Αρχική COVID-19 Νέο ΕΣΥ προανήγγειλε ο Κ. Μητσοτάκης (Βίντεο)

Νέο ΕΣΥ προανήγγειλε ο Κ. Μητσοτάκης (Βίντεο)

0
[343569] ΣΥΝΕΔΡΙΟ
Eικόνα: EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Σύνταξη: ecozen.gr

Νέο ΕΣΥ (Εθνικό Σύστημα Υγείας) ζητούν όλες οι πολιτικές δυνάμεις. Αυτό προανήγγειλε και ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο διαδικτυακό συνέδριο ygeia.mou.gr που διοργάνωσε η εφημερίδα “Πρώτο Θέμα” με θέμα «Το Σύστημα Υγείας στην Covid-19 και μετά Covid-19 εποχή».

«Χρειαζόμαστε έναν νέο χάρτη στην περίθαλψη, να ξέρουμε τις δυνατότητες κάθε νοσοκομείου» ανέφερε ο Πρωθυπουργός. Έκανε λόγο για μεταρρύθμιση του συστήματος υγείας . «Η πανδημία χτύπησε ένα ΕΣΥ που βγήκε από τη δεκαετή κρίση με σημαντικές αδυναμίες στις υποδομές και στο ανθρώπινο δυναμικό» τόνισε. «Προχωρήσαμε σε ενίσχυση του συστήματος με έκτακτο προσωπικό, μέρος του οποίου θα μονιμοποιηθεί. Είχαμε την ευκαιρία να κάνουμε ψηφιακό άλμα. Η ταχύτητα στους εμβολιασμούς δείχνει ότι το κράτος έχει τη δυνατότητα να διεκπεραιώνει πολύπλοκους μηχανισμούς».

 

Από αρνητικά φορτισμένη έννοια στην καθολική αναγνώριση

Στην αξία του ΕΣΥ που απέδειξε στην πονδημία την αξία του ανεφέρθη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίτρας. “Μέχρι πέρυσι το Μάρτη το ΕΣΥ ήταν αρνητικά φορτισμένη έννοια στη κοινή γνώμη. Σήμερα όλοι είδαμε ότι πλούσιοι και φτωχοί εκεί έτρεξαν για να σωθούν. Γιατροί και νοσηλευτές έδωσαν με αυταπάρνηση και αλτρουισμό τη μάχη ενάντια στη πανδημία” εξήγησε. Για αυτό και “δημιουργείται μια τάση καθολικής αναγνώρισης της αξίας των Δημόσιων Συστημάτων Υγείας. Υποχωρεί η μέχρι χθες κρατούσα νεοφιλελεύθερη λογική για “λιγότερο κράτος και περισσότερη αγορά στην υγεία».

 

Στήριγμα όλων το ΕΣΥ

Στήριγμα όλων των πολιτών χαρακτήρισε το ΕΣΥ η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά. “Μέσα στην πανδημία αναδείχθηκε ιδιαίτερα η αξία του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Προστάτης και στήριγμα όλων μας. Αισθανόμαστε υπερήφανοι και δικαιωμένοι. To ΕΣΥ φέρει την σφραγίδα του ΠΑΣΟΚ” επεσήμανε

Διαψεύσθηκαν οι αμφισβητίες του ΕΣΥ

Στη μη δικαίωση όλων όσοι έλεγαν ότι το ΕΣΥ θα κατέρρεε στην πανδημία ανεφέρθη ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας. “Το ΕΣΥ στάθηκε όρθιο στο ύψος των περιστάσεων. Άντεξε με 10.000 υγειονομικούς που προστέθηκαν αυτούς τους μήνες, έγιναν υποδομές” επεσήμανε. Για την επόμενη ημέρα είπε ότι “στόχος του μέλλοντος είναι να γίνουν οργανισμοί όπως σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες”.

Στο συνέδριο συμμετείχαν εκπρόσωποι της επιστημονικής κοινότητας, πολιτικοί, καθώς και στελέχη επιχειρήσεων με δραστηριότητα στον κλάδο του φαρμάκου και της ασφάλισης. Η μετάδοσή του ήταν διαδικτυακή και οι συμμετέχοντες ομιλητές ήταν παρόντες σε κεντρικό ξενοδοχείο.

Οι τελευταίες εξελίξεις: