Αρχική Ελλάδα Κ. Μητσοτάκης: Δέσμευση για νέο ΕΣΥ δημόσιο και ποιοτικό

Κ. Μητσοτάκης: Δέσμευση για νέο ΕΣΥ δημόσιο και ποιοτικό

0
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ (EUROKINISSI/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ)
Εικόνα: EUROKINISSI/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

«Η δέσμευσή μου για ένα νέο Εθνικό Σύστημα Υγείας καθολικό, δημόσιο, αλλά και ποιοτικό ισχύει σήμερα περισσότερο παρά ποτέ». Αυτό τόνισε από την Περιφέρεια Ηπείρου ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, από τα Ιωάννινα.

Να μην ξεχάσουμε όταν παρέλθει η πανδημία

«Δεν πρέπει να ξεχάσουμε τις αδυναμίες του ΕΣΥ καθώς θα υποχωρεί η πίεση από τους νοσηλευόμενους της πανδημίας. Τώρα είναι η ευκαιρία να επενδύσουμε σε ένα νέο ΕΣΥ. Με καταλύτη την τεχνολογία, η οποία επηρεάζει τις ζωές μας σε όλα τα επίπεδα». ανέφερε. Ο Πρωθυπουργός έχει ήδη παρουσιάσει το πώς σχεδιάζει το νέο ΕΣΥ, μιλώντας σε συνέδριο για την υγεία στις αρχές του μήνα.

Έργα στην Ήπειρο

Περαιτέρω, ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε αισιοδοξία για τις προοπτικές της χώρας. «Περάσαμε αυτή τη μεγάλη δοκιμασία. Σταθήκαμε όρθιο» επεσήμανε. Ο περιφερειάρχης Ηπείρου, Αλέξανδρος Καχριμάνης, αναφέρθηκε στα μεγάλα έργα που αλλάζουν στην περιοχή. Ειδική αναφορά έκανε στο Πάρκο Έρευνας και Υψηλής Τεχνολογίας, έργο το οποίο έχει δρομολογηθεί. Θα δημιουργήσει άμεσα 1.600 θέσεις εργασίας. Ο Πρωθυπουργός νωρίτερα είχε επισκεφθεί το Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογίας που έχει δημιουργήσει στην πόλη η διεθνής εταιρεία λογισμικού TeamViewer.

Ταμείο Ανάκαμψης

«Το Ταμείο Ανάκαμψης είναι ίσως η πιο εμβληματική ευκαιρία» ανέφερε ο κ.Μητσοτάκης. Εξέφρασε, μάλιστα, τη βεβαιότητα ότι «η ελληνική οικονομία θα ξαναμπεί σε τροχιά γρήγορης και δυναμικής ανάκαμψης. Θα μπορέσουμε να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για την Ελλάδα του μέλλοντος, έτσι όπως την οραματιζόμαστε».

Διαφήμιση