Αρχική COVID-19 Κορονοϊός – Τσιόδρας: Πόσο αποτελεσματικά είναι όλα τα εμβόλια

Κορονοϊός – Τσιόδρας: Πόσο αποτελεσματικά είναι όλα τα εμβόλια

0
Τσιόδρας - εμβόλια
(EUROKINISSI/POOL PHOTO /ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΤΟΛΗΣ)
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Την αποτελεσματικότητα του κάθε εμβολίου στην προστασία από θάνατο και από την εισαγωγή στη ΜΕΘ ανέλυσε ο καθηγητής Παθολογίας και Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Λοιμώξεων, Σωτήρης Τσιόδρας κατά τη διάρκεια των ανακοινώσεων του νωρίτερα σήμερα.

Ο καθηγητής έδωσε αναλυτικά στοιχεία για την προστασία που παρέχει κάθε εμβόλιο από το θάνατο και την εισαγωγή στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Πρόκειται για ξεχωριστά στοιχεία για την Pfizer, τη Moderna, την AstraZeneca και τη Johnson.

«Είμαι εκτάκτως κοντά σας σαν εκπρόσωπος της επιστήμης» είπε ξεκινώντας την ενημέρωση ο Σωτήρης Τσιόδρας, σημειώνοντας ότι θα μιλήσει για τα αποτελέσματα του εμβολιασμού κατά του κορονοϊού στη χώρα μας. Τα αποτελέσματα της μεγάλης έρευνας έχουν ήδη ανακοινωθεί στην κυβέρνηση, την επιτροπή Εμβολιασμού και την Επιτροπή των Εμπειρογνωμώνων.

Όσο αυξάνει η εμβολιαστική κάλυψη, τόσο εμφανίζονται και κρούσματα στους εμβολιασμένους. Αλλά αυτό δε σημαίνει ότι τα εμβόλια δε δουλεύουν, σημείωσε ο Σωτήρης Τσόδρας. Γι’ αυτό ζήτησε να μην παρερμηνεύονται τα κρούσματα σε εμβολιασμένους.

Όλα τα εμβόλια έχουν μεγάλη αποτελεσματικότητα σε πρόληψη νοσηλείας σε ΜΕΘ, τόνισε ο καθηγητής.

Επιπλέον, επεσήμανε ότι έγιναν τρεις συγκρίσεις μεταξύ των ατελώς εμβολιασμένων, για τις νοσήσεις, και τους άνω και κάτω των 60, όπως και σύγκριση μεταξύ της περιόδου προ της κυριαρχίας της μετάλλαξης Δέλτα και μετά από αυτή. Παράλληλα, έγινε μελέτη για τους θανάτους και την αποτελεσματικότητα των εμβολίων.

Στους κάτω των 60, τα ποσοστά αποτελεσματικότητας των εμβολίων, είναι ακόμη μεγαλύτερα όσον αφορά στην πρόληψη νοσηλείας σε ΜΕΘ.

Πολύ ευχάριστο είναι ότι η αποτελεσματικότητα των εμβολίων συνεχίζεται και μετά την εμφάνιση της μετάλλαξης Δέλτα στην Ελλάδα.

Τα στοιχεία αποδεικνύουν ότι όλα τα εμβόλια είναι αποτελεσματικά, αν και για το Johnson&Johnson φαίνεται να χρειάζεται τρίτη, ενισχυτική δόση, όπως είπε ο Σωτήρης Τσιόδρας.

Στην προστασία από θάνατο η αποτελεσματικότητα είναι:

  • Moderna: 97%
  • AstraZeneca: 94%
  • Pfizer: 90%
  • Johnson: 72%

Μετά τη μετάλλαξη Δέλτα η αποτελεσματικότητα στην προστασία από θάνατο:

  • Moderna: 96%
  • AstraZeneca: 94%
  • Pfizer: 88%
  • Johnson: 77%

Αναλυτικά τα στοιχεία για την αποτελεσματικότητα ανά εμβόλιο:

covid

covid

covid

covid

covid covid  - εμβόλια covid

covid - εμβόλια covid covid - εμβόλια

covid covid - εμβόλια covid

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση