Αρχική COVID-19 ΚΥΑ: Μόνο πλήρως εμβολιασμένoι ή νοσήσαντες το τελευταίο εξάμηνο στα κέντρα διασκέδασης

ΚΥΑ: Μόνο πλήρως εμβολιασμένoι ή νοσήσαντες το τελευταίο εξάμηνο στα κέντρα διασκέδασης

0
CLUBBING
Εικόνα: UNSPLASH/ Dean Machala
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Μόνο πλήρως εμβολιασμένοι ή νοσήσαντες το τελευταίο εξάμηνο θα μπορούν να διασκεδάζουν στα κέντρα διασκέδασης από σήμερα. Βάσει της σχετικής ΚΥΑ, με ισχύ έως και τη Δευτέρα 26 Ιουλίου 2021 στις 6:00, το μέτρο αφορά τόσο κλειστούς όσο και ανοικτούς χώρους.

“Τιμωρία” για τους ανεμβολίαστους

Το μέτρο έχει δύο αναγνώσεις. Η μία αφορά στον τιμωρητικό χαρακτήρα προς όλους όσοι δεν εμβολιάζονται. Η δεύτερη στον παρακινητικό χαρακτήρα, πόσο δηλαδή πρακτικά εύκολη θα είναι στον εν δυνάμει εμβολιαζόμενο η διασκέδασή του. Στην απόφαση περιλαμβάνονται όλα τα κέντρα διασκέδασης. Συμπεριλαμβανομένων των κλειστών χωρών δεξιώσεων, των μουσικών σκηνών και των μπουάτ. Θα λειτουργούν αποκλειστικά ως αμιγείς χώροι (ανοικτοί ή κλειστοί),  μόνον για πλήρως εμβολιασμένους ή νοσήσαντες το τελευταίο εξάμηνο.

Μόνον καθήμενοι και με έλεγχο green pass

Τα κέντρα διασκέδασης θα λειτουργούν μόνο με καθήμενους πελάτες στο 85% της ωφέλιμης επιφάνειας. Κατά την είσοδό τους στο κέντρο, οι πελάτες οφείλουν να επιδεικνύουν είτε πιστοποιητικό εμβολιασμού είτε πιστοποιητικό νόσησης. Το εν λόγω έγγραφο εκδίδεται 30 ημέρες, μετά από τον πρώτο θετικό έλεγχο και η ισχύς του διαρκεί έως 6 μήνες μετά απ’ αυτόν. Τα πιστοποιητικά μπορούν να είναι σε έγχαρτη μορφή ή ηλεκτρονικά, μέσω του κινητού τηλεφώνου. Εκπρόσωπος της επιχείρησης θα το ελέγχει ηλεκτρονικά μέσω της ειδικής εφαρμογής Covid Free GR Από τους πελάτες μπορεί να ζητηθεί και η ταυτότητα, προκειμένου να ελεγχθεί η ταυτοπροσωπία τους.

Οι τραγουδιστές μακριά από το κοινό

Οι πελάτες υποχρεούνται να φορούν μάσκα κατά το χρόνο αναμονής, όπως, άλλωστε και το προσωπικό καθ’ όλη τη διάρκεια της εργασίας του. Σε κάθε τραπέζι επιτρέπονται 10 άτομα μάξιμουμ. Τραγουδιστές και οι επαγγελματίες χορευτές παραμένουν στο χώρο της πίστας κατά τη διάρκεια της ερμηνείας τους και δεν αναμειγνύονται με το κοινό. Ειδικά στην περίπτωση των κλειστών χώρων, είναι υποχρεωτική η ανάρτηση με έγγραφο ή ψηφιακό τρόπο του μέγιστου αριθμού ατόμων που επιτρέπεται να βρίσκονται εντός του χώρου.

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση