Αρχική COVID-19 Παγώνη: Διπλές μάσκες και rapid tests – Προβλέψεις για τα Χριστούγεννα

Παγώνη: Διπλές μάσκες και rapid tests – Προβλέψεις για τα Χριστούγεννα

0
ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Ο ΣΤΟΛΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟΥ ΔΕΝΤΡΟΥ ΣΤΗΝ ΠΛ. ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ (ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI) - μέτρα
Συνεχίζεται ο στολισμός του Χριστουγεννιάτικου δέντρου στην πλατεία Συντάγματος, από τον δήμο Αθηναίων, Κυριακή 21 Νομεβρίου 2021. (ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI)
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Είσοδο στα σούπερ μάρκετ για τους ανεμβολίαστους με rapid test και διπλή μάσκα, πρότεινε η Ματίνα Παγώνη πρόεδρος ΕΙΝΑΠ, σε μία προσπάθεια να μπει φρένο στην πανδημία.

Όπως τόνισε μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, στα σούπερ μάρκετ δεν γίνεται πάντα να εφαρμοστεί ο κανόνας ένα άτομο ανά 8 τ.μ., οι πολίτες πάνε κάθε εβδομάδα και συνεπώς – όπως είπε – είναι κάτι που θα πρέπει να εξεταστεί από τις επιτροπές.

Μάσκα και στους εξωτερικούς χώρους για όλους

Η κ. Παγώνη υπογράμμισε ακόμη ότι θα έπρεπε να είναι υποχρεωτική η χρήση της και στους εξωτερικούς χώρους τόσο για τους εμβολιασμένους όσο και για τους ανεμβολίαστους ενώ εκτίμησε ότι άλλα περιοριστικά μέτρα δεν χρειάζονται καθώς έχουν προκαλέσει κούραση στον κόσμο και πως εάν εφαρμοστούν όσα ήδη ισχύουν «όλα θα πάνε μια χαρά».

Παράλληλα, είπε ότι δεν θα πρέπει να ξαναγίνει συζήτηση περί lockdown ακόμη και για ανεμβολίαστους μόνο και ότι τα μέτρα αυτά να είναι τα τελευταία.

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟΣ ΣΤΟΛΙΣΜΟΣ ΣΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ (ΓΙΕΝΑΝΤΑ ΝΤΕΛΑΙ / EUROKINISSI)
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟΣ ΣΤΟΛΙΣΜΟΣ ΣΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ. Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2021 (ΓΙΕΝΑΝΤΑ ΝΤΕΛΑΙ / EUROKINISSI)

Τα Χριστούγεννα θα είναι δύσκολα

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ προειδοποίησε ότι τα Χριστούγεννα θα είναι δύσκολα με σχεδόν 600 άτομα στις ΜΕΘ και με θανάτους σαν να χάνουμε σχεδόν δύο πούλμαν. Συνέστησε προσοχή στα εορταστικά τραπέζια που θα γίνουν.

«Η τρίτη δόση είναι αυτή που θα σώσει την ιστορία όλη» είπε η κ. Παγώνη και παράλληλα απηύθυνε έκκληση και στους πολίτες που δεν έχουν ακόμη κάνει την πρώτη, διευκρινίζοντας ότι δεν αναφέρεται στους αρνητές αλλά σε όσους φοβούνται.

Τζανάκης: Θα πάμε σε lockdown εάν δεν αποδώσουν τα μέτρα

Για τα νέα μέτρα κατά που αφορούν στους ανεμβολίαστους και τέθηκαν σε ισχύ από σήμερα μίλησε ο Καθηγητής Πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης.

Όπως είπε στον ΑΝΤ1 το πρωί της Δευτέρας, τα νέα μέτρα είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, με τον περιορισμό στην κινητικότητα των ανεμβολίαστων που συμβάλλουν στη διασπορά του ιού, αλλά και με το μέτρο για το ωράριο στο λιανεμπόριο στα μεγάλα αστικά κέντρα.

Σύμφωνα με τον κ. Τζανάκη τα μέτρα θα αποδώσουν και θα ανακόψουν την πορεία της πανδημίας. Ωστόσο, υπογράμμισε ότι «αν δεν αποδώσουν θα πρέπει να πάρουμε πιο δραστικά μέτρα και ενδέχεται να πάμε σε νέο ιδιότυπο lockdown».

Πλέυρης: Θα επανεξεταστούν τα μέτρα

Νωρίτερα, μιλώντας επίσης στον ΑΝΤ1 ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης σημείωσε πως τα μέτρα θα εξεταστούν και πάλι από την επιτροπή των ειδικών την επόμενη εβδομάδα, οι οποίοι και κάνουν τις εισηγήσεις προς την κυβέρνηση. Ο υπουργός Υγείας, εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι τα μέτρα θα βοηθήσουν και θα συμβάλλουν στην αναχαίτιση του κύματος της πανδημίας και το ΕΣΥ το οποίο ενισχύεται συνεχώς θα αντέξει, Παράλληλα επανέλαβε ότι γενικό lockdown δεν πρόκειται να υπάρξει.

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟΣ ΣΤΟΛΙΣΜΟΣ ΣΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ (ΓΙΕΝΑΝΤΑ ΝΤΕΛΑΙ / EUROKINISSI)
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟΣ ΣΤΟΛΙΣΜΟΣ ΣΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ. Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2021 (ΓΙΕΝΑΝΤΑ ΝΤΕΛΑΙ / EUROKINISSI)

 

Σαρηγιάννης: Στα όρια της η Θεσσαλονίκη – Θα χειροτερέψει η κατάσταση για την Αθήνα

Από την πλευρά του ο Καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, είπε ότι περιμένουμε να δούμε αποκλιμάκωση από τον Δεκέμβρη αλλά πρέπει και μετά να συνεχίσουν να ισχύουν και να τηρούμε τα μέτρα, σημειώνοντας ότι δεν θα πρέπει να χαλαρώσουν τα μέτρα επειδή θα είναι γιορτές.

Σημείωσε ακόμα ότι στη Θεσσαλονίκη είμαστε σε φάση κορύφωσης και σύμφωνα με τον κ. Σαρηγιάννη αναμένεται αρχή αποκλιμάκωσης από το τέλος της αυτής εβδομάδας. Τόνισε ότι το πρόβλημα θα είναι στα νοσοκομεία αναφέροντας ότι χθες το βράδυ στη Θεσσαλονίκη δεν υπήρχε καμία διαθέσιμη κλίνη σε ΜΕΘ-Covid.

Για την Αθήνα είπε ότι η εικόνα θα γίνει χειρότερα στο άμεσο μέλλον, με τον αριθμό των κρουσμάτων να φτάνει τις επόμενες ημέρες στα 2.300 την ημέρα. Ο κ. Σαρηγιάννης, τέλος, σημείωσε ότι θα πρέπει να αυξηθεί η διαθεσιμότητα σε κλίνες ΜΕΘ στα μέσα του Δεκεμβρίου.

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση