Αρχική COVID-19 Κορονοϊός: Χωρίς κανένα περιορισμό οι εμβολιασμένοι – Οι ανακοινώσεις

Κορονοϊός: Χωρίς κανένα περιορισμό οι εμβολιασμένοι – Οι ανακοινώσεις

0
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠ. ΥΓΕΙΑΣ ΘΑΝΟ ΠΛΕΥΡΗ, ΤΗΝ ΑΝΑΠΛ. ΥΠΟΥΡΓΟ ΜΙΝΑ ΓΚΑΓΚΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΕΟΔΥ ΘΕΟΚΛΗ ΖΑΟΥΤΗ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ Μ,Ε ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ (ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)
Ανακοινώσεις από τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη, την αναπληρώτρια υπουργό Μίνα Γκάγκα και τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ, Θεοκλή Ζαούτη αναφορικά με την πανδημία του κορονοϊού, Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2021. (ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Μετά την εισήγηση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων σήμερα το πρωί, το υπουργείο Υγείας αναμένεται να οριστικοποιήσει τα μέτρα που δίνουν μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων στους εμβολιασμένους, ιδίως μέσα σε κλειστούς χώρους. Όσον αφορά τους ανεμβολίαστους τα νέα μέτρα έχουν σκοπό να τους προστατεύσουν, χωρίς όμως να επιβληθούν επιπλέον περιορισμοί.

Τις ανακοινώσεις πραγματοποίησαν ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, η Αναπληρώτρια Υπουργός Μίνα Γκάγκα και ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Θεοκλής Ζαούτης.

Τα μέτρα που ανακοινώνονται σήμερα θα ισχύουν για 15 μέρες, οπότε θα απλοποιηθούν και θα επανεξεταστούν στο σύνολό τους, υπογράμμισε αρχικά ο κ. Πλεύρης.

Οι κόκκινες περιοχές θα συνεχίσουν να επισημαίνονται στον επιδημιολογικό χάρτη της χώρας με στόχο να ενημερώνονται οι πολίτες, αλλά για να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μην ξεχνούν να τηρούν τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό, όπως είναι η μάσκα και οι αποστάσεις.

Θέλουμε να ξέρουμε την επιδημιολογική κατάσταση κάθε περιοχής, όχι για επιπλέον μέτρα, ώστε να λαμβάνουν οι πολίτες μέτρα προστασίας, τόνισε.

Στο πλαίσιο αυτό, δε θα ισχύσει το μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας, ούτε το μέτρο απαγόρευσης της μουσικής.

Όπως διευκρίνισε, θα υπάρχει πλήρης ελευθερία στους χώρους διασκέδασης που βρίσκονται μόνο εμβολιασμένοι. Για το προσωπικό θα ισχύουν και η χρήση μάσκας και η ατομική προστασία. Ενώ, για τους μεικτούς χώρους στη διασκέδαση ισχύουν τα μέτρα ως έχουν.

«Εχθρός μας είναι ο κορονοϊός», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας και σημείωσε πως στις περιοχές με μεγαλύτερη εμβολιαστική κάλυψη και τα κρούσματα είναι λιγότερα και οι νοσηλείες είναι μικρότερες. Έχει καταστεί σαφές ότι ο εμβολιασμένος και μεταδίδει δυσκολότερα και νοσεί δυσκολότερα, συμπλήρωσε.

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση