Αρχική Special Topics ΣτΕ: Απόφαση αποζημίωσης από το Δημόσιο για βλάβη λόγω εμβολίου

ΣτΕ: Απόφαση αποζημίωσης από το Δημόσιο για βλάβη λόγω εμβολίου

0
justice
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Αποζημίωση θα καταβάλλει το Δημόσιο σε όποιον υποστεί βλάβη από εμβόλιο προβλέπεται με απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ). Η απόφαση δίδει ιδιαίτερη βαρύτητα στη νομολογία ειδικά αυτήν την εποχή λόγω του εμβολιαστικού προγράμματος κατά του Covid-19.

Τι προβλέπει η απόφαση του ΣτΕ

Η απόφαση προβλέπει την αποζημίωση για αυτόν που υπέστη βλάβη ή έχασε τη ζωή του λόγω εμβολίου. Υπό την προϋπόθεση ότι θα έχει διεξαχθεί νομίμως. Δηλαδή να έχει διεξαχθεί για την προστασία της δημόσιας υγείας και η ενδεχόμενη βλάβη θα πρέπει αποδεδειγμένα να συνδέεται με τον εμβολιασμό. Έτσι δίδεται η δυνατότητα προσφυγής από τους πολίτες και τους συγγενείς τους στα διοικητικά δικαστήρια. Αν και η απόφαση αφορά σε απώλεια ζωής παιδιού από επιπλοκές τριδύναμου εμβολίου (ιλαράς, παρωτίτιδας, ερυθράς – MMR-II), το σκεπτικό καλύπτει κάθε περίπτωση εμβολίου.
Η μητέρα του παιδιού, που εν τέλει έχασε τη ζωή του, είχε προσφύγει στα δικαστήρια και είχε χάσει την υπόθεση. Για αυτό αποφάσισε να εξαντλήσει όλα τα περιθώρια, οδηγούμενη στο ΣτΕ. Το ανώτατο δικαστήριο τη δικαίωσε, αναιρώντας την απόφαση του Διοικητικού Εφετείου.

Οι τελευταίες εξελίξεις:

 

Διαφήμιση