Αρχική COVID-19 Κοροναϊός – Τέλος μέτρα πανδημίας για Δανία, Νορβηγία και Πορτογαλία

Κοροναϊός – Τέλος μέτρα πανδημίας για Δανία, Νορβηγία και Πορτογαλία

0
thewonderalice F TSkr5GjBY unsplash
Εικόνα: UNSPLASH/thewonderalice
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Τρεις χώρες της Ευρώπης περνούν στο επόμενο στάδιο σε σχέση με την πανδημία. Ξεκινούν έτσι την άρση των περιοριστικών μέτρων που είχαν επιβληθεί για τον περιορισμό της διασποράς του κοροναϊού.

Πρώτη η Δανία με τον ιό να βρίσκεται υπό έλεγχο. Και ακολουθούν Νορβηγία και Πορτογαλία.

Πρωτιά της Δανίας

Οι Δανοί επέστρεψαν στην κανονικότητα στις 10 Σεπτεμβρίου. Οι αρχές κατάργησαν όλους τους περιορισμούς και δήλωσαν πως «ο ιός δεν αποτελεί πλέον κρίσιμης σημασίας απειλή για την κοινωνία».

Σημαντική παράμετρος οι εμβολιασμοί. Τρεις στους τέσσερις πολίτες της χώρας έχουν εμβολιαστεί. Με ποσοστό 75% στους πλήρως εμβολιασμένους είναι δεύτερη στην Ευρώπη στη σχετική λίστα. Η Ισπανία βρίσκεται στην πρώτη θέση και η Νορβηγία στην τρίτη.

Η Δανία με το ξέσπασμα της πανδημίας έβαλε λουκέτο σε σχολεία, επιχειρήσεις, εστιατόρια, μπαρ, γυμναστήρια και κομμωτήρια.

Ισχυρό τείχος ανοσίας σε Νορβηγία

Στη Νορβηγία 7 στους 10 πολίτες είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Έτσι, από σήμερα (25/9) αίρονται τα μέτρα. Η πρωθυπουργός της χώρας, Έρνα Σόλμπεργκ ανακοίνωσε την ελευθερία των πολιτών, λέγοντας: «Είναι 561 ημέρες από την ημέρα που επιβάλαμε τα πιο σκληρά μέτρα που έχουν επιβληθεί στη Νορβηγία εν καιρώ ειρήνης. Τώρα, ήρθε η ώρα να επιστρέψουμε σε μια φυσιολογική καθημερινότητα».

Χώροι πολιτισμού, αθλητισμού, εστιατόρια και κέντρα διασκέδασης θα λειτουργούν με πλήρη δυναμικότητα. Σημειώνεται ότι η άρση των μέτρων γίνεται σταδιακά εδώ και καιρό.

Ακολουθεί η Πορτογαλία

Στις χώρες που αίρουν τα μέτρα περιλαμβάνεται και η Πορτογαλία. Όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της χώρας, Αντόνιο Κόστα, από 1η Οκτωβρίου τα εστιατόρια θα έχουν 100% πληρότητα, όπως και οι αίθουσες πολιτιστικών εκδηλώσεων. Ήδη η χρήση της μάσκας σταμάτησε να είναι υποχρεωτική στους εξωτερικούς χώρους την περασμένη εβδομάδα.

Επίσης, τα κλαμπ και τα μπαρ θα μπορούν να ανοίξουν και πάλι τις πόρτες τους. Οι πελάτες θα πρέπει να επιδεικνύουν το ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού ή αρνητικό τεστ Covid-19 προκειμένου να εισέλθουν.

Σημειώνεται πάντως ότι τα ψηφιακά πιστοποιητικά και τα αρνητικά τεστ δεν θα είναι υποχρεωτικά σε ξενοδοχεία και γυμναστήρια, όμως θα απαιτούνται για τα ταξίδια και τις εκδηλώσεις.

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΠοτάμια λάβας από το ηφαίστειο Κούμπρε Βιέχα στη Λα Πάλμα
Επόμενο άρθροWinged Microchip: Το πρώτο ιπτάμενο τσιπάκι σε μέγεθος κόκκου άμμου