Αρχική COVID-19 Από αύριο διάθεση self test για τους μαθητές στα φαρμακεία

Από αύριο διάθεση self test για τους μαθητές στα φαρμακεία

0
annie spratt YIIZ4oLewg4 unsplash
Εικόνα: UNSPLASH/Annie Spratt
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Από αύριο Τετάρτη, 8 Σεπτεμβρίου, ξεκινά η διάθεση self test για τους μαθητές όλων των βαθμίδων. Το self test θα πραγματοποιείται δύο φορές την εβδομάδα Τρίτη και Παρασκευή έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση στο σχολείο.

Οι μαθητές όλων των βαθμίδων από αύριο έως και την Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου μπορούν να προμηθευτούν έξι δωρεάν self test από τα φαρμακεία. Στόχος να καλυφθούν οι ανάγκες ελέγχου για τον πρώτο μήνα έναρξης του σχολικού έτους, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας.
Το τεστ πρέπει να πραγματοποιηθεί έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση στο σχολείο, τη Δευτέρα, 13 Σεπτεμβρίου. Το self test θα πραγματοποιείται δύο φορές την εβδομάδα, Τρίτη και Παρασκευή.

Το υπουργείο Παιδείας σημειώνει ότι “ο προσυμπτωματικός διαγνωστικός έλεγχος για τον νέο κορωνοϊό μέσω αυτοδιαγνωστικής δοκιμασίας (self-test) είναι υποχρεωτικός για τους μαθητές και τις μαθήτριες”. Ειδικότερα, βεβαίωση self test “οφείλουν να φέρουν οι μαθητές, που δεν έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού – αφορά στους μαθητές 12 ετών και άνω – ούτε βεβαίωση παρελθούσας νόσησης, τελευταίου εξαμήνου. Οι εμβολιασμένοι μαθητές δε δικαιούνται δωρεάν self test, καθώς δεν οφείλουν να τα διενεργούν εφόσον δεν προκύψει ειδικός λόγος”, σημειώνει το υπουργείο.
Η δωρεάν διάθεση self tesτ από τα φαρμακεία γίνεται μόνο κατά τις εργάσιμες μέρες και ώρες.
Στον ακόλουθο σύνδεσμο μπορείτε να δείτε συχνές ερωτήσεις και απαντήσεις από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών σχετικά με τον εμβολιασμό παιδιών και εφήβων:

https://www.minedu.gov.gr/news/49873-2-9-2021-emvoliasmos-enanti-tou-koronoioy-sars-cov-2-paidion-kai-efivon-synitheis-erotiseis-apantiseis-sxetika-me-to-emvolio

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση