Αρχική Πολιτισμός Οι πιο «ινσταγραμικές» τοποθεσίες πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO

Οι πιο «ινσταγραμικές» τοποθεσίες πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO

0
Ιταλία - Ρώμη - Φοντάνα ντι Τρέβι - UNESCO
Εικόνα: UNSPLASH/Michele Bitetto
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Το 1978, η UNESCO ανακοίνωσε τον πρώτο της κατάλογο με 12 τοποθεσίες παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, τίτλος που θεωρείται ευρέως το χρυσό πρότυπο για ορόσημα σε όλο τον κόσμο. Σήμερα, συνολικά 1.154 τοποθεσίες, 897 πολιτιστικές, 218 φυσικές και 39 μικτές, έχουν κερδίσει μία θέση στον διάσημο κατάλογο.

Για να ανακαλύψει ποια από αυτά είναι τα δημοφιλέστερα σήμερα, η εταιρεία Design Bundles μελέτησε πόσες φορές οι τοποθεσίες έχουν προστεθεί ως ετικέτες στο Instagram το 2021.

Στην κορυφή της λίστας είναι το ιστορικό κέντρο της Ρώμης, με περίπου 61,2 εκατομμύρια αναρτήσεις και ακολουθούν το Ρίο ντε Τζανέιρο με  περίπου 45 εκατομμύρια και η Βενετία και η λιμνοθάλασσα της με σχεδόν 25,8 εκατομμύρια.

Ιταλία - Ρώμη - Άγιος Πέτρος - UNESCO
Εικόνα: UNSPLASH/Claudio Hirschberger
Βραζιλία - Ρίο ντε Τζανέιρο
Εικόνα: UNSPLASH/Agustin Diaz Gargiulo

Στη λίστα των 10 δημοφιλέστερων τοποθεσιών παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO είναι ακόμη το Κίεβο με περίπου 21,9 εκατομμύρια, το ιστορικό κέντρο της Φλωρεντίας με 21,5 εκατομμύρια, το ιστορικό κέντρο της Πράγας με 17,7 εκατομμύρια, η Βουδαπέστη με 14,7 εκατομμύρια, η Μπραζίλια με 13,3 εκατομμύρια, το ιστορικό κέντρο της Αγίας Πετρούπολης με 12 εκατομμύρια και το Κίτο με 9,9 εκατομμύρια. Όλες ανήκουν στην κατηγορία πολιτιστικές τοποθεσίες.

Τσεχία - Πράγα
Εικόνα: UNSPLASH/William Zhang
Ουγγαρία - Βουδαπέστη - UNESCO
Εικόνα: UNPSLASH/Gabriel Miklós
Ρωσία - Αγία Πετρούπολη
Εικόνα: UNSPLASH/Puja Lin

Από τις φυσικές τοποθεσίες το Εθνικό Πάρκο Γιοσέμιτι βρίσκεται στη 15η θέση με περίπου 4,6 εκατομμύρια αναρτήσεις και το Εθνικό Πάρκο Γκραντ Κάνιον εξασφαλίζει για τις ΗΠΑ και τη 16η θέση με περίπου 4 εκατομμύρια αναρτήσεις. Στη 17η θέση είναι η παλιά Αβάνα με 4 εκατομμύρια αναρτήσεις και στη 18η το Πολιτιστικό τοπίο του Μπαλί με 3.985.530 αναρτήσεις. Ενώ, στην 27η θέση είναι η παλιά πόλη του Ντουμπρόβνικ της Κροατίας και στην 29η οι Δολομίτες με 2,5 εκατομμύρια αναρτήσεις στο Instagram.

ΗΠΑ - Grand Canyon - UNESCO
Εικόνα: UNSPLASH/Christine Roy

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:  Η "τοξική σούπα" που εξαφάνισε τα περισσότερα είδη στη Γη επανέρχεται
Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΓερμανία – Κορονοϊός: Εξετάζεται η επιβολή αυστηρότερων μέτρων
Επόμενο άρθροΚορονοϊός: 8.100 νέα κρούσματα, 91 θάνατοι, 597 διασωληνωμένοι – Στο “κόκκινο” τα αστικά κέντρα