την πολύπαθη Μαριούπολη να ετοιμάζεται να καταστεί “τρόπαιο” στα χέρια της Μόσχας, οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο πλευρών φαίνεται να βαλτώνουν και η ένταση μεταξύ Λευκού Οίκου και Κρεμλίνου χτυπούν “κόκκινο”. Όλα τα όπλα φαίνεται πλέον ότι μπαίνουν πάνω στο τραπέζι με τον εφιάλτη μιας πυρηνικής εκτροπής να επαναλαμβάνεται ανησυχητικά.

Συνωμοσία των ΗΠΑ κατά της Ρωσίας

Ένας από τους στενότερους συμμάχους του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν προειδοποίησε τις Ηνωμένες Πολιτείες την Τετάρτη ότι ο κόσμος θα μπορούσε να οδηγηθείι σε μια πυρηνική δυστοπία εάν η Ουάσιγκτον συνεχίσει με αυτό που το Κρεμλίνο θεωρεί μακροπρόθεσμη συνωμοσία για την καταστροφή της Ρωσίας.

Ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ, ο οποίος ήταν πρόεδρος από το 2008 έως το 2012 και τώρα είναι αναπληρωτής γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, είπε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες συνωμότησαν για να καταστρέψουν τη Ρωσία ως μέρος ενός «πρωτόγονου παιχνιδιού» από την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης το 1991.

«Σημαίνει ότι η Ρωσία πρέπει να ταπεινωθεί, να περιοριστεί, να καταρρεύσει, να διαιρεθεί και να καταστραφεί», είπε ο Μεντβέντεφ, 56 ετών, σε μια δήλωση 550 λέξεων.

Οι απόψεις του Μεντβέντεφ, που κάποτε θεωρούνταν ένα από τα λιγότερο επιθετικά μέλη του κύκλου του Πούτιν, δίνουν μια εικόνα της σκέψης μέσα στο Κρεμλίνο καθώς η Μόσχα αντιμετωπίζει τη μεγαλύτερη αντιπαράθεση με τη Δύση από την Κρίση των Πυραύλων της Κούβας το 1962.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν επανειλημμένα δηλώσει ότι δεν επιθυμούν την κατάρρευση της Ρωσίας και ότι τα δικά τους συμφέροντα εξυπηρετούνται καλύτερα από μια ευημερούσα, σταθερή και ανοιχτή Ρωσία.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ δεν έχει απαντήσει μέχρι στιγμής σε αίτημα για σχολιασμό.

Η εισβολή και οι λόγοι

Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία έχει σκοτώσει χιλιάδες ανθρώπους, έχει εκτοπίσει σχεδόν 10 εκατομμύρια και έχει εγείρει φόβους για μια ευρύτερη σύγκρουση μεταξύ της Ρωσίας και των Ηνωμένων Πολιτειών – των δύο μεγαλύτερων πυρηνικών δυνάμεων του κόσμου.

Ο Πούτιν λέει ότι η επιχείρηση ήταν απαραίτητη επειδή οι Ηνωμένες Πολιτείες χρησιμοποιούσαν την Ουκρανία για να απειλήσουν τη Ρωσία και η Μόσχα έπρεπε να αμυνθεί ενάντια στη «γενοκτονία» των ρωσόφωνων από την Ουκρανία. Η Ουκρανία λέει ότι οι ισχυρισμοί του Πούτιν για γενοκτονία είναι ανοησίες.

Ο “εφιάλτης” από μια κατάρρευση της Ρωσίας

Ο Μεντβέντεφ είπε ότι το Κρεμλίνο δεν θα επέτρεπε ποτέ την καταστροφή της Ρωσίας, αλλά προειδοποίησε την Ουάσιγκτον ότι εάν επιτύχει αυτό που χαρακτήρισε ως καταστροφικούς στόχους της, τότε ο κόσμος θα μπορούσε να αντιμετωπίσει μια δυστοπική κρίση που θα κατέληγε σε μια «μεγάλη πυρηνική έκρηξη».

Ζωγράφισε επίσης μια εικόνα ενός κόσμου μετά τον Πούτιν που θα ακολουθούσε την κατάρρευση της Ρωσίας, η οποία έχει περισσότερες πυρηνικές κεφαλές από οποιαδήποτε άλλη χώρα.

Η καταστροφή της μεγαλύτερης χώρας στον κόσμο ανά περιοχή, είπε ο Μεντβέντεφ, θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια ασταθή ηγεσία στη Μόσχα «με μέγιστο αριθμό πυρηνικών όπλων που στοχεύουν στόχους στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη».

Η κατάρρευση της Ρωσίας, είπε, θα οδηγήσει σε πέντε ή έξι πυρηνικά οπλισμένα κράτη σε όλη την ευρασιατική ήπειρο που θα διοικείται από «φρικιά, φανατικούς και ριζοσπάστες».

“Είναι αυτή μια δυστοπία ή κάποια τρελή φουτουριστική πρόβλεψη; Είναι μυθοπλασία του Pulp; Όχι”, είπε ο Μεντβέντεφ.

Kremlin spokesman Dmitry Peskov attends a session of the St. Petersburg International Economic Forum in Saint Petersburg,

Σημειώνεται ότι η δήλωση αυτή Μενβέντεφ έρχεται μία ημέρα μετά τη συνέντευξη που παραχώρησε στην Christiane Amanpour στο CNN ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Dmitry Peskov, στην οποία δεν απέκλεισε τη χρήση πυρηνικών «αν υπάρξει υπαρξιακή απειλή για τη χώρα μας”.

Με πληροφορίες από Reuters, CNN, TASS

Διαφήμιση