Αρχική COVID-19 ECDC: Επιδείνωση της επιδημιολογικής εικόνας – Δύο τεστ την εβδομάδα οι ανεμβολίαστοι

ECDC: Επιδείνωση της επιδημιολογικής εικόνας – Δύο τεστ την εβδομάδα οι ανεμβολίαστοι

0
covid vaccine3
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Καμπανάκι κινδύνου για την επιδεινούμενη επιδημιολογική εικόνα της Ελλάδας κρούει και το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC). Κατά τη σημερινή του παρουσίαση για την επιδημιολογική εικόνα της Ευρώπης, η Ελλάδα έχει αρκετές προβληματικές περιοχές. Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση κάνει δεκτή την πρόταση για δύο τεστ εβδομαδιαίως στους ανεμβολίαστους.

Στο κόκκινο Αττική και Κρήτη

Ο χάρτης του ECDC που τικότητας, παρουσιάζει την Αττική και την Κρήτη  με «κόκκινο». Στο «πράσινο» βρίσκονται η Μακεδονία, η Θράκη, η Εύβοια, η Κεντρική Στερεά και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου.

https://www.ecdc.europa.eu/sites/default/files/styles/is_large/public/images/2021w27_COVID19_EU_EEA_Subnational_Combined_traffic.png?itok=YSY1HjWv

Δείκτης θετικότητας

Για την τελευταία εβδομάδα, ο χάρτης που δείχνει αποκλειστικά το δείκτη θετικότητας, εμφανίζει την Αττική και την Κρήτη είναι «κίτρινες». Δηλαδή, το ποσοστό κυμαίνεται από 1% έως 3,9%.

Διενέργεια διαγνωστικών ελέγχων – Εισήγηση δύο τεστ ανά εβδομάδα στα νησιά

https://www.ecdc.europa.eu/sites/default/files/styles/is_large/public/images/2021w27_COVID19_EU_EEA_Subnational_Combined_blue.png?itok=iqWolHlpΚαλή εμφανίζεται η εικόνα της χώρας μας σε επίπεδο διενέργειας διαγνωστικών τεστ. Υπό το φόβο εξάπλωσης της μετάλλαξης δέλτα, ωστόσο, οι ειδικοί προτείνουν στην κυβέρνηση τη διενέργεια δύο τεστ ανά εβδομάδα. Η πρόταση αφορά τους εργαζομένους στους τουριστικούς προορισμούς και δη στα νησιά.  Προτείνεται ένα rapid test και ένα self test την εβδομάδα για όλους τους μη εμβολιασθέντες εργαζομένους.

Καμπανάκι και από Χαρδαλιά

Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, για έξι περιοχές της χώρας Πρόκεται για τιςοι περιοχές Μυκόνου, Ηρακλείου, Ρεθύμνου και οι δήμοι Ιητών, Θήρας και Πάρου. Βρίσκονται σε πορτοκαλί επίπεδο αυξημένης επιτήρησης, με συγκεκριμένα μέτρα ενίσχυσης ελέγχου. Μέσα σε μία εβδομάδα τετραπλασιάστηκαν τα ενεργά κρούσματα στη Μύκονο, υπερπενταπλασιάστηκαν στην Ίο. Διπλασιάστηκαν στο Ρέθυμνο και σχεδόν τριπλασιάστηκαν στο Ηράκλειο. Συναγερμός έχει σημάνει και στην Πάρο, όπου επταπλασιάστηκαν τα κρούσματα και στη Σαντορίνη, όπου διπλασιάστηκαν. Ο κ. Χαρδαλιάς επιβεβαίωσε ότι στις περιοχές που «κοκκινίζουν», οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι στον τουρισμό θα πρέπει να κάνουν υποχρεωτικά δύο φορές την εβδομάδα τεστ. Το ίδιο θα ισχύσει και για τους εργαζόμενους στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες.

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση