Αρχική Ειδήσεις Φονικές πλημμύρες στις ΗΠΑ: Πάνω από 20 νεκροί στο Τενεσί

Φονικές πλημμύρες στις ΗΠΑ: Πάνω από 20 νεκροί στο Τενεσί

0
ΤΕΝΕΣΙ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ
Εικόνα: edition.cnn.com
Διαφήμιση

Ο αριθμός των νεκρών από τις πλημμύρες που έχουν πλήξει το Τενεσί, το Σαββατοκύριακο (21-22/08), ξεπέρασε τους 20, με περισσότερους από 50 αγνοούμενους, όπως έγινε γνωστό την Κυριακή (22/08).

Στο Τενεσί σημειώθηκαν «ιστορικές», σύμφωνα με τις μετεωρολογικές υπηρεσίες, βροχοπτώσεις που προκάλεσαν τις φονικές πλημμύρες. Τουλάχιστον 22 άνθρωποι επιβεβαιώθηκαν ότι έχασαν τη ζωή τους την Κυριακή, καθώς τα συνεργεία διάσωσης έψαχναν απεγνωσμένα μέσα σε γκρεμισμένα σπίτια για δεκάδες ακόμη αγνοούμενους, μετά τις καταστροφιικές πλημμύρες στο Τενεσί.

Όπως αναφέρει το theguardian.com, οι πλημμύρες σε αγροτικές περιοχές το Σάββατο έσπασαν δρόμους, πύργους κινητών τηλεφώνων και τηλεφωνικές γραμμές, αφήνοντας τις οικογένειες αβέβαιες για το αν επιβίωσαν αγαπημένα τους πρόσωπα. Πολλοί από τους αγνοούμενους ζουν σε γειτονιές όπου η στάθμη του νερού ανέβηκε ταχύτατα, δήλωσε ο σερίφης της κομητείας Humphreys, Chris Davis.

ΤΕΝΕΣΙ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ
Εικόνα: edition.cnn.com
Η Υπηρεσία Διαχείρισης Έκτακτης Ανάγκης του Τενεσί κήρυξε, το Σάββατο (21/08), κατάσταση έκτακτης ανάγκης επιπέδου 3.

Βοήθεια από Λευκό Οίκο

Στο Λευκό Οίκο στην Ουάσινγκτον, ο Τζο Μπάιντεν δήλωσε ότι εξέφρασε τα «βαθύτατα συλλυπητήριά του για την ξαφνική και τραγική απώλεια ανθρώπινων ζωών από αυτήν την αιφνίδια πλημμύρα».

«Ξέρω ότι επικοινωνήσαμε με την κοινότητα», είπε ο πρόεδρος. «Είμαστε έτοιμοι να τους προσφέρουμε υποστήριξη. Ζήτησα από τον διαχειριστή [της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Διαχείρισης Έκτακτης Ανάγκης] να μιλήσει αμέσως με τον Κυβερνήτη [Μπιλ] Λι του Τενεσί και θα προσφέρει κάθε βοήθεια που χρειάζονται για αυτή τη φοβερή στιγμή».

Απώλειες και καταστροφές

Μεταξύ των νεκρών ήταν δύο δίδυμα νήπια που σπρώχτηκαν από την αγκαλιά του πατέρα τους, σύμφωνα με τα μέλη της οικογένειας, και ένας εργοδηγός σε ένα ράντσο που ανήκει στη μουσική αστέρα της κομητείας Loretta Lynn.

Σύμφωνα με την Υπηρεσία Διαχείρισης Εκτάκτων Καταστάσεων, 22 έως 43 εκατοστά βροχής έπεσαν στην πληγείσα ζώνη του κεντρικού Τενεσί μέσα σε 6 ώρες και οι βροχοπτώσεις συνεχίσθηκαν την νύκτα.

Αξιωματούχοι στη Γουέιβερλι παρομοίασαν τις καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις με κυκλώνα ή ανεμοστρόβιλο, εξηγώντας ότι τεράστιες ποσότητες νερού έπεσαν τόσο γρήγορα που ο κόσμος δεν πρόλαβε να αναζητήσει ασφαλές καταφύγιο.

Διαφήμιση