Αρχική COVID-19 Νέο ΕΣΥ προανήγγειλε ο Κ. Μητσοτάκης (Βίντεο)

Νέο ΕΣΥ προανήγγειλε ο Κ. Μητσοτάκης (Βίντεο)

0
[343569] ΣΥΝΕΔΡΙΟ
Eικόνα: EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Νέο ΕΣΥ (Εθνικό Σύστημα Υγείας) ζητούν όλες οι πολιτικές δυνάμεις. Αυτό προανήγγειλε και ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο διαδικτυακό συνέδριο ygeia.mou.gr που διοργάνωσε η εφημερίδα “Πρώτο Θέμα” με θέμα «Το Σύστημα Υγείας στην Covid-19 και μετά Covid-19 εποχή».

«Χρειαζόμαστε έναν νέο χάρτη στην περίθαλψη, να ξέρουμε τις δυνατότητες κάθε νοσοκομείου» ανέφερε ο Πρωθυπουργός. Έκανε λόγο για μεταρρύθμιση του συστήματος υγείας . «Η πανδημία χτύπησε ένα ΕΣΥ που βγήκε από τη δεκαετή κρίση με σημαντικές αδυναμίες στις υποδομές και στο ανθρώπινο δυναμικό» τόνισε. «Προχωρήσαμε σε ενίσχυση του συστήματος με έκτακτο προσωπικό, μέρος του οποίου θα μονιμοποιηθεί. Είχαμε την ευκαιρία να κάνουμε ψηφιακό άλμα. Η ταχύτητα στους εμβολιασμούς δείχνει ότι το κράτος έχει τη δυνατότητα να διεκπεραιώνει πολύπλοκους μηχανισμούς».

 

https://youtu.be/OzBoLoZOh_I

Από αρνητικά φορτισμένη έννοια στην καθολική αναγνώριση

Στην αξία του ΕΣΥ που απέδειξε στην πονδημία την αξία του ανεφέρθη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίτρας. “Μέχρι πέρυσι το Μάρτη το ΕΣΥ ήταν αρνητικά φορτισμένη έννοια στη κοινή γνώμη. Σήμερα όλοι είδαμε ότι πλούσιοι και φτωχοί εκεί έτρεξαν για να σωθούν. Γιατροί και νοσηλευτές έδωσαν με αυταπάρνηση και αλτρουισμό τη μάχη ενάντια στη πανδημία” εξήγησε. Για αυτό και “δημιουργείται μια τάση καθολικής αναγνώρισης της αξίας των Δημόσιων Συστημάτων Υγείας. Υποχωρεί η μέχρι χθες κρατούσα νεοφιλελεύθερη λογική για “λιγότερο κράτος και περισσότερη αγορά στην υγεία».

https://youtu.be/fmNfFpHgLuY

 

Στήριγμα όλων το ΕΣΥ

Στήριγμα όλων των πολιτών χαρακτήρισε το ΕΣΥ η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά. “Μέσα στην πανδημία αναδείχθηκε ιδιαίτερα η αξία του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Προστάτης και στήριγμα όλων μας. Αισθανόμαστε υπερήφανοι και δικαιωμένοι. To ΕΣΥ φέρει την σφραγίδα του ΠΑΣΟΚ” επεσήμανε

https://youtu.be/kzEltzoBATI

Διαψεύσθηκαν οι αμφισβητίες του ΕΣΥ

Στη μη δικαίωση όλων όσοι έλεγαν ότι το ΕΣΥ θα κατέρρεε στην πανδημία ανεφέρθη ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας. “Το ΕΣΥ στάθηκε όρθιο στο ύψος των περιστάσεων. Άντεξε με 10.000 υγειονομικούς που προστέθηκαν αυτούς τους μήνες, έγιναν υποδομές” επεσήμανε. Για την επόμενη ημέρα είπε ότι “στόχος του μέλλοντος είναι να γίνουν οργανισμοί όπως σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες”.

https://youtu.be/mSgYYPhjO84

Στο συνέδριο συμμετείχαν εκπρόσωποι της επιστημονικής κοινότητας, πολιτικοί, καθώς και στελέχη επιχειρήσεων με δραστηριότητα στον κλάδο του φαρμάκου και της ασφάλισης. Η μετάδοσή του ήταν διαδικτυακή και οι συμμετέχοντες ομιλητές ήταν παρόντες σε κεντρικό ξενοδοχείο.

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση