Αρχική COVID-19 Περισσότερα από 3.000 κρούσματα – Η Ελλάδα κορυφαία στην Ευρώπη όσον αφορά...

Περισσότερα από 3.000 κρούσματα – Η Ελλάδα κορυφαία στην Ευρώπη όσον αφορά το testing

0
χάρτης ECDC
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Επιστροφή στην πραγματικότητα με περισσότερα από 3.000 κρούσματα και πάλι. Παράλληλα, ο αριθμός των διασωληνωμένων έχει σταθεροποιηθεί σε λιγότερους από 800, ενώ οι νέοι θάνατοι παραμένουν στα ύψη. Την ίδια στιγμή, ένα θετικό νέο έρχεται από τους χάρτες ECDC, καθώς η Ελλάδα είναι ξανά στο πράσινο χρώμα όσον αφορά στον δείκτη θετικότητας (κάτω από 4%), ενώ βρίσκεται σε κορυφαίο επίπεδο στην Ευρώπη όσον αφορά το testing.

Συγκεκριμένα σήμερα επιβεβαιώθηκαν 3.421 νέα κρούσματα της λοίμωξης Covid-19, εκ των οποίων 9 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ.

Μετά και από τη σημερινή καταγραφή ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στη χώρα μας ανέρχεται σε 355.445 (ημερήσια μεταβολή +1.0%), εκ των οποίων 51.2% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 46 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.214 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

κρουσματα πορεία

Παράλληλα, ο αριθμός των διασωληνωμένων έχει σταθεροποιηθεί κάτω από τους 800. Χαρακτηριστικά, ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 754, εκ των οποίων 63.0% άνδρες. Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 έτη. To 82.6% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.153 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 370 (ημερήσια μεταβολή +0.27%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 395 ασθενείς.

Ταυτόχρονα, για ακόμα μία ημέρα ο αριθμός νέων θανάτων στη χώρα μας είναι δραματικά υψηλός, καθώς 83 ακόμα συμπολίτες μας έχασαν τη ζωή τους από Covid το τελευταίο 24ωρο.

κρούσματα γράφιμα

Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 44 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

κρούσματα ηλικιακή κατανομή

κρούσματα ηλικία

Η Ελλάδα και πάλι στο πράσινο

Την ίδια στιγμή, ένα αισιόδοξο νέο έρχεται από το ECDC. Η Ελλάδα βρίσκεται και πάλι στο πράσινο χρώμα όσον αφορά στον δείκτη θετικότητας (κάτω από 4%).

Μάλιστα, πολύ θετικό επίσης, είναι το νέο ότι η χώρα μας βρίσκεται σε κορυφαίο επίπεδο στην Ευρώπη όσον αφορά το testing, καθώς πραγματοποιούνται περισσότερα από 5.000 τεστ ανά 100.000 κατοίκους.

Παράλληλα, σχετικά με τα κρούσματα και τη θετικότητα η  χώρα μας παραμένει στο πορτοκαλί χρώμα.

Σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα για την περίοδο 29 – 6 Μαΐου, τα οποία αφορούν τον συνδυαστικό δείκτη τεστ, τα νέα κρούσματα και τον δείκτη θετικότητας, το μεγαλύτερο μέρος της Ελλάδας είναι στο “κόκκινο”, εκτός από την Πελοπόννησο, τα νησιά του Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα που βρίσκονται στο “πορτοκαλί”.

χάρτης

Που εντοπίζονται τα κρούσματα

κρούσματα τοποθεσία

κρούσματα γεωγραφική κατανομή

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση