Αρχική COVID-19 Παραλλαγή ‘Ομικρον-60.000 νέες θέσεις ραντεβού εμβολιασμού

Παραλλαγή ‘Ομικρον-60.000 νέες θέσεις ραντεβού εμβολιασμού

0
Τεστ Κορονοϊός
Διαφήμιση

Σε αγώνα δρόμου ενάντια στη παραλλαγή Όμικρον μπαίνει και η Ελλάδα αυξάνοντας την εμβολιαστική κάλυψη. Την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου, ανοίγουν 60.000 νέες θέσεις για ραντεβού με στόχο να αυξηθεί η εμβολιαστική κάλυψη όλων των πολιτών σύμφωνα με όσα αναφέρει σε ανάρτησή του στο twitter ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους.

Από την ημέρα που ανακοινώθηκε ο υποχρεωτικός εμβολιασμός των ατόμων άνω των 60 ετών υπήρξε μεγάλη αύξηση των εμβολιασμών. Συγκεκριμένα, κλείστηκαν ήδη 25.000 ραντεβού, ωστόσο αυτοί που αναμένεται  να κλείσουν ακόμη ραντεβού ανέρχονται στους 493.000. Μέσα στον Δεκέμβριο υπάρχει δυνατότητα για πάνω από 3 εκατομμύρια εμβολιασμούς, με προτεραιότητα στα ραντεβού όσων ακόμη δεν έχουν κάνει τη πρώτη δόση.

Αύξηση παρουσιάζεται και στις περιπτώσεις εγκύων που χρειάζονται σοβαρή νοσηλεία

Σε ΜΕΘ-Covid του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης νοσηλεύεται μία 41χρονη μητέρα ενός βρέφους.

Η γυναίκα διένυε την 30η εβδομάδα της εγκυμοσύνης όταν διαγνώσθηκε θετική. Η κατάσταση της υγείας της επιδεινώθηκε πολύ και το ιατρικό προσωπικό αναγκάστηκε να προχωρήσει σε καισαρική προκειμένου να γεννήσει και να διασωληνωθεί. Το βρέφος νοσηλεύεται διασωληνωμένο στη Μονάδα Νεογνών του ίδιου νοσοκομείου, με την κατάσταση της υγείας του να είναι σταθερή.

Στο Ιπποκράτειο νοσηλεύεται ακόμη και η 38χρονη γυναίκα από τη Φλώρινα με τη κατάσταση της υγείας της να είναι κρίσιμη. Η ασθενής διαγνώσθηκε θετική και αυτή κατά της 30η εβδομάδα της κύησης, υποβλήθηκε σε καισαρική. Το βρέφος είναι διασωληνωμένο όμως η κατάσταση της υγείας του είναι σταθερή.

Νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της Όμικρον από τον Μπάιντεν

Δωρεάν self test θα διανέμονται και στις ΗΠΑ σύμφωνα με όσα ανήγγειλε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν. Η αμερικάνικη κυβέρνηση προτρέπει όλους τους πολίτες να τηρούν τα μέτρα προστασίας, να εμβολιαστούν και να διενεργούν test για να περιοριστεί η έξαρση της πανδημίας. Κινούμενη προς αυτόν τον στόχο θα ζητήσει από τις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες υγείας να αποζημιώσουν 150 εκατομμύρια πελάτες τους για το πλήρες των μη συνταγογραφούμενων self τεστ Covid-19  και να διαθέσουν δωρεάν επιπλέον 50 εκατομμύρια τεστ μέσω των κλινικών και των κέντρων υγείας για τους ανασφάλιστους.

Επιπλέον, οι ΗΠΑ σχεδιάζουν να ζητήσουν από τους διεθνείς ταξιδιώτες που εισέρχονται στη χώρα να υποβάλλονται σε τεστ για την Covid-19 μία ημέρα πριν από την αναχώρησή τους, αντί για έως τρεις που ίσχυε μέχρι πρότινος, ανεξαρτήτως της εμβολιαστικής κατάστασής τους. Τα μέτρα για τη χρήση της μάσκας σε αεροπλάνα, τρένα και τα μέσα μαζικής μεταφοράς θα παραταθούν έως τις 18 Μαρτίου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/skai.gr

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση