Αρχική COVID-19 Γαλλία: Πρεμιέρα σήμερα για το «διαβατήριο υγείας»

Γαλλία: Πρεμιέρα σήμερα για το «διαβατήριο υγείας»

0
REUTERS FRANCE
Εικόνα: REUTERS
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Σήμερα, η πρώτη ημέρα εφαρμογής για το «διαβατήριο υγείας» στη Γαλλία.

Το «διαβατήριο υγείας» δείχνει ότι ο πολίτης έχει εμβολιαστεί, έχει αρνητικό αποτέλεσμα σε τεστ covid ή έχει νοσήσει πρόσφατα. Θα είναι, πλέον, απαραίτητο για τις επισκέψεις σε χώρους ψυχαγωγίας και διασκέδασης, όπου παρευρίσκονται πάνω από 50 άτομα.

Υπάρχουν σκέψεις για την επέκταση των δραστηριοτήτων από τις αρχές Αυγούστου, με προτεινόμενους κλάδους: καφέ, εστιατόρια, εμπορικά κέντρα, νοσοκομεία, γηροκομεία, όπως επίσης και για τις μετακινήσεις με αεροπλάνο ή τρένο.

Το «διαβατήριο υγείας» (Health Pass) είναι η απάντηση της κυβέρνησης για τα ποσοστά μόλυνσης που αυξάνονται ταχύτερα από ό,τι έχει δει ποτέ η Γαλλία σε αυτήν την πανδημία.

Ανησυχία προκαλεί η νέα έξαρση κρουσμάτων

Η εφαρμογή του «διαβατηρίου υγείας» έρχεται την ώρα που η χώρα γνωρίζει νέα έξαρση κρουσμάτων κορωνοϊού. Ο Υπουργός Υγείας της χώρας, σε ομιλία του στο κοινοβούλιο, ανακοίνωσε 18.000 νέα κρούσματα μέσα σε μόλις 24 ώρες. «Αυτό σημαίνει ότι είχαμε μια αύξηση της κυκλοφορίας του ιού της τάξης του 150% σε διάστημα μίας εβδομάδας: δεν το έχουμε ξαναδεί ποτέ αυτό, ούτε με την Covid (το ιστορικό στέλεχος του ιού), ούτε μια την αγγλική παραλλαγή, ούτε με τη νοτιοαφρικανική ούτε με τη βραζιλιάνικη», ανέφερε ο Ολιβιέ Βεράν. Την προηγούμενη εβδομάδα σημειώθηκαν λιγότερα από 7.000 κρούσματα, μία αύξηση, που σύμφωνα με τον ίδιο, είναι πρωτόγνωρη και οφείλεται στην μετάλλαξη Δέλτα, η οποία αύξησε δραματικά τις νέες λοιμώξεις

Ένα τέτοιο επίπεδο θετικών κρουσμάτων δεν έχει διαπιστωθεί από τα μέσα Μαΐου. «Διαθέτουμε ένα όπλο, τον εμβολιασμό», συμπλήρωσε. «Δεν είναι η ώρα για αμφιβολία, δισταγμό, είναι η ώρα για συλλογική ανοσία. Για συλλογική ευθύνη και αυτό είναι το μοναδικό μέσο που έχουμε (…) για να απαλλαγούμε από την Covid μια και καλή», δήλωσε, προσπαθώντας να παρακινήσει όλους τους πολίτες να εμβολιαστούν προκειμένου να περιοριστεί η μετάδοση του ιού.

Οι τελευταίες εξελίξεις:

 

Διαφήμιση