Αρχική Προγράμματα Ε.Κ.Ε. ΜΕΓΑ Act Green: Πρόγραμμα κυκλικής οικονομίας

ΜΕΓΑ Act Green: Πρόγραμμα κυκλικής οικονομίας

0
Web
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Με το πρόγραμμα βιωσιμότητας της ΜΕΓΑ ACT GREEN, η ελληνική εταιρεία προϊόντων προσωπικής υγιεινής συμμετέχει ενεργά στην κυκλική οικονομία. Από τις μεγαλύτερες παραγωγικές μονάδες  στην Ευρώπη, η εταιρεία έχει αναγνωρίσει εξ αρχής τον ρόλο της στη διατήρηση και προστασία των φυσικών πόρων. Γι’ αυτό, ήδη από το 1997, η ΜΕΓΑ καινοτομεί, δημιουργώντας το sensitive concept. Σχεδιάζει καινοτόμα προϊόντα με επιλεγμένα, φιλικά υλικά, τόσο προς το δέρμα, όσο και προς το περιβάλλον. Μεταξύ άλλων τα σερβιετάκια EveryDay All-cotton, τις σερβιέτες EveryDay Sensitive, τις βρεφικές πάνες Babylino Sensitive και προϊόντα ακράτειας Sani Sensitive.

Πρόγραμμα περιβαλλοντικής βιωσιμότητας

Σήμερα, η 100% ελληνική εταιρεία εντείνει περαιτέρω τις διαχρονικές προσπάθειές της για την προστασία του πλανήτη. Επιστρατεύει τόσο τη διεθνή, όσο την ελληνική καινοτομία, που αναπτύσσεται στα εργαστήριά της. Θέτει την τεχνογνωσία, τους πόρους και τις συνεργασίες της στην υπηρεσία του πλανήτη, μειώνοντας σημαντικά το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα. Η προσπάθεια αυτή αποτυπώνεται στο πρόγραμμα βιωσιμότητας της ΜΕΓΑ ACT GREEN: Redesign – Reduce – Recycle.

Web

Επί του πρακτέου

Για αυτό και προχωρεί στον ουσιαστικό επανασχεδιασμό των διαδικασιών και προϊόντων της (REDESIGN), υιοθετώντας τις αρχές της κυκλικής οικονομίας. Επιτυγχάνει σημαντικά επίπεδα επαναχρησιμοποίησης υλικών (RECYCLE) και εξοικονόμησης πόρων (REDUCE).
Πιο συγκεκριμένα, η ΜΕΓΑ δεσμεύεται Με τον επανασχεδιασμό (Redesign):
• Στη μέγιστη δυνατή χρήση του βαμβακιού ως το βασικό υλικό των προϊόντων επαφής με το δέρμα έως το 2050.
• Στη χρήση αποκλειστικά (100%) FSC πιστοποιημένης χαρτομάζας μέχρι το 2030.
• Στη δημιουργία ενός νέου κύκλου ζωής των προϊόντων, μειώνοντας διαρκώς το αποτύπωμά τους.
• Στη συνεχή ενημέρωση του κοινού για θέματα κυκλικής οικονομίας και επανασχεδιασμού ως μέρος της υπεύθυνης κατανάλωσης.

Μείωση (Reduce)

• Των υλικών συσκευασίας κατά 10% σε όλα τα προϊόντα έως το 2030.
• Των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα κατά 50% μέχρι το 2030 με στόχο τον μηδενισμό τους μέχρι το 2050.
• Της χρήσης ενέργειας που είναι μη ανανεώσιμη. Συγκεκριμένα, δεσμεύεται στην αποκλειστική χρήση ανανεώσιμης ηλεκτρικής ενέργειας, παράγοντας πάντα περισσότερη από όση καταναλώνει, με στόχο την ενεργειακή αυτονομία.
• Του υδατικού της αποτυπώματος με κλιμάκωση των προσπαθειών την επόμενη δεκαετία. Μόνο την τελευταία διετία, κατάφερε να μειώσει κατά 13% την προηγούμενη την κατανάλωση νερού.

Διαβάστε επίσης:  Τέλος ανακύκλωσης στα πλαστικά μπουκάλια από 1η Ιουνίου

Ανακύκλωση (Recycle)

• Με τη χρήση 100% ανακυκλώσιμων συσκευασιών σε όλα της τα προϊόντα έως το 2023.
• Με τη συνέχιση χρήσης χάρτινων συσκευασιών έως και 100% ανακυκλωμένο χαρτί.
• Με την αύξηση χρήσης σακουλών από ανακυκλωμένο πλαστικό σε ποσοστό 30% έως το 2030 και σε ποσοστό 50% έως το 2050.
• Με την ανακύκλωση των πλαστικών αποκομμάτων που προκύπτουν κατά την παραγωγική διαδικασία και αξιοποίηση μέρους αυτών τους στις συσκευασίες της.
• Με την οργάνωση και υποστήριξη εκστρατειών εκπαίδευσης του κοινού για την ανακύκλωση και δημιουργίας θετικού αντικτύπου μέσω ποικίλων δράσεων.
Ο Κωνσταντίνος Βιτουλαδίτης, διευθύνων σύμβουλος της ΜΕΓΑ, εξηγεί πως «αφουγκραζόμαστε διαρκώς τις ανάγκες και τις προκλήσεις της εποχής. Μεριμνούμε για να παράγουμε ασφαλή προϊόντα για τους καταναλωτές, πάντα με γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος».

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΈκτακτο: Σεισμός ταρακούνησε το Αίγιο – Αισθητός και στην Αττική
Επόμενο άρθροΠαγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου: ΟΣΕΘ και Δ. Θεσσαλονίκης σε ωθούν να βάλεις το ποδήλατο στη ζωή σου