Αρχική COVID-19 Αλλάζει η καθημερινότητα από Δευτέρα – Ο πίνακας με τα μέτρα

Αλλάζει η καθημερινότητα από Δευτέρα – Ο πίνακας με τα μέτρα

0
ΕΛΕΓΧΟΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΩΝ COVID 19 ΣΕ ΚΑΦΕΤΕΡΙΑ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ / EUROKINISSI) - μέτρα
Ελεγχοι πιστοποιητικών covd-19 σε καφετέρια. Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2021 (ΓΙΩΡΓΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ / EUROKINISSI)
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Αλλαγές έρχονται στη ζωή των ανεμβολίαστων μετά από τις ανακοινώσεις στις οποίες προέβη χθες το βράδυ ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Παράλληλα, ο πρωθυπουργός απηύθυνε ξανά έκκληση για εμβολιασμό, ώστε να αναχαιτιστεί το τέταρτο κύμα της πανδημίας.

Όπως έχει τονιστεί πολλές φορές, η κυβέρνηση δεν πρόκειται να προβεί σε ολικό lockdown και γι’ αυτόν τον λόγο αποφάσισε να αυξήσει τους περιορισμούς για τους ανεμβολίαστους πολίτες, οι οποίοι κινδυνεύουν περισσότερο.

Τα νέα μέτρα

Από τη Δευτέρα στις αγορές ειδών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, φούρνοι, λαϊκές και ζαχαροπλαστεία), στα φαρμακεία και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς για τις αστικές μετακινήσεις, είναι απαραίτητη η χρήση μάσκας και δεν απαιτείται έλεγχος πιστοποιητικών εμβολιασμού ή νόσησης. Μπορούν δηλαδή να έχουν πρόσβαση εμβολιασμένοι, νοσήσαντες και ανεμβολίαστοι.

Στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς για τις υπεραστικές μετακινήσεις, στην εκπαίδευση, στους χώρους εργασίας (δημόσιους και ιδιωτικούς), στους χώρους λατρείας, στο λιανεμπόριο στα κομμωτήρια και στους ανοικτούς χώρους εστίασης είναι απαραίτητη η χρήση μάσκας και θα γίνεται έλεγχος πιστοποιητικών εμβολιασμού ή νόσησης και αρνητικών test. Άρα πρόσβαση έχουν οι εμβολιασμένοι, οι νοσήσαντες και οι ανεμβολίαστοι με αρνητικό PCR ή rapid test.

Εστίαση, θέατρα και κινηματογράφοι

Στους κλειστούς χώρους εστίασης, στα θέατρα και τους κινηματογράφους, στα μουσεία, τα γυμναστήρια και τα γήπεδα είναι απαραίτητη η χρήση μάσκας και θα έχουν πρόσβαση μόνο εμβολιασμένοι και νοσήσαντες.

Επίσης, από τις 13 Δεκεμβρίου αναγκαία προϋπόθεση εισόδου για τους άνω των 60 ετών εμβολιασμένους πολίτες θα είναι η αναμνηστική δόση μετά την παρέλευση 7μήνου από την ολοκλήρωση του εμβολιασμού.

Με self test η πρόσβαση για τους ανήλικους

Για τους ανήλικους 4-17 ετών επιτρέπεται η είσοδος στους ανοικτούς χώρους εστίασης, στους κλειστούς χώρους εστίασης, στα θέατρα και τους κινηματογράφους, στα μουσεία, τα γυμναστήρια και τα γήπεδα με επίδειξη self test.

Ο πίνακας με τα νέα μέτρα

Πίνακας - νέα μέτρα - covid - 18/11

Νέο εκπαιδευτικό βίντεο της Ελληνικής Κυβέρνησης για τα εμβόλια

Το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων και η Γενική Γραμματεία Έρευνας και Καινοτομίας εξηγούν μέσω ενός βίντεο τα οφέλη των εμβολίων. Το βίντεο παρουσιάζει την ιστορική αναδρομή για την τεχνολογία mRNA που έγινε γνωστή μέσα από τα εμβόλια του κορονοϊού. Εκτός από ιστορικά δεδομένα, το βίντεο παρέχει πληροφορίες για τη γραμμή παραγωγής των εμβολίων, καθώς και τοποθετήσεις ειδικών ερευνητών. Παρακολουθήστε το:

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση