Αρχική COVID-19 Γερμανία – Κορονοϊός: Εξετάζεται η επιβολή αυστηρότερων μέτρων

Γερμανία – Κορονοϊός: Εξετάζεται η επιβολή αυστηρότερων μέτρων

0
Γερμανία, γερμανική σημαία
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Την επιβολή επιπλέον περιορισμών ζήτησε ο υπουργός Υγείας της Γερμανίας Γενς Σπαν την Τρίτη, προκειμένου να ανασχεθεί η «δραματική» αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στη Γερμανία.

Ο δείκτης επίπτωσης επτά ημερών, δηλαδή ο αριθμός των ανθρώπων ανά 100.000 κατοίκους που έχουν προσβληθεί από Covid την προηγούμενη εβδομάδα, έφτασε σήμερα τους 399,8, αυξημένος από τους 386,5 που ήταν χθες Δευτέρα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ.

Αύξηση των Covid Free χώρων

Ο Σπαν, μιλώντας στον γερμανικό κρατικό ραδιοφωνικό σταθμό Deutschlandfunk, ζήτησε να αυξηθούν οι δημόσιοι χώροι στους οποίους θα επιτρέπεται η πρόσβαση μόνο των εμβολιασμένων ή όσων έχουν αναρρώσει και έχουν αρνητικό τεστ κορονοϊού, σε μια προσπάθεια να περιοριστεί το τέταρτο κύμα της επιδημίας στη Γερμανία.

Εξάλλου ο υπουργός Υγείας δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο επιβολής lockdown, αν και εξήγησε ότι αυτό θα το αποφασίσουν οι κυβερνήσεις των κρατιδίων.

Κάποια κρατίδια, όπως η Σαξονία και η Βαυαρία, που έχουν πληγεί ιδιαίτερα από το νέο κύμα της Covid-19, ήδη λαμβάνουν επιπλέον μέτρα, όπως η ακύρωση των χριστουγεννιάτικων αγορών.

Χριστούγενα - αγορά - Γερμανία
Εικόνα: UNSPLASH/Alisa Anton

Σπαν: «Η κατάσταση είναι πλέον δραματική» – Η προειδοποίηση της Μέρκελ

«Η κατάσταση δεν είναι απλώς σοβαρή, σε κάποιες περιοχές της Γερμανίας είναι πλέον δραματική», υπογράμμισε ο Σπαν. «Αναγκαζόμαστε να μετακινούμε ασθενείς, καθώς οι μονάδες εντατικής θεραπείας είναι γεμάτες και αυτό δεν επηρεάζει μόνο τους ασθενείς με κορονοϊό».

Στο μεταξύ, η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ την Δευτέρα προειδοποίησε και αυτή με τη σειρά της ότι τα ισχύοντα περιοριστικά μέτρα στη Γερμανία «δεν είναι επαρκή» απέναντι στη «δραματική κατάσταση» που έχει προκαλέσει η αναζωπύρωση της πανδημίας, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Γερμανία - Βερολίνο
Εικόνα: UNSPLASH/Ansgar Scheffold

Αντίστροφη μέτρηση για εμβολιασμό

Οι Γερμανοί «θα είναι εμβολιασμένοι, ή θα έχουν ιαθεί ή θα είναι νεκροί» μέχρι το τέλος του χειμώνα, είχε προειδοποιήσει προηγουμένως ο υπουργός Υγείας της Γερμανίας Γενς Σπαν.

«Είναι προφανές ότι μέχρι το τέλος του χειμώνα θα είναι εμβολιασμένοι, ιαθέντες ή νεκροί» εξαιτίας της διάδοσης της παραλλαγής Δέλτα που είναι «πολύ, πολύ μολυσματική», είπε ο Γερμανός υπουργός Υγείας , καλώντας και πάλι τους Γερμανούς να εμβολιαστούν «επειγόντως».

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση