Αρχική COVID-19 COVID-19: Στο “κόκκινο” η Βόρεια Ελλάδα – Μίνι lockdown στη Θεσσαλονίκη

COVID-19: Στο “κόκκινο” η Βόρεια Ελλάδα – Μίνι lockdown στη Θεσσαλονίκη

0
xartis
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Έντονη ανησυχία προκαλεί η κατάσταση στη Βόρεια Ελλάδα. Μπορεί η Αττική να καταγράφει την αρνητική πρωτιά στα κρούσματα όπως και κάθε μέρα, ωστόσο στη Θεσσαλονίκη σε αναλογία πληθυσμού τα κρούσματα έχουν σημάνει συναγερμό.

Σταθερά η Αττική δίνει πολύ λιγότερα από το ένα τρίτο των κρουσμάτων του κορονoϊού, με το Λεκανοπέδιο να συγκεντρώνει σήμερα μόλις 579 μολύνσεις, ωστόσο έντονη ανησυχία προκαλεί η Θεσσαλονίκη, στην οποία σε αντίθεση με την Αττική τα κρούσματα παραμένουν ιδιαίτερα ψηλά, αφού σήμερα «δίνει» 325.

Μεγάλος αριθμός κρουσμάτων καταγράφεται και στη Λάρισα που συγκεντρώνει 122 μολύνσεις.

Στο  «κόκκινο» εισέρχονται Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Κιλκίς και Χαλκιδική και αναμένεται να μπουν σε μίνι lockdown από το πρωί της Παρασκευής, αφού εκδοθεί το σχετικό ΦΕΚ.

Σύμφωνα με την τελευταία  ενημέρωση του Επιδημιολογικού Χάρτη της χώρας εισέρχονται στο επίπεδο 4 οι περιοχές αυτές. Μπαίνουν σε «κόκκινο» συναγερμό, ο οποίος και συνεπάγεται την ανακοίνωση της λήψης νέων μέτρων, δηλαδή μίνι lockdown  σύμφωνα με την πάγια πρακτική των αρχών.

Μία από τις προτάσεις, ειδικά για τη Θεσσαλονίκη, είναι η προσέλευση των πολιτών στις δημόσιες υπηρεσίες να γίνεται αποκλειστικά με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης ή rapid test 24 ωρών.

Τα μέτρα

Για τις «κόκκινες» περιοχές του χάρτη, δηλαδή στο επίπεδο 4, προβλέπεται:

  • απαγόρευση κυκλοφορίας από 01:00 το βράδυ έως 06:00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας, και
  • απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ψυχαγωγίας.

Η αξιολόγηση, δε, ως προς την επιβολή των μέτρων αυτών γίνεται σε εβδομαδιαία βάση από αρμόδια ομάδα επιδημιολόγων, όπως προαναφέρθηκε, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ και το Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας.

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση