Αρχική COVID-19 Χαλαρώνουν οι ΗΠΑ τα μέτρα για τα ταξίδια λόγω Covid-19: Στο επίπεδο...

Χαλαρώνουν οι ΗΠΑ τα μέτρα για τα ταξίδια λόγω Covid-19: Στο επίπεδο 3 η Ελλάδα

0
AIRPLANE 5
Εικόνα: UNSPLASH/Ghana Shyam Khadka
Διαφήμιση

Σύνταξη:ecozen.gr

Χαλαρώνουν οι ΗΠΑ τα μέτρα έναντι των ταξιδιωτών προς Ελλάδα, λόγω Covid-19.. Συγκεκριμένα, τόσο το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών, όσο και ο CDC (αμερικανικός ΕΟΔΥ) μετακίνησαν τη χώρα μας στο επίπεδο 3, από το 4.

“Πράσινο φως” στους πλήρως εμβολιασμένους

Στις αναθεωρημένες τουςοδηγίες τα CDC δίνει το “πράσινο φως” στις ταξιδιωτικές μετακινήσεις όλων όσοι είναι πλήρως εμβολιασμένοι.
Στο «Επίπεδο 3» κατατάσσονται συνολικά 60 χώρες. Ανάμεσά τους και η Ιαπωνία, χώρα διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων το καλοκαίρι. Αγώνων που είχαν αναβληθεί πέρσι λόγω της πανδημίας.

Μαζί με την Ελλάδα βρίσκονται και η Γαλλία, η Νότια Αφρική, ο Καναδάς, το Μεξικό, η Ρωσία, η Ισπανία και η Ιταλία, το Μεξικό, η Ρωσία, η Ισπανία και η Ιταλία. Ο CDC συστήνει στους μη εμβολιασμένους ταξιδιώτες ότι “πρέπει να αποφεύγουν τα μη απαραίτητα ταξίδια στους εν λόγω προορισμούς”.

State Department

Το State Department, στην ίδια κατεύθυνση, εντάσσει πενήντα χώρες, ανάμεσά τους και η Ελλάδα, στο επίπεδο 3 (σύσταση για επανεξέταση του ταξιδιού λόγω Covid-19). Προηγουμένως τις είχε κατατάξει στο επίπεδο 4 (σύσταση για αποφυγή του ταξιδιού λόγω Covid-19).

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση