Αρχική COVID-19 Κορονοϊός: 3.064 νέα κρούσματα – «Πανδημία ανεμβολίαστων»

Κορονοϊός: 3.064 νέα κρούσματα – «Πανδημία ανεμβολίαστων»

0
testcovid2 1025x559 1
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Πάνω από 3.000 παρέμειναν και σήμερα τα νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα, με τους διασωληνωμένους να πέφτουν στους 333 (σε σχέση με 336 που ήταν χθες). Την ίδια στιγμή ο κ. Σκέρτσος κάνει λόγο για «πανδημία ανεμβολίαστων», καλώντας όσους δεν έχουν εμβολιαστεί, να το κάνουν.

Τα κρούσματα σήμερα

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 3.064 , εκ των οποίων  28 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 579.734 (ημερήσια μεταβολή +0.5%), εκ των οποίων 51.1% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 219 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.796 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
Ημερήσια εξέλιξη της πανδημίας: Η ημερήσια κατανομή των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι η ακόλουθη (η γραμμή παριστάνει την συνολική, αθροιστική κατανομή των κρουσμάτων).

ΕΟΔΥ

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 35, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 13.599 θάνατοι.
Το 95.3% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

ΕΟΔΥ

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 333 (59.5% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 64 έτη. To 84.1% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.960 ασθενείς. Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 279 (ημερήσια μεταβολή +12.5%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 263 ασθενείς.Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 39 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

ΕΟΔΥ

Γεωγραφική διασπορά

Ο χάρτης αποτυπώνει τη γεωγραφική κατανομή των συνολικών κρουσμάτων COVID-19 (από την αρχή της επιδημίας) ανά Περιφερειακή Ενότητα της χώρας, με βάση την δηλωθείσα διεύθυνση μόνιμης κατοικίας του ασθενούς, ή τη διεύθυνση προσωρινής διαμονής για τους τουρίστες και άλλους προσωρινά διαμένοντες στην Ελλάδα. Συμπεριλαμβάνονται τόσο κρούσματα με ιστορικό ταξιδίου (“εισαγόμενα”) όσο και κρούσματα με πιθανή εγχώρια μετάδοση.

Στιγμιότυπο οθόνης (736)

Άκης Σκέρτσος: Το τέταρτο κύμα πλήττει τους ανεμβολίαστους

Την αισιοδοξία του ότι εντός του φθινοπώρου μπορεί να επιτευχθεί ο στόχος της δημιουργίας του τείχους ανοσοπροστασίας, που μεταφράζεται αριθμητικά σε 7 εκατομμύρια εμβολιασμένους πολίτες συν όλους όσοι έχουν αποκτήσει φυσική ανοσία, εκφράζει μέσω άρθρου του στην εφημερίδα «Τα Νέα Σαββατοκύριακο» ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος. 

Συγκεκριμένα, αναφέρει πως το μεγαλύτερο ποσοστό των συμπολιτών (92%) μας που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι στα νοσοκομεία από COVID-19, είναι ανεμβολίαστοι. Αντιθέτως, μόνο το 8% είναι πλήρως εμβολιασμένοι, χαρακτηρίζοντας την κατάσταση ως «πανδημία των ανεμβολίαστων».

Και ενώ η μετάλλαξη Δέλτα καλπάζει, ο κ. Σκέρτσος αναφέρει ότι «η πανδημία, πλέον, πλήττει στη συντριπτική τους πλειονότητα πολίτες που έχουν επιλέξει να μην κάνουν έως τώρα το εμβόλιο ενώ αυτό είναι καθολικά διαθέσιμο, άμεσα προσβάσιμο, δωρεάν και, το σημαντικότερο από όλα, ασφαλές».

Μιλώντας για τον κίνδυνο που διατρέχουν οι ανεμβολίαστοι να διασωληνοθούν εάν νοσήσουν «Η στατιστική ανάλυση των δεδομένων από τις νοσηλείες και τον εμβολιασμό του γενικού πληθυσμού δείχνει ότι όσοι είναι ανεμβολίαστοι έχουν 13 φορές περισσότερες πιθανότητες από τους εμβολιασμένους να διασωληνωθούν αν νοσήσουν. Ο κίνδυνος αυτός είναι ακόμη μεγαλύτερος, αυξάνεται στις 20 φορές, για τους ανεμβολίαστους συμπολίτες μας που είναι άνω των 60 ετών».

Μάλιστα, ο Σκέρτσος απορρίπτει τις αιτιάσεις περί δήθεν τιμωρητικών μέτρων σε βάρος των ανεμβολίαστων χαρακτηρίζοντας τις πρόσφατες ρυθμίσεις προστατευτικές για την Δημόσια Υγεία, υπογραμμίζει εκ νέου πως δεν υπάρχει προοπτική λήψης οριζόντιων μέτρων και παρακινεί όλους όσοι ακόμη διστάζουν να σπεύσουν να εμβολιαστούν.

«Αν σήμερα είχαμε καταφέρει να εμβολιάσουμε όλο τον πληθυσμό της χώρας, αντί για 332 διασωληνωμένους θα είχαμε περίπου 50 περιστατικά διασωλήνωσης στα νοσοκομεία της χώρας. Θα είχαμε μετατρέψει δηλαδή την πανδημία σε μια βαριά γρίπη από την οποία κινδυνεύουν πρωτίστως όσοι υποφέρουν και από άλλες υποκείμενες ασθένειες και η οποία δεν προκαλεί δυσβάστακτο κόστος σε ανθρώπινες ζωές αλλά ούτε και υπερφόρτωση στο σύστημα υγείας», τονίζει ο κ. Σκέρτσος

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση