Αρχική COVID-19 Κικίλιας: Η μείωση κρουσμάτων δεν σημαίνει πως η Πανδημία έληξε – Πότε...

Κικίλιας: Η μείωση κρουσμάτων δεν σημαίνει πως η Πανδημία έληξε – Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για Pfizer & Moderna στους 18-29

0
εμβόλιο γρίπης
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Ο δείκτης θετικότητας παραμένει σταθερά χαμηλός, κάτω από το 4%, ενώ τη βδομάδα που μας πέρασε ήταν στο 3,4%, όπως ανέφερε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης. Ωστόσο, όπως υπογράμμισε η μείωση των κρουσμάτων “δεν σημαίνει ότι η πανδημία έληξε“.

Χαρακτηριστικά, όπως ανέφερε ο Κικίλιας, “ο επταήμερος κυλιόμενος μέσος όρος μέχρι χτες ήταν 1.472 επιβεβαιωμένα κρούσματα την ημέρα, υποχωρώντας για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα κάτω από τα 2.000 κρούσματα.”

Ενώ παράλληλα αναφέρθηκε και στη διάμεση ηλικία των κρουσμάτων, η οποία όπως σημείωσε “υποχώρησε στα 36 έτη, ενώ συνεχίζεται η αύξηση κρουσμάτων στις νεότερες ηλικίες.”

Την ίδια στιγμή, όσο αφορά τον εμβολιασμό, ο Κικίλιας ανέφερε πως σήμερα “έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι στιγμής 61.492 εμβολιασμοί. Ενώ, αναμένεται να ξεπεράσουμε τους 102.000 εμβολιασμούς με βάση τα προγραμματισμένα ραντεβού. Σταθερά λοιπόν πάνω από 100.000 εμβολιασμούς την ημέρα.”

Παράλληλα, όπως συμπλήρωσε συνολικά “έχουν πραγματοποιηθεί πάνω από 5,7 εκατομμύρια εμβολιασμοί και η Ελλάδα έχει ξεπεράσει το 20% των πλήρως εμβολιασμένων.”

Επιπλέον, σχετικά με το πότε θα ανοίξουν τα ραντεβού και με Pfizer και Moderna, εκτός του Johnson & Johnson για τους νέους 18 έως 29 ετών, ο υπουργός δήλωσε πως θα γίνουν ανακοινώσεις για ημερομηνίες την άλλη εβδομάδα.

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση