Αρχική COVID-19 Που εντοπίζονται τα 1.239 νέα κρούσματα – Ο δείκτης θετικότητας μικρότερος του...

Που εντοπίζονται τα 1.239 νέα κρούσματα – Ο δείκτης θετικότητας μικρότερος του 4%

0
χάρτης ECDC
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Χαμηλά παρουσιάζονται για ακόμα μία ημέρα τα νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας, ενώ την ίδια στιγμή ο αριθμός των διασωληνωμένων εξακολουθεί να παρουσιάζει σταδιακή αποκλιμάκωση. Παράλληλα, σύμφωνα με την εβδομαδιαία έκθεση του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC), η πορεία της πανδημίας στη χώρα μας παραμένει σταθερή όσον αφορά στα κρούσματα και στον δείκτη θετικότητας.

Συγκεκριμένα, το τελευταίο 24ωρο επιβεβαιώθηκαν 1.239 νέα κρούσματα της λοίμωξης Covid-19, εκ των οποίων 1 εντοπίστηκε κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ.

Μετά και από τη σημερινή καταγραφή ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 406.751 (ημερήσια μεταβολή +0.3%), εκ των οποίων 51.2% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 33 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.779 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

κρούσματα πορεία

Σταθερή η πορεία της πανδημίας

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με την αναθεωρημένη έκθεση του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC) που βγαίνει κάθε Πέμπτη, η πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα μας παραμένει σταθερή, όσον αφορά στα κρούσματα και στον δείκτη θετικότητας.

Στον συνδυαστικό χάρτη του ECDC με δεδομένα των δύο τελευταίων εβδομάδων (27 Μαΐου-3 Ιουνίου) που αφορούν στον δείκτη τεστ, τα νέα κρούσματα και τον δείκτη θετικότητας, το μεγαλύτερο μέρος της Ελλάδας είναι στο “πορτοκαλί“, εκτός από νησιά στο βόρειο Αιγαίο, αλλά και το μεγαλύτερο μέρος της Πελοποννήσου, που βρίσκονται στο “κίτρινο“.

χαρτης

Παράλληλα, τα δεδομένα είναι καλύτερα όσον αφορά τον δείκτη θετικότητας, καθώς στον χάρτη που δημοσιεύεται από το ECDC και βασίζεται σε δεδομένα που αναφέρονται από τα κράτη μέλη της ΕΕ στη βάση δεδομένων του Ευρωπαϊκού Συστήματος Επιτήρησης (TESSy), έως την Τρίτη, η Ελλάδα στον δείκτη θετικότητας βρίσκεται κάτω από το 4% και βάφεται με “πράσινο”.

Τέλος, σημειώνεται ότι η χώρα μας βρίσκεται στο “βαθύ πράσινο” αναφορικά με τον αριθμό των τεστ κορονοϊού που γίνονται, καθώς διενεργεί περισσότερα από 5.000 τεστ ανά 100.000 κατοίκους.

Συνεχίζεται η σταδιακή αποκλιμάκωση διασωληνωμένων

Παράλληλα, συνεχίζεται η σταδιακή αποκλιμάκωση του αριθμού των διασωληνωμένων, καθώς ο αριθμός των συμπολιτών μας που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 476. Από αυτούς το 61.9% είναι άνδρες. Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 έτη. To 87.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.473 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 145 (ημερήσια μεταβολή -26.77%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 186 ασθενείς.

Ταυτόχρονα, ο αριθμός νέων θανάτων είναι μεγαλύτερος σε σχέση με χθες. Συγκεκριμένα, το τελευταίο 24ωρο 39 συμπολίτες μας έχασαν τη ζωή τους από Covid-19.

Aπό την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 12.184 θάνατοι. Το 95.2% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

κρούσματα γράφιμα

Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 43 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

κρούσματα ηλιακιακή καταγραφή

κρούσματα ηλικία

Που εντοπίζονται τα κρούσματα

κρούσματα τοποθεσία

κρούσματα γεωγραφική κατανομή

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση