Αρχική COVID-19 Πιλοτική συναυλία για την επόμενη μέρα της πανδημίας

Πιλοτική συναυλία για την επόμενη μέρα της πανδημίας

0
συναυλία
Εικόνα: ERA
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Μία πιλοτική συναυλία που πραγματοποιήθηκε στο Λίβερπουλ της Αγγλίας έδωσε και πάλι τον ρυθμό με στόχο όμως, αυτή τη φορά, να διαπιστώσει αν και πώς διασπείρεται ο κορονοϊός σε τέτοιες μαζικές εκδηλώσεις.

Αυτή η μοναδική συναυλία που πραγματοποιήθηκε σε υπαίθριο χώρο, χωρίς μάσκες και χωρίς αποστάσεις θύμισε την περίοδο και την πραγματικότητα πριν από την έναρξη της πανδημίας.

Συνολικά περίπου 5.000 άνθρωποι συμμετείχαν σε αυτή την πιλοτική συναυλία, όπου χόρευαν και τραγουδούσαν με την ψυχή τους.

Ωστόσο, η συμμετοχή στη συναυλία προαπαιτούσε την διενέργεια τεστ.

Έτσι, οι θεατές που είχαν όλοι τους υποβληθεί σε τεστ για τον κορονοϊό, βγήκαν αρνητικοί ενώ μάλιστα δεσμεύτηκαν ότι θα ξανακάνουν το τεστ σε πέντε ημέρες. Με αυτό τον τρόπο οι επιστήμονες θα μπορέσουν να μελετήσουν εάν υπήρξε εξάπλωση του ιού.

τα δεδομένα των θεατών θα χρησιμοποιηθούν από το ειδικό Πρόγραμμα Ερευνών Εκδηλώσεων της βρετανικής κυβέρνησης.

Παράλληλα, οι επιστήμονες μελετούν και άλλους παράγοντες όπως η κίνηση και η αλληλεπίδραση του κοινού, ο εξαερισμός, η διάρκεια, η τροφοδοσία και η κατανάλωση αλκοόλ.

Η συναυλία είχε διάρκεια 6 ωρών ενώ μάλιστα είχαν προηγηθεί και δύο πιλοτικές εκδηλώσεις σε νυχτερινά κλαμπ, στις οποίες συμμετείχαν 3.000 άτομα ανά διανυκτέρευση.

Η ζωντανή μουσική διοργανώθηκε από το Reading Republic, το Leeds και το Latitude, ενώ τη συναυλία συμμετείχαν η τραγουδίστρια-τραγουδοποιός Zuzu από το Λίβερπουλ και τα συγκροτήματα The Lathums και Blossoms.

“Εργαστήκαμε πολύ σκληρά για να κάνουμε τα πάντα πίσω από τα παρασκήνια – όλες τις δοκιμές – για να δημιουργήσουμε μια ατμόσφαιρα που δεν θα αισθανόμαστε σαν να ήμασταν σε μια δοκιμή ή μια πιλοτική εκπομπή ή ένα πείραμα”, είπε ο διευθύνων σύμβουλος Melvin Benn.

Οι τελευταίες εξελίξεις:

 

Διαφήμιση