Αρχική COVID-19 Ανοίγει αύριο η πλατφόρμα για κατ’ οίκον εμβολιασμό

Ανοίγει αύριο η πλατφόρμα για κατ’ οίκον εμβολιασμό

0
ENHMEROSI
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Ανοίγει αύριο η πλατφόρμα για τους κατ’ οίκον εμβολιασμούς. Αυτό ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους κατά τη σημερινή ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας. Η δράση εντάσσεται στο Εθνικό Σχέδιο Εμβολιαστικής Κάλυψης.

Ειδικά για όλους όσοι έχουν θέμα μετακίνησης

Ο κατ’ οίκον εμβολιασμός έρχεται να καλύψει τις ανάγκες όλων όσοι έχουν πρόβλημα μετακίνησης προς τα εμβολιαστικά κέντρα. Ο ορισμός του ραντεβού θα γίνεται είτε μέσω ιδιωτών ιατρών (π.χ. ο θεράπων ιατρός) είτε μέσω δημόσιων δομών. Για τη μη ταλαιπωρία των ευαίσθητων αυτών ομάδων αποφασίστηκε ο μονοδοσικός εμβολιασμός τους. Το ραντεβού μπορεί να ορίζεται και για την ίδια ημέρα.

Αρωγή δημάρχων

Για το θέμα έχει ζητηθεί και η συνδρομή της τοπικής αυτοδιοίκησης, Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, έστειλε επιστολή στους δημάρχους για την επιτάχυνση του εμβολιαστικού προγράμματος. Με σύνθημα «Εάν δεν μπορείτε να έρθετε εσείς στο εμβολιαστικό κέντρο, θα έρθουμε εμείς σε εσάς». Ζήτησε από τους τοπικούς άρχοντες να υποδείξουν και να βοηθήσουν τους ευάλωτους δημότες τους. “Να διαθέσετε ένα τουλάχιστον όχημα και οδηγό. Σε συνεργασία με τις κατά τόπους Διοικήσεις των Υ.ΠΕ. να μπορέσουμε να εμβολιάσουμε όσους συμπολίτες μας δεν μπορούν να μετακινηθούν» ανέφερε.

Ο ρόλος της Εκκλησίας

Στο ρόλο της Εκκλησίας ώστε να ενημερώσει σωστά το ποίμνιό της που ενίοτε διαθέτει ελλιπή στοιχεία ανεφέρθη η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου. “Η βοήθεια της Εκκλησίας είναι σημαντική για την άρση των δισταγμών”. “Κανένα από τα εμβόλια δεν περιέχει εμβρυικά κύτταρα” επεσήμανε. “Ο πράος λόγος των εκπροσώπων της Εκκλησίας θα είναι πιο πειστικός από το στεγνό λόγο των επιστημόνων” είπε με νόημα.

 

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση