Αρχική COVID-19 Κορωνοϊός: Συνεδριάζουν για απαγόρευση κυκλοφορίας και μουσική

Κορωνοϊός: Συνεδριάζουν για απαγόρευση κυκλοφορίας και μουσική

0
εστίαση
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Συνεδριάζει η επιτροπή των λοιμωξιολόγων, σήμερα, για περαιτέρω χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων, επαναφορά της μουσικής στα καταστήματα και για το ωράριο κυκλοφορίας.

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης αναμένεται να εισηγηθεί την επαναφορά της μουσικής στην εστίαση από αυτό το Σάββατο 12 Ιουνίου, αλλά και την παράταση της κυκλοφορίας μέχρι τη 01.30 μετά τα μεσάνυχτα ή ακόμα και κατάργηση της.

Ωστόσο με το ωράριο κυκλοφορίας, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι, η πλήρης κατάργησή του αναμένεται τέλη Ιουνίου με αρχές Ιουλίου, αναφέρει το Βήμα.

Το αργότερο μέχρι την Παρασκευή αναμένονται οι σχετικές ανακοινώσεις. Όπως διευκρίνισε και ο αρμόδιος υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, ”είναι επιθυμία της κυβέρνησης και δική του να ετοιμάσει ένα δελτίο τύπου, όπου θα περιλαμβάνονται όλες οι αλλαγές ώστε να διευκρινιστούν από κοινού όλα τα ζητήματα που εκκρεμούν για εστίαση, μουσική, γάμους κ.λπ”.

Σημαντική μείωση κρουσμάτων, διασωληνωμένων και εισαγωγών

Σημαντική θεωρείται πλέον η υποχώρηση που καταγράφεται τις τελευταίες τρεις εβδομάδες όσον αφορά στην εξέλιξη του επιδημικού κύματος στη χώρα μας, με τα νέα κρούσματα να παρουσιάζουν πτωτικές τάσεις σε επίπεδα που φτάνουν περίπου τα 550 από Τρίτη σε Τρίτη.

Την Τρίτη 25 Μαΐου ο αριθμός των νέων διαγνώσεων ανερχόταν σε 2.433, ενώ την περασμένη εβδομάδα σε 1.886. Σήμερα ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) ανακοίνωσε 1.339 νέα κρούσματα, συνέπεια 55.912 διαγνωστικών ελέγχων (18.395 μοριακοί και 37.517 rapid).

Σε αξιόλογη μείωση βρίσκονται και οι διασωληνωμένοι, και οι εισαγωγές: Πτώση κατά σχεδόν 100 σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα (381 οι διασωληνωμένοι από 482, 127 οι εισαγωγές από 221).

Από την άλλη πλευρά, σε παρόμοια επίπεδα παραμένουν, δυστυχώς, οι απώλειες συμπολιτών μας, οι οποίες ανήλθαν σε 30 το τελευταίο 24ωρο.

Η διασπορά, πάντως, φαίνεται να περιορίζεται σημαντικά. Η Αττική καταγράφει σήμερα 672 νέα κρούσματα, εκ των οποίων τα 211 στο κέντρο της Αθήνας, 120 στα δυτικά του λεκανοπεδίου, 107 στον Πειραιά, 103 στα νότια προάστια, ενώ διψήφιοι είναι οι αριθμοί σε βόρειο και ανατολικό τομέα και δύο λοιμώξεις εντοπίστηκαν στα νησιά.

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση