Αρχική COVID-19 Οικονόμου: Τελεσίγραφο προς τους ανεμβολίαστους για επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού (Βίντεο)

Οικονόμου: Τελεσίγραφο προς τους ανεμβολίαστους για επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού (Βίντεο)

0
OIKONOMOY
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Εδώ και 19 μήνες η χώρα μας – όπως και όλος ο πλανήτης – πλήττεται από την πανδημία του κορονοϊού. Με μοναδικό όπλο το εμβόλιο, κυβέρνηση και ειδικοί ψάχνουν τις κατάλληλες ενέργειες για αύξηση των εμβολιασμών και αποφυγή ενός νέου lockdown.

Ανοιχτό το παράθυρο να επεκταθεί ο υποχρεωτικός εμβολιασμός και σε άλλες κατηγορίες πληθυσμού άφησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ξεκίνησε την καθιερωμένη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, κάνοντας αναφορά στις αυριανές ανακοινώσεις των μέτρων για τους ανεμβολίαστους.

Συγκεκριμένα ανέφερε «Αύριο το απόγευμα θα ανακοινωθούν μέτρα και όσοι δεν επιθυμούν να συνεισφέρουν στην προσπάθεια πρέπει να προσαρμοστούν σε ένα νέο περιβάλλον».

Μάλιστα, επεσήμανε πως «οργανώσαμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο εμβολιασμού και λίγους μήνες αργότερα είμαστε σε θέση να εμβολιάζουμε όποιον θέλει, όποτε θέλει και όπου θέλει. Κατανοούμε πως η κοινωνία δεν περιμένει άλλο. Σημαντική μερίδα των συμπολιτών μας αρνείται να συνεισφέρει στην εθνική προσπάθεια και οι λόγοι δεν είναι πλέον αποδεκτοί».

Απαντώντας σε ερώτηση για το τι θα περιλαμβάνεται στα μέτρα δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες λέγοντας: «Θα περιμένουμε μέχρι αύριο. Έχουμε ήδη μια ιδέα για μέτρα που λειτούργησαν και αυτά που δεν λειτούργησαν. Πρόθεσή μας είναι σαν σχεδιάσουμε ένα πλαίσιο μέτρο που θα εφαρμόζονται και θα είναι αποτελεσματικά».

Όπως ξεκαθάρισε: «τα μέτρα δεν θα εμποδίζουν όσους θέλουν να εξασφαλίσουν τα προς το ζην, να διασκεδάσουν αλλά και να κάνουν χρήση των υπηρεσιών του ΕΣΥ».

Στο ερώτημα ποιος είναι ο ποσοτικός στόχος για το τείχος ανοσίας είπε ότι «δεν είμαστε εκεί που θέλαμε να βρισκόμαστε αλλά σκοπός μας είναι να πείσουμε να χρησιμοποιήσουν όσο το δυνατόν περισσότεροι το δώρο που μας έκανε η επιστήμη και δεν είναι άλλο από το εμβόλιο».

Όσον αφορά το ποσοστό των εμβολιασμένων είπε ότι είμαστε σε ένα ποσοστό στις ευπαθείς ομάδες στο 65% που πέφτει στο 55-56% στον ενεργό πληθυσμό.

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση