Αρχική Ανακύκλωση Sunlight: Ολοκληρωμένο πρόγραμμα δενδροφύτευσης και ενημερωτικών δράσεων

Sunlight: Ολοκληρωμένο πρόγραμμα δενδροφύτευσης και ενημερωτικών δράσεων

0
SUNLIGHT
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Σε ολοκληρωμένο πρόγραμμα δενδροφύτευσης και ενημερωτικών δράσεων προχώρησε η Sunlight με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.

 Πρωτοβουλία Green Mission

Πρόκειται για την πρωτοβουλία Green Mission. Η εταιρεία διαχρονικά αναγνωρίζει τις σημαντικές ευκαιρίες που προσφέρει η κυκλική οικονομία για τις επιχειρήσεις. Τόσο από την άποψη της οικονομικής ανάπτυξης και των ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων όσο και για την προστασία του περιβάλλοντος. Στο πλαίσιο αυτό, από το 2015ί η μονάδα ανακύκλωσης Sunlight Recycling έχει συλλέξει και ανακυκλώσει περισσότερο από 108.000 τόνους παλαιών μπαταριών και άλλων ανακυκλώσιμων υλικών. Στις εγκαταστάσεις της Κομοτηνής. Παράλληλα, η εταιρεία προχωρείι, μέσω του ερευνητικού κέντρου λιθίου, τη μελέτη για την ανακύκλωση μπαταριών και την ελαχιστοποίηση των επικίνδυνων στερεών αποβλήτων λιθίου.

Για κάθε τόνο ανακύκλωσης δύο δέντρα

Η Green Missionδεσμεύεται να προσφέρει για κάθε έναν τόνο μπαταριών που ανακυκλώνει στη μονάδα ανακύκλωσης δύο δέντρα προς φύτευση. Υπολογίζεται ότι για 800 τόνους μπαταριών κάθε χρόνο θα φυτευτούν περισσότερα από 1.600 δέντρα. Αντιστοιχούν περίπου σε 187.200 κιλά οξυγόνου ετησίως και απορρόφηση 35.200 κιλά διοξειδίου του άνθρακα. Στο πλαίσιο του προγράμματος, η Green Missionσυνεργάζεται με τον παγκόσμιο Μη-Κερδοσκοπικό Περιβαλλοντικό Οργανισμό «we4all».

Δεντροφύτευση σε Ξάνθη και Κομοτηνή

Οι δενδροφυτεύσεις θα πραγματοποιηθούν το φθινόπωρο του 2021 και την άνοιξη του 2022 σε όλη την Ελλάδα και στην ευρύτερη περιοχή της Ξάνθης και της Κομοτηνής. Ενισχύοντας τους ισχυρούς δεσμούς που διατηρεί η εταιρεία με την τοπική κοινωνία, μέσα από τις δύο παραγωγικές της μονάδες σε αυτές τις περιοχές. Με αφορμή τις δράσεις της εταιρείας για το περιβάλλον, η Ιωάννα Γαβριελάτου, Marketing Director, επεσήμανε πως «η συγκεκριμένη πρωτοβουλία αποτυπώνει την προσήλωσή μας στη βιώσιμη ανάπτυξη και τις αρχές της κυκλικής οικονομίας». Το Green Mission είναι μία περιβαλλοντική δράση δεκάδων επιχειρήσεων, από διάφορους επιχειρηματικούς κλάδους, φορείς και οργανισμούς. Με κοινό όραμα να συνεισφέρουν στην προστασία του περιβάλλοντος. Τα μέλη του δεσμεύονται για τη σωστή ανακύκλωση του αποβλήτου μπαταρίας μολύβδου–οξέος. Σε ποσοστό 95%, με την τεχνολογία αιχμής που είναι σήμερα διαθέσιμη.

Διαφήμιση