Αρχική Πολιτισμός Χαλκιδική – Νέα Μουδανιά: “Η Ευτυχία στην πανσέληνο”

Χαλκιδική – Νέα Μουδανιά: “Η Ευτυχία στην πανσέληνο”

0
Ζωή Παπαδοπουλου
Διαφήμιση

Αγγελική ΓυπάκηΤης Αγγελικής Γυπάκη

 

Με αφιέρωμα στις σημαντικές Ελληνίδες, από το 1821 έως σήμερα, αλλά και μια ρομαντική μουσική βραδιά αφιερωμένη στην αξέχαστη στιχουργό Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου, γιόρτασε ο δήμος Προποντίδας στην Χαλκιδική τη φετινή Αυγουστιάτικη πανσέληνο τηρώντας τις αποστάσεις και τα μέτρα που απαιτεί η συγκυρία.

Έκθεση Αγιογραφίας

Στο  Μουσείο Αλιευτικών Σκαφών και Εργαλείων στα Ν. Μουδανιά ο πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού και Αθλητισμού (Ο.Π.Α) κος Παναγιώτης Σαρόγλου, επιφύλαξε για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της όμορφης αυτής τουριστικής περιοχής της Χαλκιδικής, ανεπανάληπτες μελωδικές στιγμές με την Ζωή Παπαδοπούλου να ερμηνεύει με μοναδικό τρόπο, γνωστά και αγαπημένα σε όλους τραγούδια της στιχουργού. Με την εκδήλωση αυτή, ο Δήμος Προποντίδας έκλεισε το φετινό ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΘΑΛΑΣΣΑΣ 2021, ο απολογισμός του οποίου σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΟΠΑ «είναι ιδιαίτερα θετικός παρά τις δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε».

Παναγιώτης Σαρόγλου πρόεδρος ΟΠΑ

Ο Δήμαρχος Μανώλης Καρράς, αφού ευχαρίστησε όλους όσοι εργάστηκαν για την εκδήλωση: αιρετούς, υπαλλήλους και εθελοντές δήλωσε χαρακτηριστικά: «Είναι ωραίο να σμίγουμε σε βραδιές τέχνης και πολιτισμού. Χαίρομαι ιδιαίτερα που και εσείς το συμμερίζεστε. Η παρουσία σας σήμερα εδώ είναι συγκινητική. Σας ευχαριστούμε θερμά».

Ο δήμαρχος Νέων Μουδανιών Καρράς

Ο κ Χρήστος Ντικμπασάνης βραβεύεται από τον Δήμαρχο Προποντίδας

Οι Ελληνίδες

Κάθε χρόνο στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης υπάρχει πάντα ένα συγκεκριμένο θέμα. Φέτος, περιελάμβανε αφιέρωμα στις σημαντικές Ελληνίδες, από το 1821 έως σήμερα δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στις γυναίκες αγωνίστριες, δεδομένου και του επετειακού έτους που διανύουμε. Το αφιέρωμα στη γυναίκα επιμελήθηκε και παρουσίασε η Ελευθερία Κεφάλα, φιλόλογος και υπεύθυνη του Γραφείου Επικοινωνίας του Δήμου. Στη συνέχεια ο συγγραφέας-ποιητής και μελετητής θρησκειών Χρήστος Ντικμπασάνης απήγγειλε το ποίημα του «Ωδή και θρήνος», το οποίο απέσπασε το 2ο Βραβείο στον Ι’ Παγκόσμιο Ποιητικό Διαγωνισμό του Πολιτιστικού-Κοινωνικού Φορέα «ΑΜΦΙΚΤΥΟΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ», ενώ αμέσως μετά βραβεύτηκε από τον Δήμαρχο κ. Μανώλη Καρρά για τη σημαντική διάκρισή και προσφορά του.

Κερκυραικές στολές

Ενδυμασίες Μουδανιών

Ακολούθησε η Πρόεδρος του Π.Σ ΦΑΡΟΣ κα Βούλα Παπαδοπούλου, η οποία ανέπτυξε ομιλία με θέμα: «Η Νεοελληνική παραδοσιακή ενδυμασία από το 1821 έως τις πρώτες δεκαετίες του 20ου αιώνα». Στο πλαίσιο της ομιλίας της παρουσιάστηκαν κάποιες χαρακτηριστικές στολές που διέθεσαν οι σύλλογοι: Π.Σ “Ο ΦΑΡΟΣ”, ο Π.Σ. Ν. Καλλικράτειας, ο Π.Σ. Ζωγράφου και ο Π.Σ Ν. Τενέδου.

Το δεύτερο μέρος της εκδήλωσης περιελάμβανε αφιέρωμα σε μία σημαντική γυναίκα, τη στιχουργό Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου.

Ζωή Παπαδοπουλου 3

Παράλληλες εκδηλώσεις

  • Στον αύλειο χώρο λειτούργησε η 2η Ομαδική Έκθεση Ζωγραφικής Καλλιτεχνών Δήμου Νέας Προποντίδας και η κα  Χρύσα Μπαμπαρουξή εξέθεσε τις χειροποίητες δημιουργίες της με θέμα την πανσέληνο.
  • Παρουσιάστηκαν οι «Αστρο-φωτογραφίες» του Καλλία Ιωαννίδη.
  • Η Astro-eventς παρείχε την παρατήρηση νυχτερινού ουρανού με τηλεσκόπια.
  • Το πρόγραμμα Beepathnet έδωσε στα παιδιά τη δυνατότητα να παίξουν το παιχνίδι Μελισσογνώσεις.

 

Διαφήμιση