Αρχική COVID-19 Κορονοϊός: Τι θα γίνει με τις παρελάσεις – Προνόμια για τους εμβολιασμένους

Κορονοϊός: Τι θα γίνει με τις παρελάσεις – Προνόμια για τους εμβολιασμένους

0
ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ-ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ(ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI)
ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ(ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI)
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Στο ζήτημα των παρελάσεων της 28ης Οκτωβρίου αναφέρθηκε ο καθηγητής Εντατικής Θεραπείας του ΕΚΠΑ, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, κρίνοντας ότι η διεξαγωγή τους πρέπει να γίνει με μάσκες για τους μαθητές, ενώ συνιστά στο κοινό να βρίσκονται μόνο εμβολιασμένοι πολίτες.

Ο κ. Βασιλακόπουλος, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, συνέκρινε τις παρελάσεις με τις διαδηλώσεις ως εκδηλώσεις που αποτελούν μεμονωμένα γεγονότα, υπογραμμίζοντας ότι σημασία έχει ποιος διοργανώνει κάτι.

«Η παρέλαση είναι ένα μεμονωμένο γεγονός. Οποιοδήποτε γεγονός έχει συγχρωτισμό ενέχει κίνδυνο. Έχουν τον ίδιο κίνδυνο με τις διαδηλώσεις. Οι παρελάσεις, όμως, διοργανώνονται από το κράτος» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά τους εμβολιασμένους, ο καθηγητής τόνισε πως πρέπει να τους δοθούν κίνητρα, καθώς αυτή τη στιγμή έχουν τις ίδιες προσβάσεις με τους ανεμβολίαστους.

Το σχέδιο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί αποτυχημένο

Στην πανδημία και στις ανακοινώσεις σχετικά με το πλαίσιο για τους εμβολιασμένους έναντι του κορονοϊού αναφέρθηκε και ο κ. Οικονόμου στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών σήμερα το μεσημέρι. Συγκεκριμένα δήλωσε πως ο σχεδιασμός προσαρμόζεται ανάλογα στις συνθήκες και δεν μπορεί να χαρακτηριστεί αποτυχημένο ένα σχέδιο που έχει εφαρμοστεί έως σήμερα και έχει οδηγήσει 2 στους 3 πολίτες να είναι θωρακισμένοι απέναντι στην πανδημία.

Σε ό,τι αφορά την πλήρη κατάργηση των lockdown ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε: «Αύριο ο κ. Πλεύρης θα προβεί σε συγκεκριμένες ανακοινώσεις. Αυτό που έχω να πω είναι ότι οι εμβολιασμένοι συμπολίτες μας δικαιούνται να έχουν προνόμια για τη συμβολή τους στην εθνική προσπάθεια».

Φέτος δεν είναι όπως πέρυσι και έχουμε πολλούς εμβολιασμένους, είπε ο κ. Οικονόμου απαντώντας σε ερώτηση για το τι θα γίνει με τις παρελάσεις. Ο κόσμος δικαιούται και αξίζει μια κανονικότητα.

Γεωργιάδης: Λύπη για τα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού στη βόρεια Ελλάδα

Όπως ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας σήμερα στην εκπομπή του ΑΝΤ1, πιθανότατα την Τετάρτη θα ανακοινωθεί το νέο σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Σε ό,τι αφορά τις παρελάσεις, ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε ότι υπάρχει η βλέψη να πραγματοποιηθούν, αλλά είναι λογικό να υπάρχουν ενδοιασμοί για τις περιοχές που τα επιδημιολογικά δεδομένα είναι επιβαρυμένα. Σημείωσε ότι αύριο θα υπάρξουν ανακοινώσεις και γι’ αυτό από τον υπουργό Υγείας, ενώ συμπλήρωσε ότι λυπάται για τα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού στη βόρεια Ελλάδα.

Τέλος, σχολιάζοντας τους θανάτους στην Ελλάδα από επιπλοκές του κορονοϊού σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, ανέφερε ότι τον τελευταίο καιρό τα ποσοστά είναι όντως αυξημένα και αυτό οφείλεται στο χαμηλό ποσοστό εμβολιασμού στη χώρα μας που κυμαίνεται περίπου στο 65%, ενώ για παράδειγμα στις χώρες της βόρειας Ευρώπης ξεπερνάει το 90%.

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση