Αρχική Διάστημα H NASA ψάχνει εθελοντές για να ζήσουν ένα χρόνο «σαν να βρίσκονται...

H NASA ψάχνει εθελοντές για να ζήσουν ένα χρόνο «σαν να βρίσκονται στον πλανήτη Άρη»

0
mars nasa
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Η NASA αναζητά αιτούντες για να περάσουν ένα χρόνο προσποιούμενοι ότι είναι απομονωμένοι στον Άρη.

Ο διαστημικός οργανισμός αναζητά εθελοντές επί πληρωμή για να ζήσουν ένα χρόνο στο Mars Dune Alpha, ένα βιότοπο του Άρη που εδρεύει στο Διαστημικό Κέντρο Johnson στο Χιούστον του Τέξας. Οι επιτυχόντες υποψήφιοι θα εργαστούν σε μία προσομοίωση αποστολής εξερεύνησης του Άρη, συμπεριλαμβανομένων διαστημικών περιπάτων.

Η διαστημική υπηρεσία θέλει τους ανθρώπους να κάνουν αίτηση, έτσι ώστε να προετοιμαστεί για την τελική αποστολή αστροναυτών στον κόκκινο πλανήτη. Οι αιτήσεις άνοιξαν την Παρασκευή για τέσσερα άτομα να ζήσουν για ένα χρόνο στο Mars Dune Alpha.

Ο βιότοπος και οι συνθήκες διαβίωσης

Ο βιότοπος του Άρη 158 τετραγωνικών μέτρων, που δημιουργήθηκε από έναν τρισδιάστατο εκτυπωτή, βρίσκεται μέσα σε ένα κτίριο στο διαστημικό κέντρο Johnson στο Χιούστον του Τέξας. Δεν θα υπάρχουν παράθυρα και οι αιτούντες θα καταναλώνουν έτοιμα για φαγητό διαστημικά τρόφιμα.

Οι αμειβόμενοι εθελοντές εργάζονται μια προσομοιωμένη αποστολή εξερεύνησης του Άρη, η οποία περιλαμβάνει περιπάτους στο διάστημα, περιορισμένες επικοινωνίες στο σπίτι, περιορισμένες αστοχίες τροφίμων και πόρων και εξοπλισμού.

Τρία από αυτά τα πειράματα σχεδιάζονται από τη NASA , με το πρώτο να ξεκινά το φθινόπωρο του 2022.

Ο επικεφαλής επιστήμονας Γκρέις Ντάγκλας δήλωσε: “Θέλουμε να καταλάβουμε πώς οι άνθρωποι λειτουργούν σε αυτούς. Κοιτάμε ρεαλιστικές καταστάσεις στον Άρη”.

Τα χαρακτηριστικά των υποψηφίων

Οι υποψήφιοι πρέπει να είναι κάτοχοι μεταπτυχιακού τίτλου στην επιστήμη, τη μηχανική ή τα μαθηματικά ή να έχουν πιλοτική εμπειρία. Ο οργανισμός λέει επίσης ότι μόνο οι Αμερικανοί πολίτες ή οι μόνιμοι κάτοικοι των ΗΠΑ είναι επιλέξιμοι για το πείραμα, το οποίο απηχεί την ταινία The Martian του 2015, με πρωταγωνιστή τον Matt Damon. Πρέπει να είναι ηλικίας μεταξύ 30 και 55 ετών και να έχουν καλή σωματική υγεία, χωρίς διατροφικά προβλήματα και να μην είναι επιρρεπείς σε ασθένεια κίνησης.

Καλύτερο πείραμα

Ο Καναδός αστροναύτης Κρις Χάντφιλντ λέει ότι δείχνει ότι η NASA αναζητά άτομα που βρίσκονται κοντά σε αστροναύτες, κάτι που θα το έκανε καλύτερο πείραμα αν οι συμμετέχοντες μοιάζουν περισσότερο με τους ανθρώπους που θα πάνε πραγματικά στον πλανήτη.

Είπε ότι οι προηγούμενες προσπάθειες των Ρώσων σε μια προσποιητή αποστολή που ονομάζεται Mars 500 δεν τελείωσαν καλά, εν μέρει επειδή οι άνθρωποι έμοιαζαν πολύ με τους καθημερινούς ανθρώπους. Ο κύριος Χάντφιλντ πέρασε πέντε μήνες σε τροχιά το 2013 στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, όπου έπαιξε κιθάρα και τραγούδησε ένα εξώφυλλο βίντεο της επιτυχίας του David Bowie Space Oddity.

Είπε: “Απλά σκεφτείτε πόσο θα καταφέρετε να φτάσετε στο Netflix. Αν έχουν κάποιο μουσικό όργανο εκεί, μπορείτε να πάτε εκεί χωρίς να γνωρίζετε τίποτα και να βγαίνετε μουσικός συναυλίας, αν θέλετε”. Η εμπειρία θα μπορούσε να περιλαμβάνει “απίστευτη ελευθερία” σε ένα “έτος μακριά από τις απαιτήσεις της κανονικής σας ζωής”, πρόσθεσε.

Πηγή: Sky News

Διαφήμιση